Kanelsnurrer med fuldkorn

Kanelsnurrer med fuldkorn er lige så svampede og snaskede som alm. kanelsnurrer. Disse snurrer er bagt med der er rig på kostfibre.

Se opskrift
kanelsnurrer

Køkkentid
50 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 30 stk.

4 dl mælk – lillefingervarmt
50 g gær
1 tsk. salt
85 g sukker (ca. 1 dl)
2 tsk. stødt kardemomme
125 g blødt smør
750 g Valsemøllen Hvid Hvede fuldkornsmel®

Fyld
125 g blødt smør
85 g sukker
2 spsk. stødt kanel

Pensling
1 æggeblomme
1 spsk. mælk
1 knivspids groft salt

Pynt
Perlesukker eller rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i den lune mælk.
  2. Tilsæt smør, salt, sukker, kardemomme og mel.
  3. Ælt dejen, og lad den hæve tildækket i ca. 15 minutter.
  4. Rør smør, sukker og kanel sammen i en skål til fyld.
  5. Del dejen i 2 og rul først den ene portion ud til en firkant (ca. 30 x 45 cm).
  6. Fordel halvdelen af fyldet herpå. Fold dejen ind over fyldet fra den korteste ende. Fold en gang til, så dejen nu måler ca. 30 x 11 cm.
  7. Skær dejen ud i 2 cm brede strimler – ca. 15 stk. Sno hver dejstrimmel, til den er ca. 20 cm lang og form den til en snegl.
  8. Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. 20 minutter.
  9. Gentag med den sidste portion dej og resten af fyldet.
  10. Pisk æggeblomme, mælk og salt sammen og pensl sneglene.
  11. Drys dem med sukker og bag dem i midten af ovnen 8-10 minutter ved 240°C (220°C varmluft).
  12. Lad sneglene køle af på en bagerist.