Kanelsnurrer

Bag saftige kanelsnurrer, når vi bager live med Cathrine Brandt, der tager dig med gennem hele processen.

Bag live sammen med os og bagenørd Cathrine Brandt, når vi går live søndag den 21. marts via vores Facebook-side ‘Valsemøllen – Når du elsker at bage‘.

Server kanelsnurrer for familien og få det brede smil over hele linjen. De saftige snurrer er nemlig ikke så svære at bage, og så er de fyldt med den lækreste remonce.

Hvis du mangler lidt lækkert bagværk til eftermiddagskaffen eller turen i det grønne, er kanelsnurrer et oplagt valg. De er nemlig saftige og bagt med en luftig gærdej, der giver kagen lækre smagsnuancer. Cathrine Brandt har udviklet denne lækre opskrift på snurrer, der kun kan skabe glæde hos store og små. Følg videoen for at lære, hvordan man snurrer en kanelsnurrer, og få de bedste resultater!

Se opskrift
Kanelsnurrer

Køkkentid
50 min.

Ventetid
1 t 10 min.

LIVE


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kanelsnurrer: 4 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

14-16 stk.

Dej
50 g smør
200 g kold mælk
30 g sukker
20 g gær
1 tsk. stødt kardemomme – jeg foretrækker at bruge hele kardemommefrø, jeg knuser i en morter
400 g Valsemøllen ØKO Dansk Hvedemel
2 æg (1 æg i dejen + 1 æg til pensling)
4 g salt

Kanelremonce
75 g marcipan
75 g rørsukker
2 spsk. kanel
100 g smør, stuetempereret

Sukkerlage (kan udelades)
50 g kogende vand
50 g rørsukker

Sådan gør du

  1. Kom smørret i en gryde og smelt det ved lav varme. Det skal kun netop smelte – tag gerne gryden af varmen, når der fortsat er en smule fast smør, så undgår du, at smørret bliver for varmt. Stil gryden til side et øjeblik.
  2. Kom mælk, gær og sukker i en skål og rør til gæren er opløst. Hæld det smeltede smør i mælken.
  3. Tilsæt hvedemel, stødt kardemomme, æg og salt og ælt dejen til den er glat, skinnende og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter.
  4. Mens dejen hæver, forberedes remoncen.
  5. Smuldr marcipan og rørsukker sammen. Tilsæt kanel og smør og rør det sammen med en gaffel eller spiseske – det behøver ikke at være helt homogent. Lad det stå på køkkenbordet, til det skal bruges.
  6. Vend dejen ud på et let meldrysset bord og rul den ud til et rektangel på cirka 3 mm tykkelse.
  7. Smør dejen med remonce over det hele. Fold 1/3 af dejen ind mod midten. Fold den anden 1/3 ind over dejen, så du nu har tre lag dej. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 15 x 30 cm. Skær dejen i strimler på ca. 1,5-2 cm. Sno hver strimmel til en snurrer, som vist i videoen. Kom snurrerne på to bageplader beklædt med bagepapir.
  8. Tænd ovnen på 220°C varmluft.
  9. Pisk et æg sammen med en gaffel. Pensl snurrerne med æg. Bag dem i cirka 8-10 minutter til godt gyldne.
  10. Lav sukkerlagen mens kanelsnurrerne bager.
  11. Kom kogende vand og sukker i en skål og rør det sammen til alt sukker er opløst.
  12. Når snurrerne tages ud af ovnen, pensles de med sukkerlage for en karamelliseret og skinnende overflade. Lad afkøle på en rist og nyd.

Bag live med Cathrine Brandt og Valsemøllen: Reservér din søndag eftermiddag den 21. marts, hvor vi går live via vores Facebook -side og bager kanelsnurrer live sammen med dig! Tilmeld dig her.

Et godt tip: Hvis du er vild med de klassiske kanelsnurrer, kan du også bage dem i en fuldkornsudgave, der er mindst ligeså lækre. På den måde får du syndigt bagværk, men med flere fibre. Ellers kan du bage dem med en lækker kardemommeremonce, så det bliver saftige kardemommesnurrer.