Mildt rugbrød med kærnemælk

Et mildt rugbrød med kernemælk, er børnenes favorit. Rugbrødet er uden kerner, men stadig med masser af fuldkorn fra rugmel.

Nemt, lækkert og mildt rugbrød uden kerner og med en god syrlig smag kærnemælk. Opskriften er med en høj andel rugmel, og indeholder derfor godt med fuldkorn. Når du bager med Valsemøllen rugmel, bager du med dansk mel der er dyrket, høstet og malet i Danmark.

Se opskrift
mildt rugbrød

Køkkentid
25 min.

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Mildt rugbrød med kærnemælk: 3 ud af 5 baseret på 92 anmeldelser

Opskrift

1 stort rugbrød

50 g gær
7 dl økologisk kærnemælk
500 g Valsemøllen Groft rugmel
300 g Valsemøllen Hvedemel
3 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i den lune kærnemælk (ca. 30°C) og tilsæt herefter resten af ingredienserne.
  2. Ælt dejen i en røremaskine (på mellemstetrin), eller med en håndmixer (på højeste trin) i mindst 5 minutter.
  3. Lad derefter dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  4. Rør luften ud af dejen, og fyld den i en smurt 2 l form. Glat dejen med bagsiden af en våd ske, og prik huller med en gaffel på overfladen.
  5. Lad rugbrødet efterhæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  6. Bag på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 60 minutter.

Et godt tip: Vil du gerne have et brød med kerner, kan du kan tilsætte 2 dl blandede frø til dejen, fx hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner.

mildt rugbrød

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.