Koldskålskage med jordbær

En koldskålskage med jordbær smager af sommer. Kagens bund er en stor kammerjunke, og så er den pyntet med friske jordbær. Perfekt til sommerens fester.

Hvis du skal bage en rigtig sommerkage, kan du ikke komme udenom denne koldskålskage med jordbær. For hvem elsker ikke smagen af koldskål med kammerjunker og jordbær. Vi synes i hvert fald, at den er svær at modstå! Kagen er sammensat af to forskellige mousser, der komplementerer hinanden perfekt. Den syrlige koldskål med de søde jordbær. Dine gæster vil blive henrykte, hvis du serverer den til sommerens arrangementer og fødselsdage.

Se opskrift
koldskålskage

Køkkentid
1 time

Ventetid
4 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 8 personer

Kammerjunke-bund
125 g Kage Hvedemel
1 tsk bagepulver
50 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta eller vaniljesukker
50 g smør, blødt
0,25 dl sødmælk
½ æg, sammenpisket

Jordbærmousse
1 blad husblas
150 g jordbær
1 tsk vaniljepasta
1 spsk lyst rørsukker
1/2 citron, saften
5 hele peberkorn
1 dl piskefløde

Koldskålsmousse
3 blade husblas
1 tsk vaniljepasta/vaniljesukker
75 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skallen
1 dl citronsaft
1,5 dl tykmælk
1,5 dl piskefløde

Pynt
Friske jorbær

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Kammerjunkebund

  1. Sigt mel og bagepulver i en skål, og tilsæt sukker og vaniljesukker.
  2. Ælt smørret ind i melblandingen og tilsæt sødmælk og et halv sammenpisket æg, og ælt det godt sammen.
  3. Kom dejen op i en kagering/kageform (22 cm i diameter) – tag ca. 4 små kugler dej til side der skal bruges til pynt. Bag dem ved siden af
  4. Bag bunden og kuglerne ved 180°C varmluft i 15 min. Skru herefter ovnen ned på 125°C og bag bunden videre i 15 min.
  5. Lad bunden køle og kom herefter kageplast ned langs siden.

Jordbærmousse

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
  3. Hæld vaniljesukker, sukker, jordbær, citronsaft og peberkorn op i en lille gryde og varm det langsomt op under låg (det er vigtigt, at saften ikke fordamper). Bring det i kog, og kog massen sukkeret skal være opløst.
  4. Tag gryden af varmen. Sigt kompotten, og rør den udblødte husblas direkte ud i den varme jordbærsaft. Lad det svale, til blandingen er lun. Kasér jordbærrene.
  5. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum, og vend flødeskummet i den varme jordbærlage ad tre omgange.
  6. Hæld jordbærmoussen op i en By Ditte Julie boble krans (har du ikke en sådan, kan du bruge halvkugleforme eller blot komme moussen ud over kagen). Stil moussen på frost i mindst 4 timer eller gerne natten over.

Koldskålsmousse

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem med lidt af sukkeret.
  3. Kom herefter den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, citronskal og saft op i gryde og bring det i kog. Lad det koge i 2-5 min.
  4. Tag det af varmen og rør den udblødte husblas i citronlagen. Lad den køl af til den er stuetemperatur.
  5. Rør lidt af tykmælken i citronlagen og derefter tilsæt resten af tykmælken.
  6. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den sammen med massen.
  7. Hæld moussen over kammerjunkebunden, og sæt på køl i ca. 3 timer eller indtil den har sat sig.

Pyntning

  1. Befri kagen fra kageplast og formen.
  2. Befri herefter moussen fra boblekransen og placer den i midten af kagens top.
  3. Pynt din koldskålskage med knuste kammerjunker, jordbær og evt. spiselige blomster.

Et godt tip: Kan du heller ikke få nok af skønne sommerkager som denne koldskålskage? Sommeren byder på en masse skønne bær, som er perfekte til din sommerbagning. Prøv fx en skøn cheesecake med ribs, jordbærkage med marscarponecreme eller måske brombærsnitter. Det er bare at komme i gang!