Pistacietærter med solbær

Når sensommersolen skinner over kaffebordet – eller den tidlige efterårsregn sætter ind – er de her søde, sprøde og helt uimodståelige pistacietærter med solbær perfekte.

Har du lyst til at bage en lidt anden type tærte end den du plejer? Så prøv vores pistacietærter med solbær. Fyldt med en cremet frangipane med pistacienødder og toppet afbalanceret solbærcreme med hvid chokolade. De smager så skønt og er både søde og syrlige. Bagt med Valsemøllens Kage Hvedemel som har et lavere indhold af gluten og et højere indhold af stivelse, end andre meltyper.

Se opskrift
Pistacietærter med solbær

Køkkentid
1 t.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pistacietærter med solbær: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

6 - 8 personer

MØRDEJ:

300 g Valsemøllen Kage Hvedemel
120 g flormelis
150 g smør, blødt
et nip salt
4 æggeblommer

FRANGIPANE:

100 g smør, blødt
100 g rørsukker
70 g pistacienødder
70 g mandler
2 æg, str. M/L
1 citron, saften heraf
et nip salt

SOLBÆRCREME:

120 g solbær
1 citron, saften heraf
1/2-1 dl piskefløde
100 g hvid chokolade

I ØVRIGT:

100 g hvid chokolade
20 g pistacienødder, finthakket
solbærstøv
blandede spiselige blomster

Sådan gør du

Mørdej

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør og salt til det minder om brødkrummer.
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne.
  3. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  4. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad.
  5. Læg den på køl i mindst 1 time.

Frangipane

  1. Ælt smør, sukker, pistacie- og mandelmel (nødder, som du selv har blendet til mel) sammen.
  2. Tilsæt æg, citronsaft og salt.
  3. Ælt det godt sammen.
  4. Rul tærtedejen ud i 2-3 mm tykkelse, og kom mørdejen i formene.
  5. Jeg brugte tre forme i forskellige størrelser, men du kan også sagtens lave én stor (22 cm i diameter).
  6. Prik huller i bunden af mørdejen med en gaffel.
  7. Fyld frangipane i de ubagte tærter.
  8. Bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 20 min.
  9. Lad dem køle af.

Solbærcreme

  1. Kog solbær og citronsaft op under låg.
  2. Sigt bærrene fra lagen ved at presse dem igennem en si.
  3. Hæld lagen op i et decilitermål og tilsæt fløde indtil du har 1 dl lage.
  4. Varm lagen op igen til lige under kogepunktet.
  5. Hak imens hvid chokolade, og hæld det op i en høj kande.
  6. Hæld den varme lage over chokoladen, og stavblend massen glat.
  7. Smør cremen udover de afkølede tærter.

I øvrigt

  1. Temperer hvid chokolade, og drys hakket pistacie udover.
  2. Bræk små brud af chokoladen, når det er størknet.
  3. Pynt kagerne med chokoladebrud, solbærstøv og blandede spiselige blomster.

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.