Rabarberkage med marcipan

Rabarber er perfekt til kager og denne rabarberkage er ingen undtagelse. Den er perfekt sød og syrlig, da marcipan og rabarber afstemmer smagen helt perfekt.

Ditte Julie har lavet denne lækre kage med rabarber og marcipan – perfekt til en hyggestund med familie eller venner. Bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel, der giver en lækker og saftig kage. Den skønne rabarberkage smager skønt med en klat flødeskum eller vaniljeis til.

Se opskrift
rabarberkage

Køkkentid
30 min.

Ventetid
30-35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rabarberkage med marcipan: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

ca. 6 personer

Kage
1 vaniljestang
150 g lyst rørsukker
100 g rå marcipan
150 g blødt smør
3 store æg
100 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Rabarberlåg
3-4 rabarber
25 g lyst rørsukker
1 spsk. kartoffelmel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
  2. Pisk vaniljesukker, sukker, marcipan og smør sammen. Ingen klumper.
  3. Tilsæt æggene, ét ad gangen.
  4. Tilsæt Valsemøllen kage hvedemel og vend det hele forsigtigt sammen.
  5. Kom dejen op i en springform (20 cm i diameter).
  6. Rabarberlåg: Skær rabarberne i stave af ca. 6 cm og del den lille rabarberstav på langs. Kom dem op i en skål sammen med 25 g lyst rørsukker og kartoffelmel. Vend det sammen og læg rabarberne på kagen i et smukt mønster.
  7. Bag kagen ved 200°C (180°C varmluft) i 30-35 minutter.
  8. Lad den køle helt ned.

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.