Cheesecake med ribs på cookiebund

Cheesecake med ribs er en sommerudgave af den klassiske cheesecake. Cheesecakes findes i et væld af varianter og er utrolig populær, og kan forberedes i god tid, hvilket gør dem perfekte at servere til fest og gæster. Denne udgave er med et syrligt twist, da den er fyldt og pyntet med de røde ribs.

Kagen er med en sprød cookiebund med chokolade, ribscreme, ostecreme og pyntet med spiselige blomster og friske bær. En blanding af klassisk cremet cheesecake med ribs og sprøde cookies, der er svær at modstå.

Se opskrift
Cheesecake med ribs

Køkkentid
60 min.

Ventetid
4 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Cheesecake med ribs på cookiebund: 4 ud af 5 baseret på 10 anmeldelser

Opskrift

8 personer

Cookiebund
100 g smør, blødt
100 g mørk muscovado sukker
100 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 tsk bagepulver
50 g mandler, fint hakket
50 g Ruby chokolade, finthakket

Ribscreme
150 g ribs
50 g lyst rørsukker
1 økologiske citron, saften heraf
2 tsk majsstivelse (Maizena)
2 spsk vand
2 æggeblommer
2 æg, str. M

Ostecreme
3 blade husblas
300 g flødeost naturel
1 dl creme fraiche 18%
95 g flormelis
1,5 tsk vaniljesukker
1,5 økologisk citron, saft og skal
3 dl piskefløde

I øvrigt:
300 g friske ribs
Spiselige blomster

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Cookiebund

  1. Ælt smør, sukker, hvedemel og bagepulver sammen.
  2. Ælt herefter mandlerne og finthakket chokolade i dejen til den er ensartet.
  3. Pres cookiedejen ud i en kagering (18-20 cm i diameter) og placer den på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Bag den ved 180°C i 15-20 minutter.
  5. Lad den køle helt af, inden du placerer et stykke kageplast langs kanten på formen.

Ribscreme

  1. Kog ribs, sukker og citronsaft op til sukkeret er opløst.
  2. Sigt herefter massen og smid bærrene ud.
  3. Opløs majsstivelsen i vand, og rør det sammen med æggeblommer og æg.
  4. Kom ribssaften tilbage i gryden og tænd for blusset, og hæld æggeblandingen i en tyndstråle ned i bærmassen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner.
  5. Når cremen har kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og hældes over cookiebunden.
  6. Stil kagen på køl i 1 time, mens du forbereder ostecremen.

Ostecreme

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
  2. Rør flødeost, creme fraiche, flormelis,vaniljesukker og citronskal sammen i en skål til en ensartet masse.
  3. Tag husblassen op af vandet og afdryp den, og varm den op med citronsaften over vandbad.
  4. Fjern skålen fra vandbadet, når al husblassen er opløst.
  5. Tag et par skefulde af flødeostecremen og vend det sammen med citronsaften, og kom det herefter op i resten af flødeostecremen og vend det hele sammen. På denne måde undgår du, at husblassen driller og danner tråde.
  6. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den sammen med flødeosteblandingen af to omgange, så din ostecreme forbliver luftig og lækker.
  7. Hæld ostecremen i en sprøjtepose og fordel massen i formen.
  8. Stil herefter kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

Pynt

  1. Befri kagen fra formen og kageplasten.
  2. Dekorer kagens top med friske ribs og pynt med blomster.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.