Juleflødeboller med cookiebund og kirsebær

Luftige og lækre juleflødeboller med en cookiebund af blandt andet mandler og chokolade.

Hjemmelavede juleflødeboller er bare noget af det bedste! Du bliver helt sikkert populær hos familie og venner, hvis du serverer disse lækre juleflødeboller med amarena kirsebær og cookiebund. Ta’ børnene med i køkkenet, og lad dem pynte og røre – de vil elske det! Du kan sagtens udelade kirsebærrene eller skifte dem ud med en anden type bær.

Se opskrift
juleflødeboller

Køkkentid
60 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8 personer

Cookiebund
100 g smør, blødt
100 g mørkt muscovadosukker
100 g Valsemøllen kage hvedemel
1 tsk bagepulver
50 g mandler, fint hakket
50 g mørk chokolade 70%, finthakket

Flødebolleskum
250 g hvidt sukker
100 g glukosesirup
75 g vand
140 g past. æggehvider
1 spsk hvidt sukker
2 tsk cake factor

I øvrigt
10-12 amarena kirsebær
400 g mørk chokolade
75-100 g kakaosmør.
lidt guldstøv og rød skovsyre

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Cookiebund

  1. Ælt smør, sukker, Valsemøllen Kage Hvedemel og bagepulver sammen. Ælt herefter mandlerne og finthakket chokolade i dejen til den er ensartet.
  2. Placer 1 spsk dej i hver form (rund form 5-6 cm i diameter) eller tril en lille kugle og placer på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Bag dem ved 180°C i 10-12 minutter.
  4. Lad dem køle hel af.

Flødebolleskum

  1. Kog sukker, glukosesirup og vand op i en lille gryde til præcis 117°C.
  2. Pisk æggehviderne let, til de skummer, sammen med 1 spsk sukker. Tilsæt dernæst den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt.
  3. Fortsæt med at piske til skummet har stuetemperatur. Det tager ca. 20 min.
  4. Vend cake factor i skummet og kom skummet på sprøjtepose med en stor rund tylle.

I øvrigt

  1. Placer et Amarena-kirsebær på hver cookiebund.
  2. Sprøjt en høj, fin top af skum over bunden.
  3. Smelt kakaosmør og temperer chokoladen.
  4. Hæld chokoladen op i en høj kande og dyb flødebollerne heri.
  5. Pynt med guldstøv og skovsyre.

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.