Blondie med passionsfrugt

Hvert år står man i samme dilemma. Hvilken dessert skal man servere for sine nytårsgæster? Den må gerne være lækker og lidt ud over det sædvanlige. Lige præcis som denne blondie med passionsfrugt ganache og hvide chokoladesnirkler.

En brownie er en klassiker inden for desserter, men måske du skulle prøve at bage en hvid brownie eller en blondie i år. I denne opskrift er kagen pyntet ekstra flot med syrlig passionsfrugt og sød hvid chokolade, mens kagen indeholder lækre pistacienødder. Det er en dessert, der kan være svær at modstå, og den vil helt sikkert være et hit hos dine gæster. God nytårsbagelyst!

Se opskrift

Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Blondie med passionsfrugt: 2 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

Blondie
4 passionsfrugter, saften
180 g smør
180 g god hvid chokolade
4 æg, str. M/L
100 g lys rørsukker
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 knsp. salt
50 g grønne pistacienødder

Passionsfrugt ganache
4 passionsfrugter
1 tsk vaniljepasta
1 spsk lys rørsukker
150 g hvid chokolade
1 dl fløde

Chokoladesnirkler
75 g god hvid chokolade
Spiseligt bladguld

I øvrigt
Friske citron kaviar
Friske timian

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Blondie

  1. Kom smør og hvid chokolade i en tykbundet gryde. Sigt herefter kernerne fra passionsfrugten, og kom det op i gryden sammen med smør og chokolade og lad det smelte ved middel varme.
  2. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt derefter mel og salt i. Vend det forsigtigt sammen.
  3. Hak pistacienødder til fint mel og vend det i dejen.
  4. Hæld dejen op i en form (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden og bag bunden ved 180°C varmluft i ca. 30 min. Lad bunden køle helt af.
  5. Skær bunden til ud i den form, du ønsker de skal være. I opskriften har vi skåret dem ud i stave af 4 x 11 cm.

Passionsfrugt ganache

  1. Halvér passionsfrugterne og skrab kødet og saften ud. Kom passionsfrugtkødet, vanilje og sukker op i en gryde og bring i kog.
  2. Tag gryden af varmen og sigt derefter kernerne fra, så der alene er passionsfrugtsaft tilbage. Der skal være ca. 1 dl saft.
  3. Kom fløden i en gryde og varm op til under kogepunktet.
  4. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør rundt til chokoladen er smeltet. Vend herefter passionsfrugtsaften i chokoladeblandingen.
  5. Kom 3-4 spsk passionsfrugt ganache i dine forme, pres bundene i og glad overfladen ud. Sæt dem på køl, og lad ganachen sætte sig. Kagerne kan holde sig i op til 3 måneder i køleskabet, og de er derfor nemme at forberede i god tid.
  6. Har du ikke nogle forme, kan du hælde ganachen i en sprøjtepose og lade den sætte sig. Derefter kan du sprøjte små toppe ud som pynt på bundene. Dette skal helst gøres på dagen de skal serveres.

Chokolade snirkler

  1. Temperer chokoladen. Klip et stykke kageplast, og hæld chokolade ud på et stykke kageplast.
  2. Træk en kagespatel med riller gennem chokoladen og drys med bladguld, og lad chokoladen sætte sig en smule. Tvist herefter chokoladebåndet i hver sin ende af kageplasten, så det danner snirkler.
  3. Pynt kagerne med chokoladesnirkler, citron kaviar og timian.