Mildt rugbrød med kærnemælk

Et mildt rugbrød med kernemælk, er børnenes favorit. Rugbrødet er uden kerner, men stadig med masser af fuldkorn fra rugmel.

Nemt, lækkert og mildt rugbrød uden kerner og med en god syrlig smag kærnemælk. Opskriften er med en høj andel rugmel, og indeholder derfor godt med fuldkorn. Når du bager med Valsemøllen rugmel, bager du med dansk mel der er dyrket, høstet og malet i Danmark.

Se opskrift
mildt rugbrød

Køkkentid
25 min.

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Mildt rugbrød med kærnemælk: 3 ud af 5 baseret på 19 anmeldelser

Opskrift

1 stort rugbrød

50 g gær
7 dl økologisk kærnemælk
500 g Valsemøllen Groft rugmel
250 g Valsemøllen Hvedemel
3 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i den lune kærnemælk (ca. 30°C) og tilsæt herefter resten af ingredienserne.
  2. Ælt dejen i en røremaskine (på mellemstetrin), eller med en håndmixer (på højeste trin) i mindst 5 minutter.
  3. Lad derefter dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  4. Rør luften ud af dejen, og fyld den i en smurt 2 l form. Glat dejen med bagsiden af en våd ske, og prik huller med en gaffel på overfladen.
  5. Lad rugbrødet efterhæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  6. Bag på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 60 minutter.

Et godt tip: Vil du gerne have et brød med kerner, kan du kan tilsætte 2 dl blandede frø til dejen, fx hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner.

mildt rugbrød