Kanelsnurrer med fuldkorn

Kanelsnurrer med fuldkorn er lige så svampede og snaskede som alm. kanelsnurrer. Disse snurrer er bagt med der er rig på kostfibre.

Se opskrift
kanelsnurrer

Køkkentid
50 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 30 stk.

4 dl mælk – lillefingervarmt
50 g gær
1 tsk. salt
85 g sukker (ca. 1 dl)
2 tsk. stødt kardemomme
125 g blødt smør
750 g Valsemøllen Hvid Hvede fuldkornsmel®

Fyld
125 g blødt smør
85 g sukker
2 spsk. stødt kanel

Pensling
1 æggeblomme
1 spsk. mælk
1 knivspids groft salt

Pynt
Perlesukker eller rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i den lune mælk.
  2. Tilsæt smør, salt, sukker, kardemomme og mel.
  3. Ælt dejen, og lad den hæve tildækket i ca. 15 minutter.
  4. Rør smør, sukker og kanel sammen i en skål til fyld.
  5. Del dejen i 2 og rul først den ene portion ud til en firkant (ca. 30 x 45 cm).
  6. Fordel halvdelen af fyldet herpå. Fold dejen ind over fyldet fra den korteste ende. Fold en gang til, så dejen nu måler ca. 30 x 11 cm.
  7. Skær dejen ud i 2 cm brede strimler – ca. 15 stk. Sno hver dejstrimmel, til den er ca. 20 cm lang og form den til en snegl.
  8. Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. 20 minutter.
  9. Gentag med den sidste portion dej og resten af fyldet.
  10. Pisk æggeblomme, mælk og salt sammen og pensl sneglene.
  11. Drys dem med sukker og bag dem i midten af ovnen 8-10 minutter ved 240°C (220°C varmluft).
  12. Lad sneglene køle af på en bagerist.
+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.