Pistacietærter med solbær

Når sensommersolen skinner over kaffebordet – eller den tidlige efterårsregn sætter ind – er de her søde, sprøde og helt uimodståelige pistacietærter med solbær perfekte.

Har du lyst til at bage en lidt anden type tærte end den du plejer? Så prøv vores pistacietærter med solbær. Fyldt med en cremet frangipane med pistacienødder og toppet afbalanceret solbærcreme med hvid chokolade. De smager så skønt og er både søde og syrlige. Bagt med Valsemøllens Kage Hvedemel som har et lavere indhold af gluten og et højere indhold af stivelse, end andre meltyper.

Se opskrift
Pistacietærter med solbær

Køkkentid
1 t.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pistacietærter med solbær: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

6 - 8 personer

MØRDEJ:

300 g Valsemøllen Kage Hvedemel
120 g flormelis
150 g smør, blødt
et nip salt
4 æggeblommer

FRANGIPANE:

100 g smør, blødt
100 g rørsukker
70 g pistacienødder
70 g mandler
2 æg, str. M/L
1 citron, saften heraf
et nip salt

SOLBÆRCREME:

120 g solbær
1 citron, saften heraf
1/2-1 dl piskefløde
100 g hvid chokolade

I ØVRIGT:

100 g hvid chokolade
20 g pistacienødder, finthakket
solbærstøv
blandede spiselige blomster

Sådan gør du

Mørdej

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør og salt til det minder om brødkrummer.
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne.
  3. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  4. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad.
  5. Læg den på køl i mindst 1 time.

Frangipane

  1. Ælt smør, sukker, pistacie- og mandelmel (nødder, som du selv har blendet til mel) sammen.
  2. Tilsæt æg, citronsaft og salt.
  3. Ælt det godt sammen.
  4. Rul tærtedejen ud i 2-3 mm tykkelse, og kom mørdejen i formene.
  5. Jeg brugte tre forme i forskellige størrelser, men du kan også sagtens lave én stor (22 cm i diameter).
  6. Prik huller i bunden af mørdejen med en gaffel.
  7. Fyld frangipane i de ubagte tærter.
  8. Bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 20 min.
  9. Lad dem køle af.

Solbærcreme

  1. Kog solbær og citronsaft op under låg.
  2. Sigt bærrene fra lagen ved at presse dem igennem en si.
  3. Hæld lagen op i et decilitermål og tilsæt fløde indtil du har 1 dl lage.
  4. Varm lagen op igen til lige under kogepunktet.
  5. Hak imens hvid chokolade, og hæld det op i en høj kande.
  6. Hæld den varme lage over chokoladen, og stavblend massen glat.
  7. Smør cremen udover de afkølede tærter.

I øvrigt

  1. Temperer hvid chokolade, og drys hakket pistacie udover.
  2. Bræk små brud af chokoladen, når det er størknet.
  3. Pynt kagerne med chokoladebrud, solbærstøv og blandede spiselige blomster.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.