Hindbærroulade med lakridscreme

Lav en Hindbærroulade med lakridscreme i kærlighedens navn. Fejr valentines day med en skøn og smuk valentinskage.

Valentinskager kan man ikke få nok af. Denne smukke og smagfulde hindbærroulade med lemoncurd og lakridscreme er en perfekt kage til at forkæle dem du holder af.

Se opskrift

Køkkentid
1 t & 30 min.

Ventetid
3 t. & 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 8-10 personer

Rouladebund
100 g æggeblommer (ca. 5 store æg)
100 g lyst rørsukker
160 g æggehvider
20 g lyst rørsukker
60 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 tsk. hindbærstøv
1 nip salt

Lemoncurd
6 blade husblas
8 økologiske citroner, saften (ca. 2,5 dl)
320 g lyst rørsukker
2 store æg
120 g smør

Lakridscreme
3 blade husblas
5 dl piskefløde
175 g god hvid chokolade
2 tsk. rå lakridspulver
1 tsk. lakridspulver

I øvrigt
25-30 friske hindbær
et bundt roser, rosenblade herfra
Guldstøv

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Rouladebund

  1. Del æggene op i æggeblommer og æggehvider – ca. 5 æg til målene.
  2. Pisk 100 g æggeblommer og 100 g lyst rørsukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps.
  3. Æggehviderne piskes let, og de 20 g sukker tilsættes og piskes stive.
  4. Vend mel, bagepulver, hindbærstøv og salt i æggesnapsen og bagefter vendes æggehviderne forsigtig i.
  5. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 210°C (190°C varmluft) i ca. 10-15 minutter.
  6. Når den kommer ud af ovnen, vendes den ud på et nyt stykke bagepapir og rulles samme med det samme i et rent viskestykke. Derefter skal den på køl. På den måde holder den form som en roulade og revner ikke.

Lemoncurd 

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Kom citronsaft, fintrevet citronskal fra en enkelt citron og halvdelen af sukkeret op i en gryde og bring det i kog.
  3. Pisk resten af sukkeret og æggene sammen til en luftig æggesnaps.
  4. Kom den varme citronlage op i æggemassen og rør sammen.
  5. Kom det tilbage i gryden og varm det forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme, til det tykner.
  6. Tilsæt husblas sammen med smørret, og rør det ud i massen.
  7. Stil lemoncurden på køl, og lad den sætte sig. Rør gerne i den undervejs (tager ca. 30 minutter).

Lakridscreme 

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål.
  3. Varm fløden op til lige under kogepunktet sammen med de to slags lakrids.
  4. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen indtil al chokoladen er opløst.
  5. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. ‘
  6. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 50C grader).

Samling af hindbærroulade

  1. Rul forsigtigt rouladen ud af viskestykket og smør lemoncurd ud over bunden.
  2. Smør herefter et tyndt lag lakridscreme ud over lemoncurden.
  3. Pas på med at være for gavmild med fyldet i rouladen.
  4. Jo mere fyld, jo sværere er den at rulle sammen.
  5. Placer friske hindbær i den ene ende af rouladedejen, og start med at rulle rouladen sammen her.
  6. Rouladen skal rulles fast, men ikke sådan at fyldet presses ud.
  7. Smør rouladen op med lakridscreme og træk et stykke bagepapir henover rouladen således at lakridscremen bliver glat.
  8. Pynt til sidst med rosenblade, friske hindbær og guldstøv.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.