Kardemommesnurrer

Lækre snurrer der spreder hygge i ethvert hjem. Vil du glæde dem du har kær med søde smørbagte kardemommesnurrer? Snurrerne har den skønneste og milde, aromatiske smag, som kun kardemomme kan byde på.

Kardemommesnurrer er svære at modstå. Måske har du længe gerne ville prøve, men har været i tvivl om hvordan du gør. Frygt ej. Cathrine Brandt, vores passionerede bagenørd, har udviklet den bedste opskrift på smørbagte kardemommesnurrer. Brug kardemomme kerner, og knus dem i en morter, det giver dine snurrer en helt fantastisk smag. Nederst i opskriften finder du en video, hvor vi viser, hvordan du snurrer det smukke bagværk. God fornøjelse!

Se opskrift
Kardemommesnurer

Køkkentid
40 minutter

Ventetid
1 t 55 minutter


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kardemommesnurrer: 4 ud af 5 baseret på 61 anmeldelser

Opskrift

12-14 stk.

Bløddej
200 g kold mælk
25 g gær
50 g sukker
1 æg
400 g Valsemøllen økologiske Tipo 00 mel
100 g Valsemøllen økologiske stenformalet hvedemel
12 g kardemomme (9 g skal i dejen – 3 g skal drysses over til sidst)
4 g salt
75 g smør
1 æg til pensling

Remonce
80 g blødt smør
100 g rørsukker
30 g brun farin

Sukkerlage*
75 g kogende vand
50 g sukker
1/4 vaniljestang (kan udelades)

Kardemommesukker
50 g rørsukker
3 g knust kardemomme eller 1 tsk. stødt kardemomme

Sådan gør du

  1. Kom mælk, gær og sukker i en skål og rør det sammen.
  2. Kom ægget i blandingen og rør det ud.
  3. Tilsæt mel, kardemomme, salt og ælt dejen til den er glat og skinnende og ikke hænger ved bordet.
  4. Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen. Lad dejen hæve tildækket i en skål eller på bordet.
  5. Kom husholdningsfilm og et viskestykke over, mens dejen hæver i 60 minutter ved stuetemperatur.
  6. Lav remoncen i mens dejen hæver. Rør sukker, brun farin og blødt smør sammen. Det gøres nemmest med en dejskraber.
  7. Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Rul den ud til et rektangel på 30 x 50 cm. Smør dejen med remonce over det hele. Fold en 1/3 af dejen ind mod midten. Fold den anden 1/3 ind over dejen, så du nu har tre lag dej. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 20 x 40 cm.
  8. Skær dejen i stimler på ca. 1-1,5 cm. Sno hver strimmel til en snurrer som vist i videoen. Vær forsigtig med ikke at stamme dejen for meget, da den så sprækker under efterhævningen.
  9. Kom snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk den med husholdningsfilm og et klæde og lad dem efterhæve i 45 minutter ved stuetemperatur.
  10. Pensl snurrerne med et sammenpisket æg. Bag dem ved 230°C (varmluft 200°C) grader over/under varme i 8-10 minutter.
  11. Kog sukkerlagen* sammen, mens snurrerne bager. Kom sukker og vand i en gryde og kog det op. Sluk for blusset. Pensl de færdigbagte kardemommesnurrer med sukkerlage lige når de tages ud af ovnen og drys med kardemommesukker.
  12. Lad afkøle på en rist og nyd.
    *Sukkerlagen kan du udelade, hvis du ønsker. Sukkerlagen giver en flot og skinnende finish og holder kardemommesnurrerne bløde og saftige.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.