Kanelsnurrer klassisk

Server kanelsnurrer for familien og få det brede smil over hele linjen

Se opskrift

Køkkentid
50 min.

Ventetid
55 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 30 stk.

5 dl mælk – lillefingervarmt
50 g gær
125 g blødt smør
1 tsk. salt
85 g sukker (ca. 1 dl)
2 tsk. stødt kardemomme
750 g Finax Dansk Hvedemel 

Til fyld:

125 g blødt smør
85 g sukker
2 spsk. stødt kanel

Til pensling:
1 æggeblomme
1 spsk. mælk
1 knivspids groft salt

Til pynt:
Perlesukker eller rørsukker

  1. Hæld mælk i en skål og rør gæren i.
  2. Tilsæt smør, salt, sukker, kardemomme og mel.
  3. Ælt dejen, og lad den hæve tildækket i ca. 15 minutter.
  4. Rør smør, sukker og kanel sammen i en skål til fyld.
  5. Del dejen i 2 og rul først den ene portion ud til en firkant (ca. 30 x 45 cm).
  6. Fordel halvdelen af fyldet herpå. Fold dejen ind over fyldet fra den korteste ende. Fold en gang til, så dejen nu måler ca. 30 x 11 cm.
  7. Skær dejen ud i 2 cm brede strimler – ca. 15 stk. Sno hver dejstrimmel, til den er ca. 20 cm lang og form den til en snegl.
  8. Lad sneglene efterhæve tildækkede i ca. 30 minutter.
  9. Gentag med den sidste portion dej og resten af fyldet.
  10. Pisk æggeblomme, mælk og salt sammen og pensl sneglene.
  11. Drys dem med sukker og bag dem midt i ovnen 8-10 minutter ved 240°C (varmluft 220°C)
  12. Lad sneglene køle af på en bagerist.