Mildt rugbrød med kærnemælk

Et mildt rugbrød med kernemælk, er børnenes favorit. Rugbrødet er uden kerner, men stadig med masser af fuldkorn fra rugmel.

Nemt, lækkert og mildt rugbrød uden kerner og med en god syrlig smag kærnemælk. Opskriften er med en høj andel rugmel, og indeholder derfor godt med fuldkorn. Når du bager med Valsemøllen rugmel, bager du med dansk mel der er dyrket, høstet og malet i Danmark.

Se opskrift
mildt rugbrød

Køkkentid
25 min.

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Mildt rugbrød med kærnemælk: 3 ud af 5 baseret på 16 anmeldelser

Opskrift

1 stort rugbrød

50 g gær
7 dl økologisk kærnemælk
700 g Valsemøllen Groft rugmel
300 g Valsemøllen Hvedemel
3 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i den lune kærnemælk (ca. 30°C) og tilsæt herefter resten af ingredienserne.
  2. Ælt dejen i en røremaskine (på mellemstetrin), eller med en håndmixer (på højeste trin) i mindst 5 minutter.
  3. Lad derefter dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  4. Rør luften ud af dejen, og fyld den i en smurt 2 l form. Glat dejen med bagsiden af en våd ske, og prik huller med en gaffel på overfladen.
  5. Lad rugbrødet efterhæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  6. Bag på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 60 minutter.

Et godt tip: Vil du gerne have et brød med kerner, kan du kan tilsætte 2 dl blandede frø til dejen, fx hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner.

mildt rugbrød

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.