Nytårsdessert med havtorn og saltet marengs

Nytårsdessert med et tvist! Prøv denne lækre dessert bestående af cookiebund, havtornsganache og saltet marengs. Nytårsdesserten må nemlig gerne være ekstra lækker og flot. Derfor har Ditte Julie kreeret den fineste nytårsdessert med havtorn og saltet marengs.

Se opskrift
Nytårsdessert

Køkkentid
50 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Nytårsdessert med havtorn og saltet marengs: 3 ud af 5 baseret på 47 anmeldelser

Opskrift

6 stk.

Cookie bund med hampefrø
1 god vaniljestang
60 g lyst rørsukker
100 g blødt smør
1 æg, str. M/L
2 æggeblomm
200-220 g Valsemøllen Kage hvedemel
40 g Valsemøllen hampefrø

Havtornsganache
200 g havtorn (friske eller frosne)
2 spsk citronsaft
140 g god hvid chokolade

Saltet marengs
100 g past. æggehvider
100 g hvidt sukker
lidt havsalt
lidt orange pastafarve

Sådan gør du

Cookie bund med hampefrø

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  2. Pisk vaniljesukker, sukker og smør lyst og luftigt.
  3. Tilsæt æg og æggeblommer. Sigt hvedemel i massen og vend det sammen.
  4. Rist hampefrøene af på en varm pande og vend dem i dejen.
  5. Kom dejen i en sprøjtepose og klip et passende hul.
  6. Fyld Lexué formene med dejen – de skal fyldes til den markeret kant på formene*.
  7. Bag formene med dej i ca. 20 min. ved 175°C varmluft.
  8. Lad bundene køle helt af inden de forsigtig befries fra formene.

*Formene er fra Lékué. Har du ikke formene fra Lékué og ikke ønsker at investerer i dem, kan dejen kommes i muffinsforme. Pres et hul i midten af dejen for at kunne gøre plads til fyldet.

Havtornsganache

  1. Varm havtorn og citronsaft op i en gryde.
  2. Sigt massen igennem en si og pres så meget saft ud af havtornene som muligt.
  3. Gem saften og kasser resten.
  4. Hak chokoladen groft og kom det op i en skål.
  5. Hæld 1 dl varm havtornssaft over chokoladen og rør det forsigtigt glat og blankt. Lad det køle en smule.
  6. Fyld bundene op med havtornsganagche og stil dem på køl.
  7. Gem overskydende ganache til at afslutte kanten med.

Saltet marengs

  1. Smelt sukker og æggehvider over et vandbad til sukkeret er opløst.
  2. Hæld massen op i en røremaskine og pisk nu massen til en sej marengs – massen skal være helt kold.
  3. Tilsæt lidt salt, og pisk den glat og lækker.
  4. Pensl en sprøjtepose med lidt pastafarve og fyld den med marengs.

Placer dine kager på et fad og afslut kanten med overskydende havtornsganache. Brug en ske og hæld gerne lidt ud over kanterne. Afsæt nogle fine marengstoppe og dekorer med rød skovsyrer.

Valsemøllen Kage Hvedemel er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx brød. Valsemøllen Kage Hvedemel gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk. Har du ikke Valsemøllen Kage Hvedemel, kan du udskifte med en almindelig hvedemel.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.