Pistacietærter med solbær

Når sensommersolen skinner over kaffebordet – eller den tidlige efterårsregn sætter ind – er de her søde, sprøde og helt uimodståelige pistacietærter med solbær perfekte.

Bagt med Valsemøllens Kage Hvedemel som har et lavere indhold af gluten og et højere indhold af stivelse, end andre meltyper.

Se opskrift

Køkkentid
1 t.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 6 - 8 personer

MØRDEJ:

300 g Valsemøllen Kage Hvedemel
120 g flormelis
150 g smør, blødt
et nip salt
4 æggeblommer

FRANGIPANE:

100 g smør, blødt
100 g rørsukker
70 g pistacienødder
70 g mandler
2 æg, str. M/L
1 citron, saften heraf
et nip salt

SOLBÆRCREME:

120 g solbær
1 citron, saften heraf
1/2-1 dl piskefløde
100 g hvid chokolade

I ØVRIGT:

100 g hvid chokolade
20 g pistacienødder, finthakket
solbærstøv
blandede spiselige blomster

Fremgangsmåde

MØRDEJ

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør og salt til det minder om brødkrummer.
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne.
  3. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  4. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad.
  5. Læg den på køl i mindst 1 time.

FRANGIPANE

  1. Ælt smør, sukker, pistacie- og mandelmel (nødder, som du selv har blendet til mel) sammen.
  2. Tilsæt æg, citronsaft og salt.
  3. Ælt det godt sammen.
  4. Rul tærtedejen ud i 2-3 mm tykkelse, og kom mørdejen i formene.
  5. Jeg brugte tre forme i forskellige størrelser, men du kan også sagtens lave én stor (22 cm i diameter).
  6. Prik huller i bunden af mørdejen med en gaffel.
  7. Fyld frangipane i de ubagte tærter.
  8. Bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 20 min.
  9. Lad dem køle af.

SOLBÆRCREME

  1. Kog solbær og citronsaft op under låg.
  2. Sigt bærrene fra lagen ved at presse dem igennem en si.
  3. Hæld lagen op i et decilitermål og tilsæt fløde indtil du har 1 dl lage.
  4. Varm lagen op igen til lige under kogepunktet.
  5. Hak imens hvid chokolade, og hæld det op i en høj kande.
  6. Hæld den varme lage over chokoladen, og stavblend massen glat.
  7. Smør cremen udover de afkølede tærter.

I ØVRIGT

  1. Temperer hvid chokolade, og drys hakket pistacie udover.
  2. Bræk små brud af chokoladen, når det er størknet.
  3. Pynt kagerne med chokoladebrud, solbærstøv og blandede spiselige blomster.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

 

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.