Pistacietærter med solbær

Når sensommersolen skinner over kaffebordet – eller den tidlige efterårsregn sætter ind – er de her søde, sprøde og helt uimodståelige pistacietærter med solbær perfekte.

Har du lyst til at bage en lidt anden type tærte end den du plejer? Så prøv vores pistacietærter med solbær. Fyldt med en cremet frangipane med pistacienødder og toppet afbalanceret solbærcreme med hvid chokolade. De smager så skønt og er både søde og syrlige. Bagt med Valsemøllens Kage Hvedemel som har et lavere indhold af gluten og et højere indhold af stivelse, end andre meltyper.

Se opskrift
Pistacietærter med solbær

Køkkentid
1 t.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 6 - 8 personer

MØRDEJ:

300 g Valsemøllen Kage Hvedemel
120 g flormelis
150 g smør, blødt
et nip salt
4 æggeblommer

FRANGIPANE:

100 g smør, blødt
100 g rørsukker
70 g pistacienødder
70 g mandler
2 æg, str. M/L
1 citron, saften heraf
et nip salt

SOLBÆRCREME:

120 g solbær
1 citron, saften heraf
1/2-1 dl piskefløde
100 g hvid chokolade

I ØVRIGT:

100 g hvid chokolade
20 g pistacienødder, finthakket
solbærstøv
blandede spiselige blomster

Sådan gør du

Mørdej

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør og salt til det minder om brødkrummer.
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne.
  3. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  4. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad.
  5. Læg den på køl i mindst 1 time.

Frangipane

  1. Ælt smør, sukker, pistacie- og mandelmel (nødder, som du selv har blendet til mel) sammen.
  2. Tilsæt æg, citronsaft og salt.
  3. Ælt det godt sammen.
  4. Rul tærtedejen ud i 2-3 mm tykkelse, og kom mørdejen i formene.
  5. Jeg brugte tre forme i forskellige størrelser, men du kan også sagtens lave én stor (22 cm i diameter).
  6. Prik huller i bunden af mørdejen med en gaffel.
  7. Fyld frangipane i de ubagte tærter.
  8. Bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 20 min.
  9. Lad dem køle af.

Solbærcreme

  1. Kog solbær og citronsaft op under låg.
  2. Sigt bærrene fra lagen ved at presse dem igennem en si.
  3. Hæld lagen op i et decilitermål og tilsæt fløde indtil du har 1 dl lage.
  4. Varm lagen op igen til lige under kogepunktet.
  5. Hak imens hvid chokolade, og hæld det op i en høj kande.
  6. Hæld den varme lage over chokoladen, og stavblend massen glat.
  7. Smør cremen udover de afkølede tærter.

I øvrigt

  1. Temperer hvid chokolade, og drys hakket pistacie udover.
  2. Bræk små brud af chokoladen, når det er størknet.
  3. Pynt kagerne med chokoladebrud, solbærstøv og blandede spiselige blomster.