Jordbærkage med mascaponecreme

Lækker jordbærkage med marcipan og chokolade, en nem variation af den traditionelle jordbærkage - den er enkelt at lave, og så smager den himmelsk!

Jordbærkage er uden tvivl en klassiker, som mange elsker at servere, da den er indbegrebet af sommer og sol.

Se opskrift
jordbaerkage

Køkkentid
35 min.

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Jordbærkage med mascaponecreme: 3 ud af 5 baseret på 15 anmeldelser

Opskrift

300 g marcipan, revet
150 g koldt smør i terninger
3 hele æg
6 spsk. Valsemøllen Kage Hvedemel
Smør til formen en rund på 22 cm
50 g smeltet mørk chokolade

Mascarponecreme

250 g mascarpone
2½ dl piskefløde
korn af 1 vaniljestang
2 spsk. sukker
1 bakke friske jordbær

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Rør marcipan og smør godt sammen.
  2. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk godt.
  3. Vend melet i dejen.
  4. Fordel dejen i en smurt rund form.
  5. Bag bunden i en forvarmet ovn ved 175ºC i ca. 20-25 minutter , til den er lysebrun.
  6. Afkøl helt og pensl med smeltet mørk chokolade.
  7. Pisk mascarpone, fløde, vaniljekorn og sukker sammen til en luftig masse.
  8. Fordel cremen oven på bunden og derefter jordbær.
+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.