Kanelsnurrer

Bag saftige kanelsnurrer - og bliv guidet gennem hele processen trin-for-trin af dygtige Cathrine Brandt.

(Gen)se live-bagningen herunder eller på vores Facebook side ‘Valsemøllen – Når du elsker at bage‘.

Server de skønneste kanelsnurrer for familien og få det brede smil over hele linjen. De saftige snurrer er nemlig slet ikke så svære at bage, og så holder de godt på den lækreste remonce.

Hvis du mangler lidt lækkert bagværk til eftermiddagskaffen eller turen i det grønne, er kanelsnurrer et oplagt valg. De er nemlig saftige og bagt med en luftig gærdej, der giver kagen lækre smagsnuancer. Cathrine Brandt har udviklet denne lækre opskrift på snurrer, der kun kan skabe glæde hos store og små. Følg videoen for at lære, hvordan man bager og snurrer de populære kanelsnurrer, og få de bedste resultater!

Se opskrift
Kanelsnurrer

Køkkentid
50 min.

Ventetid
1 t 10 min.

LIVE


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kanelsnurrer: 4 ud af 5 baseret på 30 anmeldelser

Opskrift

14-16 stk.

Dej
50 g smør
200 g kold mælk
30 g sukker
20 g gær
1 tsk. stødt kardemomme – jeg foretrækker at bruge hele kardemommefrø, jeg knuser i en morter
400 g Valsemøllen ØKO Dansk Hvedemel
2 æg (1 æg i dejen + 1 æg til pensling)
4 g salt

Kanelremonce
75 g marcipan
75 g rørsukker
2 spsk. kanel
100 g smør, stuetempereret

Sukkerlage (kan udelades)
50 g kogende vand
50 g rørsukker

Sådan gør du

  1. Kom smørret i en gryde og smelt det ved lav varme. Det skal kun netop smelte – tag gerne gryden af varmen, når der fortsat er en smule fast smør, så undgår du, at smørret bliver for varmt. Stil gryden til side et øjeblik.
  2. Kom mælk, gær og sukker i en skål og rør til gæren er opløst. Hæld det smeltede smør i mælken.
  3. Tilsæt hvedemel, stødt kardemomme, æg og salt og ælt dejen til den er glat, skinnende og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter.
  4. Mens dejen hæver, forberedes remoncen.
  5. Smuldr marcipan og rørsukker sammen. Tilsæt kanel og smør og rør det sammen med en gaffel eller spiseske – det behøver ikke at være helt homogent. Lad det stå på køkkenbordet, til det skal bruges.
  6. Vend dejen ud på et let meldrysset bord og rul den ud til et rektangel på cirka 3 mm tykkelse.
  7. Smør dejen med remonce over det hele. Fold 1/3 af dejen ind mod midten. Fold den anden 1/3 ind over dejen, så du nu har tre lag dej. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 15 x 30 cm. Skær dejen i strimler på ca. 1,5-2 cm. Sno hver strimmel til en snurrer, som vist i videoen. Kom snurrerne på to bageplader beklædt med bagepapir.
  8. Tænd ovnen på 220°C varmluft.
  9. Pisk et æg sammen med en gaffel. Pensl snurrerne med æg. Bag dem i cirka 8-10 minutter til godt gyldne.
  10. Lav sukkerlagen mens kanelsnurrerne bager.
  11. Kom kogende vand og sukker i en skål og rør det sammen til alt sukker er opløst.
  12. Når snurrerne tages ud af ovnen, pensles de med sukkerlage for en karamelliseret og skinnende overflade. Lad afkøle på en rist og nyd.

(Gen)se LIVE bagningen her:

Eller spring direkte til selve snoningen her: 

Et godt tip: Hvis du er vild med de klassiske kanelsnurrer, kan du også bage dem i en fuldkornsudgave, der er mindst ligeså lækre. På den måde får du syndigt bagværk, men med flere fibre. Ellers kan du bage dem med en lækker kardemommeremonce, så det bliver saftige kardemommesnurrer.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.