Limepie

Man må tage det sure med det søde. Især når det gælder lækre desserter! En limepie har nemlig begge dele, og opskriften giver ikke mindre end 16 små tærter.

Limpie er lavet med de knap så sure lime og toppet med en sød marengs, der giver det perfekte modspil. De små tærter er både søde at se på, og så tilfredsstiller de den søde tand. Den let syrlige dessert er god efter et tungt måltid, da den føles let og frisk. Måske det næsten er den perfekte dessert?

Se opskrift
limepie

Køkkentid
1 t.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Limepie: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

16 stk.

Mørdej
120 g smør
225 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
1 tsk usprøjtet citronskal, revet
3 spsk sukker
1 lille æg

Limecreme
4 usprøjtede lime, fintrevet skal heraf
1 dl limesaft
1½ spsk Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
125 g flormelis
1 dl sødmælk
3 hele æg
3 æggeblommer
60 g smør

Marengstopping
120 g æggehvider
300 g sukker
120 ml vand

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Mørdej

 1. Tænd ovnen på 175°C.
 2. Bland mel med revet citronskal og smuldr smøret heri.
 3. Tilsæt æg og sukker og saml dejen. Læg den på køl i 15 minutter.
 4. Del dejen i 16 stykker, og pres hver stykke ud i små tærteforme.
 5. Forbag dem i ovnen i ca. 15 minutter ved 175°C.

Limecreme

 1. Pisk revet limeskal med limesaft, mel, flormelis, mælk, æg og æggeblommer. Kog cremen godt igennem i en gryde under piskning.
 2. Tilsæt derefter mindre stykker smør i cremen, og pisk indtil det er opløst.
 3. Fordel cremen i de bagte tærteforme, og sæt på køl.

Marengstopping

 1. Lav marengstoppingen ca. 20 minutter før servering.
 2. Pisk æggehvider i en stor skål med en håndmikser, til de er stive.
 3. Kom sukker og 120 ml vand i en gryde, og brind det i kog over høj varme. Kog indtil sukkeret rammer 116°C på et sukkertermometer.
 4. Hæld den varme sukkersirup i hviderne lid ad gangen, mens du pisker ved høj hastighed. Marengsmassen vil begynde at blive tyk og blank efter 5 minutter. Fortsæt med at piske til massen kun lige er lun.
 5. Hæld marengs i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt små toppe på tærterne.
 6. Brug en brænder til at brunde marengsen lige inden servering.
+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.