Rabarberkage med marcipan

Rabarber er perfekt til kager og denne rabarberkage er ingen undtagelse. Den er perfekt sød og syrlig, da marcipan og rabarber afstemmer smagen helt perfekt.

Ditte Julie har lavet denne lækre kage med rabarber og marcipan – perfekt til en hyggestund med familie eller venner. Bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel, der giver en lækker og saftig kage. Den skønne rabarberkage smager skønt med en klat flødeskum eller vaniljeis til.

Se opskrift
rabarberkage

Køkkentid
30 min.

Ventetid
30-35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rabarberkage med marcipan: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

ca. 6 personer

Kage
1 vaniljestang
150 g lyst rørsukker
100 g rå marcipan
150 g blødt smør
3 store æg
100 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Rabarberlåg
3-4 rabarber
25 g lyst rørsukker
1 spsk. kartoffelmel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
  2. Pisk vaniljesukker, sukker, marcipan og smør sammen. Ingen klumper.
  3. Tilsæt æggene, ét ad gangen.
  4. Tilsæt Valsemøllen kage hvedemel og vend det hele forsigtigt sammen.
  5. Kom dejen op i en springform (20 cm i diameter).
  6. Rabarberlåg: Skær rabarberne i stave af ca. 6 cm og del den lille rabarberstav på langs. Kom dem op i en skål sammen med 25 g lyst rørsukker og kartoffelmel. Vend det sammen og læg rabarberne på kagen i et smukt mønster.
  7. Bag kagen ved 200°C (180°C varmluft) i 30-35 minutter.
  8. Lad den køle helt ned.