Brombærsnitter

Ditte Julie har taget sin datter Karla med i køkkenet for at bage disse lækre brombærsnitter. Du får masser af tips til, hvor meget du skal forberede og hvad en på 4 år kan være med til.

Brombærsnitterne er lavet af en mørdej, og har en lækker brombærmarmelade til at give sødmen. Du kan pynte dem med lige netop den farve du gerne vil, det er kun din eller dine børns fantasi der sætter grænserne. Mørdejen er lavet på Valsemøllen Kage Hvedemel, som du kan læse meget mere om her.

Se opskrift
brombærsnitter

Køkkentid
30 min. + pynt

Ventetid
1 t. 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brombærsnitter: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

ca. 10 snitter

Mørdej
60 g flormelis
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Brombærmarmelade
100 g brombær
50 g syltesukker eller alm. sukker
1 øko. citron, skal og saft

Glasur
75 g flormelis
20 g past. æggehvider
pastafarver (dem du synes)

Pynt 
Friske brombær
Chokoladekugler
Brombær/solbær støv

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Mørdej 

  1. Kom flormelis og mel op i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost.
  2. Ælt æggeblommerne ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30 minutter.
  3. Herefter rulles dejen ud – ca. 2-3 mm i tykkelsen.
  4. Udstik de forme, du ønsker.
  5. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 210°C (varmluft 190°C) varmluft i 8-10 minutter.
  6. Lad dem køle helt af.

Brombærmarmelade 

  1. Kom brombær, syltesukker og citronskal og citronsaft i en gryde og bring det i kog og lad det simre i ca. 10 minutter.
  2. Tag gryden af varmen og lad det svale.

Glasur 

  1. Rør flormelis og æggehvider til en sej og fast glasur. Tilsæt farve, hvis du synes.

Pynt

  1. Kom glasur på 5 af kagerne og kom brombærmarmelade på resten.
  2. Dekorer snitterne som du ønsker.

Tip: Du kan også lave brombærsnitterne på den klassiske måde, hvor de skæres ud i snitter. Se hvordan man gør, på vores opskrift på klassiske hindbærsnitter

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.