Påskekager med makron og rabarber

Disse smukke påskekager, dekoreret fint til påskeæg passer virkelig godt ind til en hyggelig påskemiddag. Kagerne kan fint tilberedes dagen i forvejen og så er de tilmed både nemme at lave og nemme at pynte med enkel fin pynt.

Små fine påskekager med makron og rabarber. Disse lækre påskekage er bagt som en små makronsnitter med rabarber og det giver en sprød, sød og frisk kage, som smager helt vidunderligt og sagtens kan serveres enten alene eller som en del af et kagebord, eller som dessert til påskefrokosten.

Se opskrift
påskekager

Køkkentid
40 min.

Ventetid
50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Påskekager med makron og rabarber: 3 ud af 5 baseret på 16 anmeldelser

Opskrift

10-12 påskekager

Rabarberkompot
250 g rabarber
1 tsk vaniljepasta
75 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skal og saft

Bund
125 g flormelis
225 g Valsemøllen kage hvedemel
1 tsk. bagepulver
125 g smør, blødt
3 æggeblommer

Makronmasse
250 g flormelis
150 g ren rå marcipan
90 g æggehvider

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Rens rabarberne og skær dem ud i små stykker. Kom vaniljepasta, sukker, rabarber og citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det herefter simre i 10 minutter. eller til rabarberne er møre og væden er kogt væk. Lad kompotten køle ned til den skal bruges.
  2. Smuldr flormelis, mel, bagepulver og smør sammen. Saml dejen med æggeblommerne. Beklæd en bradepandeform (25 x 25 cm) med bagepapir, og udrul herefter dejen i 4 mm tykkelse på et bord, let drysset med mel. Bag bunden ved 175°C varmluft i ca. 20 minutter. Lad bunden køle kort.
  3. Smør rabarberkompotten ud over bunden.
  4. Ælt det hele omhyggeligt sammen – der må ikke være marcipanklumper. Hæld/smør meget forsigtigt makronmassen over rabarberkompotten. Sæt kagen tilbage i ovnen, men nu ved 200 grader varmluft, i ca. 20-25 minutter.
  5. Befri kagen fra formen og stik små påskeæg ud med en form.

Et godt tip: Påskekagerne er lavet som makronsnitter med rabarber og du får en sprød, sød og frisk kage, som smager helt vidunderligt og sagtens kan serveres enten alene eller som en del af et kagebord, eller som dessert til påskefrokosten. Se også andre lækre påskekager her.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.