Påskekager med makron og rabarber

Små fine påskekager med makron og rabarber. Disse lækre påskekage er bagt som en små makronsnitter med rabarber og det giver en sprød, sød og frisk kage, som smager helt vidunderligt og sagtens kan serveres enten alene eller som en del af et kagebord, eller som dessert til påskefrokosten

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 10-12 påskekager

Rabarberkompot
250 g rabarber
1 tsk vaniljepasta
75 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skal og saft

Bund
125 g flormelis
225 g Valsemøllen kage hvedemel
1 tsk. bagepulver
125 g smør, blødt
3 æggeblommer

Makronmasse
250 g flormelis
150 g ren rå marcipan
90 g æggehvider

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Rens rabarberne og skær dem ud i små stykker. Kom vaniljepasta, sukker, rabarber og citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det herefter simre i 10 minutter. eller til rabarberne er møre og væden er kogt væk. Lad kompotten køle ned til den skal bruges.
  2. Smuldr flormelis, mel, bagepulver og smør sammen. Saml dejen med æggeblommerne. Beklæd en bradepandeform (25 x 25 cm) med bagepapir, og udrul herefter dejen i 4 mm tykkelse på et bord, let drysset med mel. Bag bunden ved 175°C varmluft i ca. 20 minutter. Lad bunden køle kort.
  3. Smør rabarberkompotten ud over bunden.
  4. Ælt det hele omhyggeligt sammen – der må ikke være marcipanklumper. Hæld/smør meget forsigtigt makronmassen over rabarberkompotten. Sæt kagen tilbage i ovnen, men nu ved 200 grader varmluft, i ca. 20-25 minutter.
  5. Befri kagen fra formen og stik små påskeæg ud med en form.

Disse smukke påskekager, dekoreret fint til påskeæg passer virkelig godt ind til en hyggelig påskemiddag. Kagerne kan fint tilberedes dagen i forvejen og så er de tilmed både nemme at lave og nemme at pynte med enkel fin pynt.

Disse lækre påskekage er lavet som makronsnitter med rabarber og du får en sprød, sød og frisk kage, som smager helt vidunderligt og sagtens kan serveres enten alene eller som en del af et kagebord, eller som dessert til påskefrokosten. Se også andre lækre påskekager her.

Kagerne er udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.