Banankage med chokoladecreme

Den bedste opskrift på svampet og lækker banankage med chokoladecreme. Er meget nem at lave og resultatet bliver godt hver gang.

Ditte Julies populære opskrift på den lækreste banankage. Passer perfekt til en hyggeligstund med gode venner og familie, eller som en nem hverdagskage. Leder du efter en opskrift på en nem banankage, kan du klikke på linket.

Se opskrift
banankage

Køkkentid
45 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8 personer

Kage
1 vaniljestang
115 g lyst rørsukker
2 store æg
75 g Valsemøllen hvedemel eller Valsemøllen hvid hvede
½ tsk. bagepulver
75 g smør, smeltet
2 modne bananer
50 g hasselnødder

Chokoladecreme
200 g mælkechokolade
1½ dl piskefløde
20 g glukosesirup
20 g koldt smør

Pynt
50 g mørk chokolade, smeltet til pynt
50 g mørk chokolade, til krymmel
Lidt guldstøv og chokolade perler

Sådan gør du

Banankage

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab vaniljekornene ud. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret.
  2. Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en luftig og hvid æggesnaps.
  3. Sigt mel og bagepulver i og fold det forsigtigt i æggesnapsen.
  4. Smelt smørret i en gryde og lad det brune lidt af, og vend det i dejen.
  5. Mos bananerne med en gaffel eller blend dem, og vend dem i dejen. Hak hasselnødder fint og vend i dejen.
  6. Hæld dejen op i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
  7. Bag kagen ved 200 °C (180 °C varmluft) i ca. 30-35 minutter. Lad kagen køle af.

Chokoladecreme

  1. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål.
  2. Varm fløden og glukosesirup op i en gryde til lige under kogepunktet, og hæld det over chokoladen. Rør meget forsigtigt rund i chokoladefløden med en gummi dejskraber til chokoladen og fløden smelter sammen og bliver glat og blank.
  3. Rør til sidst smør i cremen med samme teknik. Lad cremen tykne på køl indtil den er sprøjtefast.
  4. Befri kagen fra formen ved hjælp af en skrap kniv og placer kagen på et fad, og fordel chokoladecremen på kagen.
  5. Smelt den ene portion chokolade og kom chokoladen op i et kornet. Dekorer kagen med nogle fine chokolade streger. Tag den anden portion chokolade og blend, og kom det herefter op i en lille pose med guldstøv og ryst. Pynt kagen af med guldkrymmel og chokolade perler.

banankage

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.