Limepie

Man må tage det sure med det søde. Især når det gælder lækre desserter! En limepie har nemlig begge dele, og opskriften giver ikke mindre end 16 små tærter.

Limpie er lavet med de knap så sure lime og toppet med en sød marengs, der giver det perfekte modspil. De små tærter er både søde at se på, og så tilfredsstiller de den søde tand. Den let syrlige dessert er god efter et tungt måltid, da den føles let og frisk. Måske det næsten er den perfekte dessert?

Se opskrift
limepie

Køkkentid
1 t.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

16 stk.

Mørdej
120 g smør
225 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
1 tsk usprøjtet citronskal, revet
3 spsk sukker
1 lille æg

Limecreme
4 usprøjtede lime, fintrevet skal heraf
1 dl limesaft
1½ spsk Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
125 g flormelis
1 dl sødmælk
3 hele æg
3 æggeblommer
60 g smør

Marengstopping
120 g æggehvider
300 g sukker
120 ml vand

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Mørdej

  1. Tænd ovnen på 175°C.
  2. Bland mel med revet citronskal og smuldr smøret heri.
  3. Tilsæt æg og sukker og saml dejen. Læg den på køl i 15 minutter.
  4. Del dejen i 16 stykker, og pres hver stykke ud i små tærteforme.
  5. Forbag dem i ovnen i ca. 15 minutter ved 175°C.

Limecreme

  1. Pisk revet limeskal med limesaft, mel, flormelis, mælk, æg og æggeblommer. Kog cremen godt igennem i en gryde under piskning.
  2. Tilsæt derefter mindre stykker smør i cremen, og pisk indtil det er opløst.
  3. Fordel cremen i de bagte tærteforme, og sæt på køl.

Marengstopping

  1. Lav marengstoppingen ca. 20 minutter før servering.
  2. Pisk æggehvider i en stor skål med en håndmikser, til de er stive.
  3. Kom sukker og 120 ml vand i en gryde, og brind det i kog over høj varme. Kog indtil sukkeret rammer 116°C på et sukkertermometer.
  4. Hæld den varme sukkersirup i hviderne lid ad gangen, mens du pisker ved høj hastighed. Marengsmassen vil begynde at blive tyk og blank efter 5 minutter. Fortsæt med at piske til massen kun lige er lun.
  5. Hæld marengs i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt små toppe på tærterne.
  6. Brug en brænder til at brunde marengsen lige inden servering.