Jordbærtærte opskrift

Jordbærtærte og dansk sommer går hånd i hånd. Den klassiske jordbærtærte opskrift med friske, danske jordbær, marcipan og vaniljecreme er svær at modstå, og det er næsten ikke rigtig sommer, før der står en lækker jordbærtærte på bordet.

Vi er vilde med jordbær og ikke mindst denne jordbærtærte opskrift. Denne skønne jordbærtærte er med mazarinfyld, chokolade, creme og jordbær. Bunden er bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel, da det giver den helt rigtige sprødhed.

Se opskrift
Jordbærtærte

Køkkentid
1 t.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Jordbærtærte opskrift: 3 ud af 5 baseret på 18 anmeldelser

Opskrift

ca. 8 personer

Tærtebund
100 g koldt smør
2 spsk. flormelis
180 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 æggeblomme

Mazarinfyld
100 g smør
80 g marcipan
100 g sukker
2 æg
40 g Valsemøllen Kage Hvedemel
50 g mørk chokolade

Vaniljecreme:
2 æg
4 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse
3 dl. mælk
1 vaniljestang
2 dl. fløde (kan undlades)

Pynt
Jordbær

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Tærtebund

  1. Skær smør i små stykker og smuldr det med kage hvedemel.
  2. Tilsæt flormelis og æggeblomme og saml dejen godt sammen.
  3. Placer dejen i en tærteform og tryk den godt op ad kanterne.
  4. Lad dejen køle ned i køleskabet i ca. 60 minutter.
  5. Prik huller i tærtebunden med en gaffel lidt tilfældige steder.
  6. Forbag tærtebunden i ovnen ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 10 minutter.

Mazarinfyld

  1. Pisk smør, sukker og marcipan godt sammen med en elpisker.
  2. Tilsæt æg og mel og pisk det yderligere.
  3. Placer mazarindejen i den allerede forbagte tærtebund og bag den endnu engang i ovnen ved 175 grader traditionel ovn i ca. 20 minutter.
  4. Hak den mørke chokolade fint og fordel den ud over den varme kage og lad det smelte.
  5. Lad kagen køle helt af i formen placeret på en bagerist.

Vaniljecreme og samling 

  1. Del vaniljestangen i to og skrab kornene ud.
  2. kom det i en gryde sammen med mælk og lad det koge under grundig omrøring.
  3. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt.
  4. Tilsæt maizena og vend det blot rundt i blandingen.
  5. Hæld den kogende mælk i æggemassen og pisk samtidig. Hæld til sidst hele blandingen tilbage i gryden og varm det op under meget kraftig omrøring. Lad den koge højst et par minutter til vaniljecremen har den rette konsistens.
  6. Stil vaniljecremen tildækket i køleskabet og lad den køle helt ned. Hvis du ønsker en luftigere creme, kan du piske fløde til en let og luftig flødeskum og vend den i vaniljecremen.
  7. Fordel vaniljecremen på tærtebunden.
  8. Skær jordbærerne i kvarte og placer dem ud over hele tærtebunden.

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.