Jordbærtærte opskrift

Jordbærtærte og dansk sommer går hånd i hånd. Den klassiske jordbærtærte opskrift med friske, danske jordbær, marcipan og vaniljecreme er svær at modstå, og det er næsten ikke rigtig sommer, før der står en lækker jordbærtærte på bordet.

Vi er vilde med jordbær og ikke mindst denne jordbærtærte opskrift. Denne skønne jordbærtærte er med mazarinfyld, chokolade, creme og jordbær. Bunden er bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel, da det giver den helt rigtige sprødhed.

Se opskrift
Jordbærtærte

Køkkentid
1 t.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Jordbærtærte opskrift: 3 ud af 5 baseret på 27 anmeldelser

Opskrift

ca. 8 personer

Tærtebund
100 g koldt smør
2 spsk. flormelis
180 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 æggeblomme

Mazarinfyld
100 g smør
80 g marcipan
100 g sukker
2 æg
40 g Valsemøllen Kage Hvedemel
50 g mørk chokolade

Vaniljecreme:
2 æg
4 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse
3 dl. mælk
1 vaniljestang
2 dl. fløde (kan undlades)

Pynt
Jordbær

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Tærtebund

  1. Skær smør i små stykker og smuldr det med kage hvedemel.
  2. Tilsæt flormelis og æggeblomme og saml dejen godt sammen.
  3. Placer dejen i en tærteform og tryk den godt op ad kanterne.
  4. Lad dejen køle ned i køleskabet i ca. 60 minutter.
  5. Prik huller i tærtebunden med en gaffel lidt tilfældige steder.
  6. Forbag tærtebunden i ovnen ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 10 minutter.

Mazarinfyld

  1. Pisk smør, sukker og marcipan godt sammen med en elpisker.
  2. Tilsæt æg og mel og pisk det yderligere.
  3. Placer mazarindejen i den allerede forbagte tærtebund og bag den endnu engang i ovnen ved 175 grader traditionel ovn i ca. 20 minutter.
  4. Hak den mørke chokolade fint og fordel den ud over den varme kage og lad det smelte.
  5. Lad kagen køle helt af i formen placeret på en bagerist.

Vaniljecreme og samling 

  1. Del vaniljestangen i to og skrab kornene ud.
  2. kom det i en gryde sammen med mælk og lad det koge under grundig omrøring.
  3. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt.
  4. Tilsæt maizena og vend det blot rundt i blandingen.
  5. Hæld den kogende mælk i æggemassen og pisk samtidig. Hæld til sidst hele blandingen tilbage i gryden og varm det op under meget kraftig omrøring. Lad den koge højst et par minutter til vaniljecremen har den rette konsistens.
  6. Stil vaniljecremen tildækket i køleskabet og lad den køle helt ned. Hvis du ønsker en luftigere creme, kan du piske fløde til en let og luftig flødeskum og vend den i vaniljecremen.
  7. Fordel vaniljecremen på tærtebunden.
  8. Skær jordbærerne i kvarte og placer dem ud over hele tærtebunden.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.