Sommerlagkage med hyldeblomstmousse

Bag denne sommerlagkage med hyldeblomstmousse, hvis du skal servere en frisk sommerlagkage til sommerens bryllupper, runde fødselsdage, dimissionsfester og andre højdepunkter.

Bag sommerlagkagen, som består af vaniljelagkagebunde, pistacieganache, hyldeblomstmousse og hvid chokoladecremeux. Sommerlagkagen bliver lukket med et flot gult chokoladebånd lavet af hvid chokolade. Top smagssanserne med friske jordbær på kagen.  

Opskriften er udviklet i samarbejde med Frederik Haun og i forbindelse med, at Tour de France 2022 starter i Danmark. Derfor er kagen bygget op med farverne grøn, rød-hvid prikkede og gul, som symboliserer bjergtrøjen, pointtrøjen og førertrøjen. Læs mere om Tour de France i Danmark, her. 

Find flere af vores kage opskrifter her.

 

Se opskrift
Tour de France kage

Køkkentid
2 t

Ventetid
3-24 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 kage

Lagkagebunde m. vanilje 

1 vaniljestang
130 g rørsukker
6 æggeblommer
100 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 tsk. bagepulver
6 æggehvider
2 spsk. rørsukker

Pistacieganache (pointtrøjen) 

80 g usaltede pistacienødder
120 ml piskefløde
240 g hvid chokolade
1/2 dl saft fra en citron

Hyldeblomstmousse m. jordbær (Bjergtrøjen) 

2,5 blad husblas
1 vaniljestang
55 g rørsukker
Saft og skal fra 1/2 citron
1 dl økologisk hyldeblomst saft
3 dl piskefløde
300 g jordbær skåret i kvarte

Hvid chokoladecremeux 

1 blad husblas
225 g hvid chokolade
3 æggeblommer
2 spsk. sukker
225 g piskefløde

Gult chokoladebånd (Førertrøjen) 

400 g hvid chokolade
Gul chokoladefarve (pulver eller flydende)

Pynt 

10-12 jordbær

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Lagkagebunde m. Vanilje 

 

  1. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene fri og mas dem med lidt af sukkeret.
  2. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål, til det er hvidt og luftigt.
  3. Sigt mel og bagepulver i massen, og vend det forsigtigt sammen.
  4. Pisk æggehviderne til de skummer i 30 sekunder, tilsæt sukkeret og pisk det helt stift til marengs.
  5. Vend 1/3 del af marengsen forsigtigt i dejen, og gentag til alt marengsen er vendt.
  6. Beklæd en 20 cm kagering med bagepapir i bunden, og smør med smør langs siderne. Hæld alt dejen heri.
  7. Bag bunden i ovnen ved 180ºC varmluft i ca. 30 minutter. Tjek med en strikkepind om midten er bagt færdig, når der er 5 minutter tilbage.
  8. Befri kagen fra formen imens den er varm, og sæt på køl på en rist.
  9. Når kagen er kølet helt ned, skæres den i 3 lige store bunde.

Pistacieganache 

 

  1. Hak chokoladen fint, og hæld det i en høj kande eller en smal skål.
  2. Bring fløde og citronsaft op til kogepunktet – det skal ikke koge.
  3. Hæld det over chokoladen, og vent 2 minutter før den stavblendes til en ensartet masse.
  4. Kør pistaciekernerne i en minihakker til mel, og vend det rundt i chokoladen.
  5. Beklæd en 20 cm kagering med kageplast, og læg én vaniljebund i bunden.
  6. Fordel pistacieganachen over bunden, og luk til med en anden bund.
  7. Sæt kagen på frys i 20 minutter.

Hyldeblomstmousse m jordbær

 

  1. Udblød husblas i koldt vand i 15 minutter.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene fri og mas dem med en kniv med lidt af sukkeret.
  3. Varm hyldeblomstsaft, citronsaft, vaniljesukker og sukker op i en gryde til 60ºC. Hæld det herefter i en skål.
  4. Vrid husblassen fri for vand, og smelt det i den varme saft.
  5. Sæt det på køl til det er omkring 30°C. Det må ikke stivne.
  6. Pisk fløden stiv, (den må ikke kunne vendes på hovedet, men kun så den trækker spor af piskeriset) og vend først 2 spsk. i hyldeblomstsaften, og vend derefter resten forsigtigt i.
  7. Hæld halvdelen over den afkølede kage, fordel halvdelen af jordbærrene, dæk med den sidste halvdel af cremen og resten af jordbærrene på toppen – luk til med den sidst bund, og tryk den godt ned i kagen.
  8. Sæt kagen på frys gerne natten over eller 3 timer som minimum.

Hvid chokoladecremeux

 

  1. Udblød husblas i koldt vand i 15 minutter.
  2. Hak chokoladen fint, og hæld det i en høj kande.
  3. Pisk æggeblommerne let sammen med sukkeret i en skål.
  4. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den straks over æggesnapsen imens der piskes godt.
  5. Hæld cremen tilbage i gryden, og varm den op til 83ºC.
  6. Tag gryden af varmen, og sigt cremen i en skål.
  7. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den i cremen. Hæld cremen over den finthakket chokolade. Lad cremen stå i 2 minutter, og blend det godt med en stavblender til en ensartet masse.
  8. Hæld massen i en frysepose. Kom det på køl gerne natten over eller 2 timer på frys.

Gult Chokoladebånd 

 

  1. Temperer den hvide chokolade sammen med den gule farve, og fordel den på et stykke kageplast, som er afmålt. Du afmåler kageplasten ved at sætte det rundt om kageringen på de 20 cm, og klip 2 cm ekstra i længden, da det trækker sig med chokoladen på.
  2. Befri den frosne kage fra kageringen. Når chokoladen er ved at blive mat, skal båndet rundt om kagen. Det skal gå lidt stærkt, så den ikke størkner inden den kommer om kagen.

Pyntning af kagen 

 

  1. Pisk den afkølet chokoladecremeux op til den er stiv, og trækker spor efter piskeriset.
  2. Hæld det i en sprøjtepose med stjernetyl, og sprøjt din kage op i det ønsket mønster, så cremen dækker hele kagen.
  3. Tryk jordbærrene let ned i kagen, så de former en plettet overflade som bjergtrøjen i Tour de France.

Et godt tip: Prøv også opskriften på Frederik Haun’s fortolkning af Othellolagkage her.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.