Sådan gør du
Cookie Dough
- Rist melet af i oven ved 150 grader varmluft i 5-10 minutter. Lad det køle.
- Pisk smør, rørsukker og brun farin til en luftig masse.
- Tilsæt ægget, og vend melet og salt i dejen.
- Hak chokoladen fint og vend den i dejen.
- Stil dejen på køl i mindst 1 time.
- Del herefter dejen i to lige store portioner.
- Af den ene portion trilles der en masse små kugler, og af den anden portion laves to store cookies.
- Bag cookies i ovnen ved 200 (180 varmluft) i ca. 10 minutter. De skal være godt gyldne.
- Lad dem køle lidt og knus dem, og brug dem til pynt.
Amarena kirsebæris
- Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og bland det med noget af sukkeret.
- Pisk vaniljesukker, sukker og æggeblommer til en luftig og creme æggesnaps (det tager lidt tid omkring 7-10 minutter).
- Pisk fløden til flødeskum og vend forsigtigt i æggeblandingen ad 2 omgange.
- Vend Amarena kirsebærsovs og cookie dough kuglerne i issen og hæld issen op i en form (7 x 25 cm).
- Stil issen på frost i 3-4 timer eller til den skal bruges.
- Pynt issen af med Amarena kirsebær og knuste bagte cookies og evt. lidt røde skovsyre.