Jordbærtærte opskrift

Jordbærtærte og dansk sommer går hånd i hånd. Den klassiske jordbærtærte opskrift med friske, danske jordbær, marcipan og vaniljecreme er svær at modstå, og det er næsten ikke rigtig sommer, før der står en lækker jordbærtærte på bordet.

Vi er vilde med jordbær og ikke mindst denne jordbærtærte opskrift. Denne skønne jordbærtærte er med mazarinfyld, chokolade, creme og jordbær. Bunden er bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel, da det giver den helt rigtige sprødhed.

Se opskrift
Jordbærtærte

Køkkentid
1 t.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Jordbærtærte opskrift: 3 ud af 5 baseret på 22 anmeldelser

Opskrift

ca. 8 personer

Tærtebund
100 g koldt smør
2 spsk. flormelis
180 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 æggeblomme

Mazarinfyld
100 g smør
80 g marcipan
100 g sukker
2 æg
40 g Valsemøllen Kage Hvedemel
50 g mørk chokolade

Vaniljecreme:
2 æg
4 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse
3 dl. mælk
1 vaniljestang
2 dl. fløde (kan undlades)

Pynt
Jordbær

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Tærtebund

  1. Skær smør i små stykker og smuldr det med kage hvedemel.
  2. Tilsæt flormelis og æggeblomme og saml dejen godt sammen.
  3. Placer dejen i en tærteform og tryk den godt op ad kanterne.
  4. Lad dejen køle ned i køleskabet i ca. 60 minutter.
  5. Prik huller i tærtebunden med en gaffel lidt tilfældige steder.
  6. Forbag tærtebunden i ovnen ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 10 minutter.

Mazarinfyld

  1. Pisk smør, sukker og marcipan godt sammen med en elpisker.
  2. Tilsæt æg og mel og pisk det yderligere.
  3. Placer mazarindejen i den allerede forbagte tærtebund og bag den endnu engang i ovnen ved 175 grader traditionel ovn i ca. 20 minutter.
  4. Hak den mørke chokolade fint og fordel den ud over den varme kage og lad det smelte.
  5. Lad kagen køle helt af i formen placeret på en bagerist.

Vaniljecreme og samling 

  1. Del vaniljestangen i to og skrab kornene ud.
  2. kom det i en gryde sammen med mælk og lad det koge under grundig omrøring.
  3. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt.
  4. Tilsæt maizena og vend det blot rundt i blandingen.
  5. Hæld den kogende mælk i æggemassen og pisk samtidig. Hæld til sidst hele blandingen tilbage i gryden og varm det op under meget kraftig omrøring. Lad den koge højst et par minutter til vaniljecremen har den rette konsistens.
  6. Stil vaniljecremen tildækket i køleskabet og lad den køle helt ned. Hvis du ønsker en luftigere creme, kan du piske fløde til en let og luftig flødeskum og vend den i vaniljecremen.
  7. Fordel vaniljecremen på tærtebunden.
  8. Skær jordbærerne i kvarte og placer dem ud over hele tærtebunden.

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.