Blondie med passionsfrugt

Hvert år står man i samme dilemma. Hvilken dessert skal man servere for sine nytårsgæster? Den må gerne være lækker og lidt ud over det sædvanlige. Lige præcis som denne blondie med passionsfrugt ganache og hvide chokoladesnirkler.

En brownie er en klassiker inden for desserter, men måske du skulle prøve at bage en hvid brownie eller en blondie i år. I denne opskrift er kagen pyntet ekstra flot med syrlig passionsfrugt og sød hvid chokolade, mens kagen indeholder lækre pistacienødder. Det er en dessert, der kan være svær at modstå, og den vil helt sikkert være et hit hos dine gæster. God nytårsbagelyst!

Se opskrift

Køkkentid
50

Ventetid
1 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Blondie med passionsfrugt: 3 ud af 5 baseret på 31 anmeldelser

Opskrift

Blondie
4 passionsfrugter, saften
180 g smør
180 g god hvid chokolade
4 æg, str. M/L
100 g lys rørsukker
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 knsp. salt
50 g grønne pistacienødder

Passionsfrugt ganache
4 passionsfrugter
1 tsk vaniljepasta
1 spsk lys rørsukker
150 g hvid chokolade
1 dl fløde

Chokoladesnirkler
75 g god hvid chokolade
Spiseligt bladguld

I øvrigt
Friske citron kaviar
Friske timian

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Blondie

  1. Kom smør og hvid chokolade i en tykbundet gryde. Sigt herefter kernerne fra passionsfrugten, og kom det op i gryden sammen med smør og chokolade og lad det smelte ved middel varme.
  2. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt derefter mel og salt i. Vend det forsigtigt sammen.
  3. Hak pistacienødder til fint mel og vend det i dejen.
  4. Hæld dejen op i en form (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden og bag bunden ved 180°C varmluft i ca. 30 min. Lad bunden køle helt af.
  5. Skær bunden til ud i den form, du ønsker de skal være. I opskriften har vi skåret dem ud i stave af 4 x 11 cm.

Passionsfrugt ganache

  1. Halvér passionsfrugterne og skrab kødet og saften ud. Kom passionsfrugtkødet, vanilje og sukker op i en gryde og bring i kog.
  2. Tag gryden af varmen og sigt derefter kernerne fra, så der alene er passionsfrugtsaft tilbage. Der skal være ca. 1 dl saft.
  3. Kom fløden i en gryde og varm op til under kogepunktet.
  4. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør rundt til chokoladen er smeltet. Vend herefter passionsfrugtsaften i chokoladeblandingen.
  5. Kom 3-4 spsk passionsfrugt ganache i dine forme, pres bundene i og glad overfladen ud. Sæt dem på køl, og lad ganachen sætte sig. Kagerne kan holde sig i op til 3 måneder i køleskabet, og de er derfor nemme at forberede i god tid.
  6. Har du ikke nogle forme, kan du hælde ganachen i en sprøjtepose og lade den sætte sig. Derefter kan du sprøjte små toppe ud som pynt på bundene. Dette skal helst gøres på dagen de skal serveres.

Chokolade snirkler

  1. Temperer chokoladen. Klip et stykke kageplast, og hæld chokolade ud på et stykke kageplast.
  2. Træk en kagespatel med riller gennem chokoladen og drys med bladguld, og lad chokoladen sætte sig en smule. Tvist herefter chokoladebåndet i hver sin ende af kageplasten, så det danner snirkler.
  3. Pynt kagerne med chokoladesnirkler, citron kaviar og timian.
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.