Kirsebæris med cookie dough

Amarena kirsebæris med cookie dough er slet ikke til at stå for. Denne helt uimodståelige is er ikke bare er pyntet med cookies, den har også cookie dough i selve isen. Julens amarena kirsebær kan ikke blot bruges til risalamande, de kan også bruges til at lave lækker is.

Når julen bugner af Amarena kirsebær er denne kirsebæris en lækker og anderledes is at servere. Om man skal have gæster eller blot skal forkæles i de travle julemåneder. Isen er også et skønt alternativ, hvis man ikke er til risalamande, men stadig ønsker en julet dessert med kirsebær.

Se opskrift
kirsebæris

Køkkentid
40 min.

Ventetid
5 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4-6 personer

Cookie Dough
120 g Valsemøllen Kage Hvedemel
70 g blødt smør
50 g mørkt rørsukker (evt. lyst)
60 g brun farin
1 past. æg
1 nip havsalt
100 g GOLD chokolade (karamelliseret hvid chokolade)

Amarena kirsebær is
1 vaniljestang
1 dl lyst rørsukker
2 spsk. stødt kanel
6 past. æggeblommer
3 dl piskefløde
3 spsk. amarena kirsebærsovs
10-15 hele amarena kirsebær

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Cookie Dough

  1. Rist melet af i oven ved 150 grader varmluft i 5-10 minutter. Lad det køle.
  2. Pisk smør, rørsukker og brun farin til en luftig masse.
  3. Tilsæt ægget, og vend melet og salt i dejen.
  4. Hak chokoladen fint og vend den i dejen.
  5. Stil dejen på køl i mindst 1 time.
  6. Del herefter dejen i to lige store portioner.
  7. Af den ene portion trilles der en masse små kugler, og af den anden portion laves to store cookies.
  8. Bag cookies i ovnen ved 200 (180 varmluft) i ca. 10 minutter. De skal være godt gyldne.
  9. Lad dem køle lidt og knus dem, og brug dem til pynt.

Amarena kirsebæris

  1. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og bland det med noget af sukkeret.
  2. Pisk vaniljesukker, sukker og æggeblommer til en luftig og creme æggesnaps (det tager lidt tid omkring 7-10 minutter).
  3. Pisk fløden til flødeskum og vend forsigtigt i æggeblandingen ad 2 omgange.
  4. Vend Amarena kirsebærsovs og cookie dough kuglerne i issen og hæld issen op i en form (7 x 25 cm).
  5. Stil issen på frost i 3-4 timer eller til den skal bruges.
  6. Pynt issen af med Amarena kirsebær og knuste bagte cookies og evt. lidt røde skovsyre.

 

 

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.