Limepie

Man må tage det sure med det søde. Især når det gælder lækre desserter! En limepie har nemlig begge dele, og opskriften giver ikke mindre end 16 små tærter.

Limpie er lavet med de knap så sure lime og toppet med en sød marengs, der giver det perfekte modspil. De små tærter er både søde at se på, og så tilfredsstiller de den søde tand. Den let syrlige dessert er god efter et tungt måltid, da den føles let og frisk. Måske det næsten er den perfekte dessert?

Se opskrift
limepie

Køkkentid
1 t.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

16 stk.

Mørdej
120 g smør
225 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
1 tsk usprøjtet citronskal, revet
3 spsk sukker
1 lille æg

Limecreme
4 usprøjtede lime, fintrevet skal heraf
1 dl limesaft
1½ spsk Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
125 g flormelis
1 dl sødmælk
3 hele æg
3 æggeblommer
60 g smør

Marengstopping
120 g æggehvider
300 g sukker
120 ml vand

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Mørdej

  1. Tænd ovnen på 175°C.
  2. Bland mel med revet citronskal og smuldr smøret heri.
  3. Tilsæt æg og sukker og saml dejen. Læg den på køl i 15 minutter.
  4. Del dejen i 16 stykker, og pres hver stykke ud i små tærteforme.
  5. Forbag dem i ovnen i ca. 15 minutter ved 175°C.

Limecreme

  1. Pisk revet limeskal med limesaft, mel, flormelis, mælk, æg og æggeblommer. Kog cremen godt igennem i en gryde under piskning.
  2. Tilsæt derefter mindre stykker smør i cremen, og pisk indtil det er opløst.
  3. Fordel cremen i de bagte tærteforme, og sæt på køl.

Marengstopping

  1. Lav marengstoppingen ca. 20 minutter før servering.
  2. Pisk æggehvider i en stor skål med en håndmikser, til de er stive.
  3. Kom sukker og 120 ml vand i en gryde, og brind det i kog over høj varme. Kog indtil sukkeret rammer 116°C på et sukkertermometer.
  4. Hæld den varme sukkersirup i hviderne lid ad gangen, mens du pisker ved høj hastighed. Marengsmassen vil begynde at blive tyk og blank efter 5 minutter. Fortsæt med at piske til massen kun lige er lun.
  5. Hæld marengs i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt små toppe på tærterne.
  6. Brug en brænder til at brunde marengsen lige inden servering.
+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.