Banankage med chokoladecreme

Den bedste opskrift på svampet og lækker banankage med chokoladecreme. Er meget nem at lave og resultatet bliver godt hver gang.

Ditte Julies populære opskrift på den lækreste banankage. Passer perfekt til en hyggeligstund med gode venner og familie, eller som en nem hverdagskage. Leder du efter en opskrift på en nem banankage, kan du klikke på linket.

Se opskrift
banankage

Køkkentid
45 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 8 personer

Kage
1 vaniljestang
115 g lyst rørsukker
2 store æg
75 g Valsemøllen hvedemel eller Valsemøllen hvid hvede
½ tsk. bagepulver
75 g smør, smeltet
2 modne bananer
50 g hasselnødder

Chokoladecreme
200 g mælkechokolade
1½ dl piskefløde
20 g glukosesirup
20 g koldt smør

Pynt
50 g mørk chokolade, smeltet til pynt
50 g mørk chokolade, til krymmel
Lidt guldstøv og chokolade perler

Fremgangsmåde

Banankage

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab vaniljekornene ud. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret.
  2. Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en luftig og hvid æggesnaps.
  3. Sigt mel og bagepulver i og fold det forsigtigt i æggesnapsen.
  4. Smelt smørret i en gryde og lad det brune lidt af, og vend det i dejen.
  5. Mos bananerne med en gaffel eller blend dem, og vend dem i dejen. Hak hasselnødder fint og vend i dejen.
  6. Hæld dejen op i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
  7. Bag kagen ved 200 °C (180 °C varmluft) i ca. 30-35 minutter. Lad kagen køle af.

Chokoladecreme

  1. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål.
  2. Varm fløden og glukosesirup op i en gryde til lige under kogepunktet, og hæld det over chokoladen. Rør meget forsigtigt rund i chokoladefløden med en gummi dejskraber til chokoladen og fløden smelter sammen og bliver glat og blank.
  3. Rør til sidst smør i cremen med samme teknik. Lad cremen tykne på køl indtil den er sprøjtefast.
  4. Befri kagen fra formen ved hjælp af en skrap kniv og placer kagen på et fad, og fordel chokoladecremen på kagen.
  5. Smelt den ene portion chokolade og kom chokoladen op i et kornet. Dekorer kagen med nogle fine chokolade streger. Tag den anden portion chokolade og blend, og kom det herefter op i en lille pose med guldstøv og ryst. Pynt kagen af med guldkrymmel og chokolade perler.

banankage

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.