Kardemommesnurrer

Lækre snurrer der spreder hygge i ethvert hjem. Vil du glæde dem du har kær med søde smørbagte kardemommesnurrer? Snurrerne har den skønneste og milde, aromatiske smag, som kun kardemomme kan byde på.

Kardemommesnurrer er svære at modstå. Måske har du længe gerne ville prøve, men har været i tvivl om hvordan du gør. Frygt ej. Cathrine Brandt, vores passionerede bagenørd, har udviklet den bedste opskrift på smørbagte kardemommesnurrer. Brug kardemomme kerner, og knus dem i en morter, det giver dine snurrer en helt fantastisk smag. Nederst i opskriften finder du en video, hvor vi viser, hvordan du snurrer det smukke bagværk. God fornøjelse!

Se opskrift
Kardemommesnurer

Køkkentid
40 minutter

Ventetid
1 t 55 minutter


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kardemommesnurrer: 4 ud af 5 baseret på 64 anmeldelser

Opskrift

12-14 stk.

Bløddej
200 g kold mælk
25 g gær
50 g sukker
1 æg
400 g Valsemøllen økologiske Tipo 00 mel
100 g Valsemøllen økologiske stenformalet hvedemel
12 g kardemomme (9 g skal i dejen – 3 g skal drysses over til sidst)
4 g salt
75 g smør
1 æg til pensling

Remonce
80 g blødt smør
100 g rørsukker
30 g brun farin

Sukkerlage*
75 g kogende vand
50 g sukker
1/4 vaniljestang (kan udelades)

Kardemommesukker
50 g rørsukker
3 g knust kardemomme eller 1 tsk. stødt kardemomme

Sådan gør du

  1. Kom mælk, gær og sukker i en skål og rør det sammen.
  2. Kom ægget i blandingen og rør det ud.
  3. Tilsæt mel, kardemomme, salt og ælt dejen til den er glat og skinnende og ikke hænger ved bordet.
  4. Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen. Lad dejen hæve tildækket i en skål eller på bordet.
  5. Kom husholdningsfilm og et viskestykke over, mens dejen hæver i 60 minutter ved stuetemperatur.
  6. Lav remoncen i mens dejen hæver. Rør sukker, brun farin og blødt smør sammen. Det gøres nemmest med en dejskraber.
  7. Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Rul den ud til et rektangel på 30 x 50 cm. Smør dejen med remonce over det hele. Fold en 1/3 af dejen ind mod midten. Fold den anden 1/3 ind over dejen, så du nu har tre lag dej. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 20 x 40 cm.
  8. Skær dejen i stimler på ca. 1-1,5 cm. Sno hver strimmel til en snurrer som vist i videoen. Vær forsigtig med ikke at stamme dejen for meget, da den så sprækker under efterhævningen.
  9. Kom snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk den med husholdningsfilm og et klæde og lad dem efterhæve i 45 minutter ved stuetemperatur.
  10. Pensl snurrerne med et sammenpisket æg. Bag dem ved 230°C (varmluft 200°C) grader over/under varme i 8-10 minutter.
  11. Kog sukkerlagen* sammen, mens snurrerne bager. Kom sukker og vand i en gryde og kog det op. Sluk for blusset. Pensl de færdigbagte kardemommesnurrer med sukkerlage lige når de tages ud af ovnen og drys med kardemommesukker.
  12. Lad afkøle på en rist og nyd.
    *Sukkerlagen kan du udelade, hvis du ønsker. Sukkerlagen giver en flot og skinnende finish og holder kardemommesnurrerne bløde og saftige.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.