Svampet banankage

Svampet banankage er altid et hit. Her en klassisk version med chokolade. Den er nem og let at lave og smager rigtig godt. Bag den med familien eller som kage til kaffegæsterne. Den er et sikkert hit!

Se opskrift
banankage

Køkkentid
20 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Svampet banankage: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 kage, ca. 10-12 stykker
  • 2 æg
  • 200 g sukker
  • 125 g smør
  • 4 modne bananer
  • 50 g mørk chokolade
  • 200 g Valsemøllen hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver

Brugt i opskriften

Opskrift på Svampet banankage

En svampet banankage skal være enkel og nem at lave og selvfølgelig smage godt. I opskriften har vi pyntet kagen med en hel banan. Er du på udkig efter en kage med chokolade creme, så finder du her vores opskrift på banankage med chokolade.

Sådan gør du:

  1. Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
  2. Smelt smørret, og lad afkøle.
  3. Mos bananerne, gem en til dekoration. Hak chokoladen groft.
  4. Bland mel og bagepulver sammen, og rør det i æggemassen.
  5. Kom herefter det afkølede smør, de moste bananer i dejen og hakket chokolade i dejen.
  6. Fordel kagen i en smurt bageform, flæk en banan og pres den ned i dejen.
  7. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175°C (varmluft = 165°C) i ca. 35 minutter.
  8. Stik i kagen med en kødnål, for at se om den er færdigbagt. Hænger dejen ved, bages kagen lidt længere.