Jordbærkage med mascaponecreme

Lækker jordbærkage med marcipan og chokolade, en nem variation af den traditionelle jordbærkage - den er enkelt at lave, og så smager den himmelsk!

Jordbærkage er uden tvivl en klassiker, som mange elsker at servere, da den er indbegrebet af sommer og sol.

Se opskrift
jordbaerkage

Køkkentid
35 min.

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Jordbærkage med mascaponecreme: 3 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Opskrift

300 g marcipan, revet
150 g koldt smør i terninger
3 hele æg
6 spsk. Valsemøllen Kage Hvedemel
Smør til formen en rund på 22 cm
50 g smeltet mørk chokolade

Mascarponecreme

250 g mascarpone
2½ dl piskefløde
korn af 1 vaniljestang
2 spsk. sukker
1 bakke friske jordbær

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Rør marcipan og smør godt sammen.
  2. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk godt.
  3. Vend melet i dejen.
  4. Fordel dejen i en smurt rund form.
  5. Bag bunden i en forvarmet ovn ved 175ºC i ca. 20-25 minutter , til den er lysebrun.
  6. Afkøl helt og pensl med smeltet mørk chokolade.
  7. Pisk mascarpone, fløde, vaniljekorn og sukker sammen til en luftig masse.
  8. Fordel cremen oven på bunden og derefter jordbær.