Hindbærroulade med citron og lakridscreme

Lav en hindbærroulade med lakridscreme i kærlighedens navn. Fejr Valentines Day med en skøn og smuk valentinskage.

Valentinskager kan man ikke få nok af. Denne smukke og smagfulde hindbærroulade med lemoncurd og lakridscreme er en perfekt kage til at forkæle dem du holder af.

Se opskrift
hindbærroulade

Køkkentid
1 t 30 min.

Ventetid
3 t. 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hindbærroulade med citron og lakridscreme: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

8-10 personer

Rouladebund
100 g æggeblommer (ca. 5 store æg)
100 g lyst rørsukker
160 g æggehvider
20 g lyst rørsukker
60 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 tsk. hindbærstøv
1 nip salt

Lemoncurd
6 blade husblas
8 økologiske citroner, saften (ca. 2,5 dl)
320 g lyst rørsukker
2 store æg
120 g smør

Lakridscreme
3 blade husblas
5 dl piskefløde
175 g god hvid chokolade
2 tsk. rå lakridspulver
1 tsk. lakridspulver

I øvrigt
25-30 friske hindbær
et bundt roser, rosenblade herfra
Guldstøv

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Rouladebund

  1. Del æggene op i æggeblommer og æggehvider – ca. 5 æg til målene.
  2. Pisk 100 g æggeblommer og 100 g lyst rørsukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps.
  3. Æggehviderne piskes let, og de 20 g sukker tilsættes og piskes stive.
  4. Vend mel, bagepulver, hindbærstøv og salt i æggesnapsen og bagefter vendes æggehviderne forsigtig i.
  5. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 210°C (190°C varmluft) i ca. 10-15 minutter.
  6. Når den kommer ud af ovnen, vendes den ud på et nyt stykke bagepapir og rulles samme med det samme i et rent viskestykke. Derefter skal den på køl. På den måde holder den form som en roulade og revner ikke.

Lemoncurd 

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Kom citronsaft, fintrevet citronskal fra en enkelt citron og halvdelen af sukkeret op i en gryde og bring det i kog.
  3. Pisk resten af sukkeret og æggene sammen til en luftig æggesnaps.
  4. Kom den varme citronlage op i æggemassen og rør sammen.
  5. Kom det tilbage i gryden og varm det forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme, til det tykner.
  6. Tilsæt husblas sammen med smørret, og rør det ud i massen.
  7. Stil lemoncurden på køl, og lad den sætte sig. Rør gerne i den undervejs (tager ca. 30 minutter).

Lakridscreme 

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål.
  3. Varm fløden op til lige under kogepunktet sammen med de to slags lakrids.
  4. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen indtil al chokoladen er opløst.
  5. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. ‘
  6. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 50C grader).

Samling af hindbærroulade

  1. Rul forsigtigt rouladen ud af viskestykket og smør lemoncurd ud over bunden.
  2. Smør herefter et tyndt lag lakridscreme ud over lemoncurden.
  3. Pas på med at være for gavmild med fyldet i rouladen.
  4. Jo mere fyld, jo sværere er den at rulle sammen.
  5. Placer friske hindbær i den ene ende af rouladedejen, og start med at rulle rouladen sammen her.
  6. Rouladen skal rulles fast, men ikke sådan at fyldet presses ud.
  7. Smør rouladen op med lakridscreme og træk et stykke bagepapir henover rouladen således at lakridscremen bliver glat.
  8. Pynt til sidst med rosenblade, friske hindbær og guldstøv.

hindbærrouladehindbærrouladehindbærroulade

hindbærrouladehindbærroulade

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.