Luksus kanelsnegle

Hvem elsker ikke en hjemmebagt kanelsnegl? Disse luksus kanelsnegle er ingen undtagelse. De er nemlig bagt med fuldkorn og fyldt med en lækker remonce med marcipan.

Luksus kanelsneglene er en lækker snegl, der kun kan bringe glæde hos store og små. De er bagt med fuldkornshvedemel, der giver dejen en god smag, og sikre en god mæthedsfornemmelse. Det lækre bagværk af gærdej slår aldrig fejl, da de smager skønt og er nemme at bage. Dejen hæver nemlig i køleskabet inden de rulles ud, så den er nem at arbejde med. Bag dem til hyggestunder, eller når klassekammerater eller kolleger skal forkæles.

Se opskrift
luksus kanelsnegle

Køkkentid
30 min.

Ventetid
3 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

20 kanelsnegle

2½ dl lunkent vand (30°C)
50 g gær
600 g Valsemøllen med Fuldkorn
65 g rørsukker
150 g blødt smør
2 æg
½ tsk. salt

Remonce
125 g marcipan
200 g rørsukker
15 g kanel
250 g blødt smør

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet, og tilsæt de øvrige ingredienser.
  2. Ælt dejen i røremaskine ved laveste hastighed i ca. 8 minutter, og ved mellemste hastighed i ca. 2 minutter, til dejen er glat og slipper kanterne.
  3. Kom lidt mel i skålen, så dejen let slipper igen og lad den hæve i 60 minutter i køleskabet. Klargør remoncen imens.
  4. Bland marcipan og rørsukker, tilsæt kanel og blødt smør, og rør til massen er glat. Undgå at piske eller røre for længe.
  5. Drys lidt mel på bordet. Rul dejen ud til en firkant på ca. 30 x 55 cm. Fordel remoncen og rul dejen sammen som en roulade.
  6. Del i 20 lige store stykker, og sæt sneglene på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i 2 timer ved stuetemperatur.
  7. Pensl sneglene med vand eller et sammenpiske æg, og bag dem til de er gyldne i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (200°C varmluft) i ca. 15-18 minutter.
  8. Lad dine luksus kanelsnegle køle af på en rist.

Et godt tip: Kom lidt chokolade på de varme kanelsnegle, når de tages ud af ovnen, eller pynt de afkølede snegle med hvid glasur med kanel i.