Brombærsnitter

Ditte Julie har taget sin datter Karla med i køkkenet for at bage disse lækre brombærsnitter. Du får masser af tips til, hvor meget du skal forberede og hvad en på 4 år kan være med til.

Brombærsnitterne er lavet af en mørdej, og har en lækker brombærmarmelade til at give sødmen. Du kan pynte dem med lige netop den farve du gerne vil, det er kun din eller dine børns fantasi der sætter grænserne. Mørdejen er lavet på Valsemøllen Kage Hvedemel, som du kan læse meget mere om her.

Se opskrift
brombærsnitter

Køkkentid
30 min. + pynt

Ventetid
1 t. 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brombærsnitter: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

ca. 10 snitter

Mørdej
60 g flormelis
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Brombærmarmelade
100 g brombær
50 g syltesukker eller alm. sukker
1 øko. citron, skal og saft

Glasur
75 g flormelis
20 g past. æggehvider
pastafarver (dem du synes)

Pynt 
Friske brombær
Chokoladekugler
Brombær/solbær støv

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Mørdej 

  1. Kom flormelis og mel op i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost.
  2. Ælt æggeblommerne ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30 minutter.
  3. Herefter rulles dejen ud – ca. 2-3 mm i tykkelsen.
  4. Udstik de forme, du ønsker.
  5. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 210°C (varmluft 190°C) varmluft i 8-10 minutter.
  6. Lad dem køle helt af.

Brombærmarmelade 

  1. Kom brombær, syltesukker og citronskal og citronsaft i en gryde og bring det i kog og lad det simre i ca. 10 minutter.
  2. Tag gryden af varmen og lad det svale.

Glasur 

  1. Rør flormelis og æggehvider til en sej og fast glasur. Tilsæt farve, hvis du synes.

Pynt

  1. Kom glasur på 5 af kagerne og kom brombærmarmelade på resten.
  2. Dekorer snitterne som du ønsker.

Tip: Du kan også lave brombærsnitterne på den klassiske måde, hvor de skæres ud i snitter. Se hvordan man gør, på vores opskrift på klassiske hindbærsnitter

 

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.