Citromåne muffins – Bageblanding

Hvis du elsker en klassisk citronmåne, vil du også elske disse saftige citronmåne muffins med citronfrosting. De er bagt med Valsemøllen Citronmåne Bageblanding, der gør det nemt at bage lækre kager.

Bage de lækre citronmåne muffins med den cremede frosting, når du drømmer om hjemmebag, men det skal være nemt og hurtigt. De syrlige muffins med smag af citronmåne er elsket af de fleste, så de vil helt sikkert skabe glæde blandt både store og små. Server dem som sødt til eftermiddagskaffen, eller forkæl dem du holder af med en lækker citronmuffin.

Se opskrift
citronmåne muffins

Køkkentid
15 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

12-15 stk.

Citronmåne muffins
1 ps. Valsemøllen Citronmåne Bageblanding
1/2 dl lunkent vand (30°C)
1 dl olie
2 æg
12-15 muffinforme

Citronfrosting
1 ps. Valsemøllen Citronglasur-blanding
80 g blødt smør

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Citronmåne muffins

  1. Hæld posens indhold i en skål, og tilsæt vand, olie og æg.
  2. Rør kagemassen sammen med en ske i ca. 3-4 minutter til den er glat og blank.
  3. Smør dine muffinforme, og fordel kagedejen jævnt, så formene er lidt mere end halvt fyldte.
  4. Bag dem ved 180°C (ved varmluft 160°C) i 15-20 minutter, til de er gyldne ovenpå
  5. Lad dine muffins køle af i formene.
  6. Gør citronglasuren klar. Hæld posens indhold i en skål og tilsæt vand. Rør massen godt sammen med en ske.
  7. Citronglasuren er nu klar til brug og kan smøres på den afkølede kage.

Citronfrosting

  1. Hæld indholdet fra posen til citronglasur i en skål med blødt smør.
  2. Pisk massen i ca. 5 minutter til frostingen er let og luftig.
  3. Hæld frostingen i en sprøjtepose, og pynt dine afkølede muffins.

Et godt tip: Hvis du er vild med nemme muffins, har vi flere opskrifter på muffins bagt med vores kageblandinger. Prøv fx at bage lækre chokolademuffins med hindbærbærfrosting eller en portion saftige drømmekagemuffins med kokostopping. Mulighederne er mange, når bageblandingen er i hus, og kun fantasien sætter grænser for form og pynt.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.