Chokolademuffins med hindbærfrosting – Bageblanding

Chokolademuffins med hindbærfrosting er ikke bare smagfulde, de er også smukke og pynter et hvert kagebord.

Bag nemt lækre muffins med Valsemøllen Chokoladekage. De skønne chokolademuffins med hindbærfrosting er smukke at se på, når de bliver pyntet med den lyserøde topping. Vi har valgt at bruge hindbær i frostingen, da de syrlige bær passer godt til den søde chokoladekage. En skøn smagskombination, som alle vil elske. Bag dem til kaffegæsterne eller til fødselsdagen.

Se opskrift
chokolademuffins med hindbærfrosting

Køkkentid
25 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chokolademuffins med hindbærfrosting – Bageblanding: 4 ud af 5 baseret på 10 anmeldelser

Opskrift

12-15 muffins

Chokolademuffins
1 ps. Valsemøllen Chokoladekage
2,5 dl lunkent vand (30°C)
1 dl vegetabilsk olie

Hindbærfrosting
200 g frosne hindbær
4 spsk. vand
1 tsk. vaniljesukker
200 g blødt smør
500 g flormelis

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Chokolademuffins 

  1. Hæld posens indhold i en skål, og tilsæt vand og olie.
  2. Rør kagemassen sammen med en ske i ca. 3-4 minutter til den er glat og blank.
  3. Smør muffinsformene og hæld kagedejen op, og fordel dejen jævnt.
  4. Bag ved 180°C (varmluft 160°C) i ca. 15-20 minutter.
  5. Lad dine muffins køle i formen.

Hindbærfrosting

  1. Kog hindbær, vand og vaniljesukker op og lad det koge et par minutter.
  2. Pres det derefter gennem en sigte, og køl det ned.
  3. Pisk smør, og kom flormelis i lidt af gangen. Pisk i 3-5 minutter, til det er lyst og luftigt.
  4. Vend den afkølede hindbærpurre i.
  5. Kom evt. hindbærfrostingen i en sprøjtepose med en tyl og lav fine mønstre på dine afkølede muffins.

Et godt tip: Er du ikke så meget til hindbær? Så skift dem ud med en anden type frosne bær. Det giver stadig en skøn og frugtig smag samt en flot farve. Pynt evt. med friske bær eller krymmel, hvis det skal være ekstra festligt. Og selvfølgelig kan du også følge opskriften, hvis du hellere vil bage en chokoladekage i stedet for muffins, kan du sagtens følge opskriften på frostingen alligevel.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.