Kardemommesnurrer

Lækre snurrer der spreder hygge i ethvert hjem. Vil du glæde dem du har kær med søde smørbagte kardemommesnurrer? Snurrerne har den skønneste og milde, aromatiske smag, som kun kardemomme kan byde på.

Kardemommesnurrer er svære at modstå. Måske har du længe gerne ville prøve, men har været i tvivl om hvordan du gør. Frygt ej. Cathrine Brandt, vores passionerede bagenørd, har udviklet den bedste opskrift på smørbagte kardemommesnurrer. Brug kardemomme kerner, og knus dem i en morter, det giver dine snurrer en helt fantastisk smag. Nederst i opskriften finder du en video, hvor vi viser, hvordan du snurrer det smukke bagværk. God fornøjelse!

Se opskrift
Kardemommesnurer

Køkkentid
40 minutter

Ventetid
1 t 55 minutter


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kardemommesnurrer: 4 ud af 5 baseret på 33 anmeldelser

Opskrift

12-14 stk.

Bløddej
200 g kold mælk
25 g gær
50 g sukker
1 æg
400 g Valsemøllen økologiske Tipo 00 mel
100 g Valsemøllen økologiske stenformalet hvedemel
12 g kardemomme (9 g skal i dejen – 3 g skal drysses over til sidst)
4 g salt
75 g smør
1 æg til pensling

Remonce
80 g blødt smør
100 g rørsukker
30 g brun farin

Sukkerlage*
75 g kogende vand
50 g sukker
1/4 vaniljestang (kan udelades)

Kardemommesukker
50 g rørsukker
3 g knust kardemomme eller 1 tsk. stødt kardemomme

Sådan gør du

  1. Kom mælk, gær og sukker i en skål og rør det sammen.
  2. Kom ægget i blandingen og rør det ud.
  3. Tilsæt mel, kardemomme, salt og ælt dejen til den er glat og skinnende og ikke hænger ved bordet.
  4. Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen. Lad dejen hæve tildækket i en skål eller på bordet.
  5. Kom husholdningsfilm og et viskestykke over, mens dejen hæver i 60 minutter ved stuetemperatur.
  6. Lav remoncen i mens dejen hæver. Rør sukker, brun farin og blødt smør sammen. Det gøres nemmest med en dejskraber.
  7. Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Rul den ud til et rektangel på 30 x 50 cm. Smør dejen med remonce over det hele. Fold en 1/3 af dejen ind mod midten. Fold den anden 1/3 ind over dejen, så du nu har tre lag dej. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 20 x 40 cm.
  8. Skær dejen i stimler på ca. 1-1,5 cm. Sno hver strimmel til en snurrer som vist i videoen. Vær forsigtig med ikke at stamme dejen for meget, da den så sprækker under efterhævningen.
  9. Kom snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk den med husholdningsfilm og et klæde og lad dem efterhæve i 45 minutter ved stuetemperatur.
  10. Pensl snurrerne med et sammenpisket æg. Bag dem ved 230°C (varmluft 200°C) grader over/under varme i 8-10 minutter.
  11. Kog sukkerlagen* sammen, mens snurrerne bager. Kom sukker og vand i en gryde og kog det op. Sluk for blusset. Pensl de færdigbagte kardemommesnurrer med sukkerlage lige når de tages ud af ovnen og drys med kardemommesukker.
  12. Lad afkøle på en rist og nyd.
    *Sukkerlagen kan du udelade, hvis du ønsker. Sukkerlagen giver en flot og skinnende finish og holder kardemommesnurrerne bløde og saftige.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.