Rabarberkage med marcipan

Rabarber er perfekt til kager og denne rabarberkage er ingen undtagelse. Den er perfekt sød og syrlig, da marcipan og rabarber afstemmer smagen helt perfekt.

Ditte Julie har lavet denne lækre kage med rabarber og marcipan – perfekt til en hyggestund med familie eller venner. Bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel, der giver en lækker og saftig kage. Den skønne rabarberkage smager skønt med en klat flødeskum eller vaniljeis til.

Se opskrift
rabarberkage

Køkkentid
30 min.

Ventetid
30-35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rabarberkage med marcipan: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

ca. 6 personer

Kage
1 vaniljestang
150 g lyst rørsukker
100 g rå marcipan
150 g blødt smør
3 store æg
100 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Rabarberlåg
3-4 rabarber
25 g lyst rørsukker
1 spsk. kartoffelmel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
  2. Pisk vaniljesukker, sukker, marcipan og smør sammen. Ingen klumper.
  3. Tilsæt æggene, ét ad gangen.
  4. Tilsæt Valsemøllen kage hvedemel og vend det hele forsigtigt sammen.
  5. Kom dejen op i en springform (20 cm i diameter).
  6. Rabarberlåg: Skær rabarberne i stave af ca. 6 cm og del den lille rabarberstav på langs. Kom dem op i en skål sammen med 25 g lyst rørsukker og kartoffelmel. Vend det sammen og læg rabarberne på kagen i et smukt mønster.
  7. Bag kagen ved 200°C (180°C varmluft) i 30-35 minutter.
  8. Lad den køle helt ned.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.