Klassisk sandkage – Bageblanding

Hvem elsker ikke en klassisk sandkage? Vi har gjort det endnu nemmere for dig at bage den svampede kage med vores bageblanding Valsemøllen Klassisk Sandkage. En kage der er perfekt, når du vil forkæle klassen eller kollegerne med lidt til den søde tand.

Med en klassisk sandkage går man aldrig galt i byen. Den saftige kage er enkel i både smag og udseende, der gør at den kan bages og serveres på mange måder. Spis den som den er, pynt den med masser af lækker frosting og glasur, bag den som en marmorkage eller bland årstidens bær i dejen. Kun fantasien sætter grænser. Familie og venner vil i hvert fald sætte pris på at få den serveret til eftermiddagshyggen eller aftenkaffen. Det er bare at gå i gang. God bagelyst!

Se opskrift
klassisk sandkage

Køkkentid
10 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 kage

1 ps. Valsemøllen Klassisk Sandkage
1/2 dl lunkent vand (30°C)
1 dl olie
2 æg
En rugbrødsform, ca. 1,6 l

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Hæld posens indhold i en skål, og tilsæt vand, olie og æg.
  2. Rør kagemassen sammen med en ske i ca. 3-4 minutter til den er glat og blank.
  3. Smør formen eller beklæd den med bagepapir. Hæld kagedejen i formen, og fordel den jævnt.
  4. Bag ved 180°C (ved varmluft 160°C) i 25-30 minutter.
  5. Server sandkagen som den er eller pynt den, som du har lyst til.

Et godt tip: Lav en marmorkage af bageblandingen. Tag ca. 1/3 af den sammenrørte kagedej, og bland med 1 spsk. kakao. Hæld halvdelen ad den lyse dej i bunden af formen, hæld mørk dej ovenpå, og slut af med lys dej på toppen. Rør dejen let igennem med en gaffel. Nu er den klar til at komme i ovnen. Bag den som en almindelig sandkage og server. Først når du skærer i kagen, kan du se det flotte marmormønster.