Mildt rugbrød med kærnemælk

Et mildt rugbrød med kernemælk, er børnenes favorit. Rugbrødet er uden kerner, men stadig med masser af fuldkorn fra rugmel.

Nemt, lækkert og mildt rugbrød uden kerner og med en god syrlig smag kærnemælk. Opskriften er med en høj andel rugmel, og indeholder derfor godt med fuldkorn. Når du bager med Valsemøllen rugmel, bager du med dansk mel der er dyrket, høstet og malet i Danmark.

Se opskrift
mildt rugbrød

Køkkentid
25 min.

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Mildt rugbrød med kærnemælk: 3 ud af 5 baseret på 114 anmeldelser

Opskrift

1 stort rugbrød

50 g gær
7 dl økologisk kærnemælk
500 g Valsemøllen Groft rugmel
300 g Valsemøllen Hvedemel
3 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i den lune kærnemælk (ca. 30°C) og tilsæt herefter resten af ingredienserne.
  2. Ælt dejen i en røremaskine (på mellemstetrin), eller med en håndmixer (på højeste trin) i mindst 5 minutter.
  3. Lad derefter dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  4. Rør luften ud af dejen, og fyld den i en smurt 2 l form. Glat dejen med bagsiden af en våd ske, og prik huller med en gaffel på overfladen.
  5. Lad rugbrødet efterhæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  6. Bag på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 60 minutter.

Et godt tip: Vil du gerne have et brød med kerner, kan du kan tilsætte 2 dl blandede frø til dejen, fx hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner.

mildt rugbrød

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger (link til produkterne) kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole (link til bageskolen) og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

    Hvad er godt at huske, når man skal bage i en Airfryer?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.