Brownie med kokos

Den klassiske brownie har været i Ditte Julies kyndige hænder og er blevet piftet lidt op med en smagfuld chokoladecreme og farvet kokostopping for at give den et ekstra pift.

Hvis du vil bage kage med dine børn er denne enkelte brownie en perfekt kage at gå i krig med! Hvis dine børn ikke er store nok, kan du lave dejen på forhånd og have dem med til at slikke skålen på chokoladecremen og vælge farver til kokostoppingen.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 8-10 muffins

Brownie
200 g mørk chokolade
200 g lyst rørsukker
200 g smør
6 store æg
100 g Finax Kage Hvedemel

Chokoladecreme og kokostopping
150 g mælkechokolade
1 dl piskefløde
100 g kokosmel
Pastafarve eller frugtfarve
200 g blandet bær

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Brownie 

  1. Kom chokolade, sukker og smør op i en gryde og smelt ved middel varme. Tag den af varmen når sukkeret er opløst.
  2. Pisk æggene i massen, og tilsæt herefter melet.
  3. Kom dejen op i en firkantet form (ca. 22 x 22 cm).
  4. Bag kagen ved 200°C (varmluft 180°C) i 35-40 minutter.
  5. Lad kagen køle af i formen.

Chokoladecreme og kokostopping

  1. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål.
  2. Varm fløde op i en gryde til lige under kogepunktet (fløde på ikke koge).
  3. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør forsigtigt i massen.
  4. Smør chokoladecremen udover kagen.
  5. Del kokosmelet i to portioner og indfarv hver portion med lidt pastafarve.
  6. Drys det farvede kokosmel over kagen imens chokoladecremen er “våd”.
  7. Stil kagen på køl i mindst 2 timer eller gerne natten over.
  8. Dekorer kagens kant med friske bær.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.