Påskekager med makron og rabarber

Små fine påskekager med makron og rabarber. Disse lækre påskekage er bagt som en små makronsnitter med rabarber og det giver en sprød, sød og frisk kage, som smager helt vidunderligt og sagtens kan serveres enten alene eller som en del af et kagebord, eller som dessert til påskefrokosten

Se opskrift
påskekager

Køkkentid
40 min.

Ventetid
50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Påskekager med makron og rabarber: 3 ud af 5 baseret på 15 anmeldelser

Opskrift

til 10-12 påskekager

Rabarberkompot
250 g rabarber
1 tsk vaniljepasta
75 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skal og saft

Bund
125 g flormelis
225 g Valsemøllen kage hvedemel
1 tsk. bagepulver
125 g smør, blødt
3 æggeblommer

Makronmasse
250 g flormelis
150 g ren rå marcipan
90 g æggehvider

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Rens rabarberne og skær dem ud i små stykker. Kom vaniljepasta, sukker, rabarber og citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det herefter simre i 10 minutter. eller til rabarberne er møre og væden er kogt væk. Lad kompotten køle ned til den skal bruges.
  2. Smuldr flormelis, mel, bagepulver og smør sammen. Saml dejen med æggeblommerne. Beklæd en bradepandeform (25 x 25 cm) med bagepapir, og udrul herefter dejen i 4 mm tykkelse på et bord, let drysset med mel. Bag bunden ved 175°C varmluft i ca. 20 minutter. Lad bunden køle kort.
  3. Smør rabarberkompotten ud over bunden.
  4. Ælt det hele omhyggeligt sammen – der må ikke være marcipanklumper. Hæld/smør meget forsigtigt makronmassen over rabarberkompotten. Sæt kagen tilbage i ovnen, men nu ved 200 grader varmluft, i ca. 20-25 minutter.
  5. Befri kagen fra formen og stik små påskeæg ud med en form.

Disse smukke påskekager, dekoreret fint til påskeæg passer virkelig godt ind til en hyggelig påskemiddag. Kagerne kan fint tilberedes dagen i forvejen og så er de tilmed både nemme at lave og nemme at pynte med enkel fin pynt.

Påskekagerne er lavet som makronsnitter med rabarber og du får en sprød, sød og frisk kage, som smager helt vidunderligt og sagtens kan serveres enten alene eller som en del af et kagebord, eller som dessert til påskefrokosten. Se også andre lækre påskekager her.