Limepie

Man må tage det sure med det søde. Især når det gælder lækre desserter! En limepie har nemlig begge dele, og opskriften giver ikke mindre end 16 små tærter.

Limpie er lavet med de knap så sure lime og toppet med en sød marengs, der giver det perfekte modspil. De små tærter er både søde at se på, og så tilfredsstiller de den søde tand. Den let syrlige dessert er god efter et tungt måltid, da den føles let og frisk. Måske det næsten er den perfekte dessert?

Se opskrift
limepie

Køkkentid
1 t.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Limepie: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

16 stk.

Mørdej
120 g smør
225 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
1 tsk usprøjtet citronskal, revet
3 spsk sukker
1 lille æg

Limecreme
4 usprøjtede lime, fintrevet skal heraf
1 dl limesaft
1½ spsk Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
125 g flormelis
1 dl sødmælk
3 hele æg
3 æggeblommer
60 g smør

Marengstopping
120 g æggehvider
300 g sukker
120 ml vand

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Mørdej

  1. Tænd ovnen på 175°C.
  2. Bland mel med revet citronskal og smuldr smøret heri.
  3. Tilsæt æg og sukker og saml dejen. Læg den på køl i 15 minutter.
  4. Del dejen i 16 stykker, og pres hver stykke ud i små tærteforme.
  5. Forbag dem i ovnen i ca. 15 minutter ved 175°C.

Limecreme

  1. Pisk revet limeskal med limesaft, mel, flormelis, mælk, æg og æggeblommer. Kog cremen godt igennem i en gryde under piskning.
  2. Tilsæt derefter mindre stykker smør i cremen, og pisk indtil det er opløst.
  3. Fordel cremen i de bagte tærteforme, og sæt på køl.

Marengstopping

  1. Lav marengstoppingen ca. 20 minutter før servering.
  2. Pisk æggehvider i en stor skål med en håndmikser, til de er stive.
  3. Kom sukker og 120 ml vand i en gryde, og brind det i kog over høj varme. Kog indtil sukkeret rammer 116°C på et sukkertermometer.
  4. Hæld den varme sukkersirup i hviderne lid ad gangen, mens du pisker ved høj hastighed. Marengsmassen vil begynde at blive tyk og blank efter 5 minutter. Fortsæt med at piske til massen kun lige er lun.
  5. Hæld marengs i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt små toppe på tærterne.
  6. Brug en brænder til at brunde marengsen lige inden servering.
+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.