Juleflødeboller med cookiebund og kirsebær

Luftige og lækre juleflødeboller med en cookiebund af blandt andet mandler og chokolade.

Hjemmelavede juleflødeboller er bare noget af det bedste! Du bliver helt sikkert populær hos familie og venner, hvis du serverer disse lækre juleflødeboller med amarena kirsebær og cookiebund. Ta’ børnene med i køkkenet, og lad dem pynte og røre – de vil elske det! Du kan sagtens udelade kirsebærrene eller skifte dem ud med en anden type bær.

Se opskrift
juleflødeboller

Køkkentid
60 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8 personer

Cookiebund
100 g smør, blødt
100 g mørkt muscovadosukker
100 g Valsemøllen kage hvedemel
1 tsk bagepulver
50 g mandler, fint hakket
50 g mørk chokolade 70%, finthakket

Flødebolleskum
250 g hvidt sukker
100 g glukosesirup
75 g vand
140 g past. æggehvider
1 spsk hvidt sukker
2 tsk cake factor

I øvrigt
10-12 amarena kirsebær
400 g mørk chokolade
75-100 g kakaosmør.
lidt guldstøv og rød skovsyre

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Cookiebund

  1. Ælt smør, sukker, Valsemøllen Kage Hvedemel og bagepulver sammen. Ælt herefter mandlerne og finthakket chokolade i dejen til den er ensartet.
  2. Placer 1 spsk dej i hver form (rund form 5-6 cm i diameter) eller tril en lille kugle og placer på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Bag dem ved 180°C i 10-12 minutter.
  4. Lad dem køle hel af.

Flødebolleskum

  1. Kog sukker, glukosesirup og vand op i en lille gryde til præcis 117°C.
  2. Pisk æggehviderne let, til de skummer, sammen med 1 spsk sukker. Tilsæt dernæst den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt.
  3. Fortsæt med at piske til skummet har stuetemperatur. Det tager ca. 20 min.
  4. Vend cake factor i skummet og kom skummet på sprøjtepose med en stor rund tylle.

I øvrigt

  1. Placer et Amarena-kirsebær på hver cookiebund.
  2. Sprøjt en høj, fin top af skum over bunden.
  3. Smelt kakaosmør og temperer chokoladen.
  4. Hæld chokoladen op i en høj kande og dyb flødebollerne heri.
  5. Pynt med guldstøv og skovsyre.

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.