Banankage med chokoladecreme

Den bedste opskrift på svampet og lækker banankage med chokoladecreme. Er meget nem at lave og resultatet bliver godt hver gang.

Ditte Julies populære opskrift på den lækreste banankage. Passer perfekt til en hyggeligstund med gode venner og familie, eller som en nem hverdagskage. Leder du efter en opskrift på en nem banankage, kan du klikke på linket.

Se opskrift
banankage

Køkkentid
45 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 8 personer

Kage
1 vaniljestang
115 g lyst rørsukker
2 store æg
75 g Valsemøllen hvedemel eller Valsemøllen hvid hvede
½ tsk. bagepulver
75 g smør, smeltet
2 modne bananer
50 g hasselnødder

Chokoladecreme
200 g mælkechokolade
1½ dl piskefløde
20 g glukosesirup
20 g koldt smør

Pynt
50 g mørk chokolade, smeltet til pynt
50 g mørk chokolade, til krymmel
Lidt guldstøv og chokolade perler

Fremgangsmåde

Banankage

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab vaniljekornene ud. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret.
  2. Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en luftig og hvid æggesnaps.
  3. Sigt mel og bagepulver i og fold det forsigtigt i æggesnapsen.
  4. Smelt smørret i en gryde og lad det brune lidt af, og vend det i dejen.
  5. Mos bananerne med en gaffel eller blend dem, og vend dem i dejen. Hak hasselnødder fint og vend i dejen.
  6. Hæld dejen op i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
  7. Bag kagen ved 200 °C (180 °C varmluft) i ca. 30-35 minutter. Lad kagen køle af.

Chokoladecreme

  1. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål.
  2. Varm fløden og glukosesirup op i en gryde til lige under kogepunktet, og hæld det over chokoladen. Rør meget forsigtigt rund i chokoladefløden med en gummi dejskraber til chokoladen og fløden smelter sammen og bliver glat og blank.
  3. Rør til sidst smør i cremen med samme teknik. Lad cremen tykne på køl indtil den er sprøjtefast.
  4. Befri kagen fra formen ved hjælp af en skrap kniv og placer kagen på et fad, og fordel chokoladecremen på kagen.
  5. Smelt den ene portion chokolade og kom chokoladen op i et kornet. Dekorer kagen med nogle fine chokolade streger. Tag den anden portion chokolade og blend, og kom det herefter op i en lille pose med guldstøv og ryst. Pynt kagen af med guldkrymmel og chokolade perler.

banankage

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.