Cheesecake med ribs på cookiebund

Cheesecake med ribs er en sommerudgave af den klassiske cheesecake. Cheesecakes findes i et væld af varianter og er utrolig populær, og kan forberedes i god tid, hvilket gør dem perfekte at servere til fest og gæster. Denne udgave er med et syrligt twist, da den er fyldt og pyntet med de røde ribs.

Kagen er med en sprød cookiebund med chokolade, ribscreme, ostecreme og pyntet med spiselige blomster og friske bær. En blanding af klassisk cremet cheesecake med ribs og sprøde cookies, der er svær at modstå.

Se opskrift
Cheesecake med ribs

Køkkentid
60 min.

Ventetid
4 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Cheesecake med ribs på cookiebund: 5 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 8 personer

Cookiebund
100 g smør, blødt
100 g mørk muscovado sukker
100 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 tsk bagepulver
50 g mandler, fint hakket
50 g Ruby chokolade, finthakket

Ribscreme
150 g ribs
50 g lyst rørsukker
1 økologiske citron, saften heraf
2 tsk majsstivelse (Maizena)
2 spsk vand
2 æggeblommer
2 æg, str. M

Ostecreme
3 blade husblas
300 g flødeost naturel
1 dl creme fraiche 18%
95 g flormelis
1,5 tsk vaniljesukker
1,5 økologisk citron, saft og skal
3 dl piskefløde

I øvrigt:
300 g friske ribs
Spiselige blomster

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Cookiebund

  1. Ælt smør, sukker, hvedemel og bagepulver sammen.
  2. Ælt herefter mandlerne og finthakket chokolade i dejen til den er ensartet.
  3. Pres cookiedejen ud i en kagering (18-20 cm i diameter) og placer den på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Bag den ved 180°C i 15-20 minutter.
  5. Lad den køle helt af, inden du placerer et stykke kageplast langs kanten på formen.

Ribscreme

  1. Kog ribs, sukker og citronsaft op til sukkeret er opløst.
  2. Sigt herefter massen og smid bærrene ud.
  3. Opløs majsstivelsen i vand, og rør det sammen med æggeblommer og æg.
  4. Kom ribssaften tilbage i gryden og tænd for blusset, og hæld æggeblandingen i en tyndstråle ned i bærmassen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner.
  5. Når cremen har kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og hældes over cookiebunden.
  6. Stil kagen på køl i 1 time, mens du forbereder ostecremen.

Ostecreme

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
  2. Rør flødeost, creme fraiche, flormelis,vaniljesukker og citronskal sammen i en skål til en ensartet masse.
  3. Tag husblassen op af vandet og afdryp den, og varm den op med citronsaften over vandbad.
  4. Når al husblassen er opløst, fjernes skålen fra vandbadet.
  5. Tag et par skefulde af flødeostecremen og vend det sammen med citronsaften, og kom det herefter op i resten af flødeostecremen og vend det hele sammen. På denne måde undgår du, at husblassen driller og danner tråde.
  6. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den sammen med flødeosteblandingen af to omgange, så din ostecreme forbliver luftig og lækker.
  7. Hæld ostecremen i en sprøjtepose og fordel massen i formen.
  8. Stil herefter kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

Pynt

  1. Befri kagen fra formen og kageplasten.
  2. Dekorer kagens top med friske ribs og pynt med blomster.