Juleflødeboller med cookiebund og kirsebær

Luftige og lækre juleflødeboller med en cookiebund af blandt andet mandler og chokolade.

Hjemmelavede juleflødeboller er bare noget af det bedste! Du bliver helt sikkert populær hos familie og venner, hvis du serverer disse lækre juleflødeboller med amarena kirsebær og cookiebund. Ta’ eventuelt børnene med i køkkenet, de vil elske det. Du kan sagtens udelade kirsebærene eller skifte det ud med et andet bær.

Se opskrift

Køkkentid
60 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 8 personer

COOKIEBUND
100 g smør, blødt
100 g mørkt muscovadosukker
100 g Valsemøllen kage hvedemel
1 tsk bagepulver
50 g mandler, fint hakket
50 g mørk chokolade 70%, finthakket

FLØDEBOLLESKUM
250 g hvidt sukker
100 g glukosesirup
75 g vand
140 g past. æggehvider
1 spsk hvidt sukker
2 tsk cake factor

I ØVRIGT
10-12 amarena kirsebær
400 g mørk chokolade
75-100 g kakaosmør.
lidt guldstøv og rød skovsyre

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

COOKIEBUND

  1. Ælt smør, sukker, Valsemøllen kage hvedemel og bagepulver sammen.
  2. Ælt herefter mandlerne og finthakket chokolade i dejen til den er ensartet.
  3. Placer 1 spsk dej i hver form (rund form (5-6 cm i diameter) eller tril en lille kugle og placer på en kageplade beklædt med bagepapir.
  4. Bag dem ved 180 grader i 10-12 minutter.
  5. Lad dem køle hel af.

FLØDEBOLLESKUM

  1. Kog sukker, glukosesirup og vand op i en lille gryde til præcis 117 grader.
  2. Pisk æggehviderne let, til de skummer, sammen med 1 spsk sukker.
  3. Tilsæt dernæst den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt.
  4. Fortsæt med at piske til skummet har stuetemperatur. Det tager ca. 20 min.
  5. Vend cake factor i skummet og kom skummet på sprøjtepose med en stor rund tylle.

I ØVRIGT

  1. Placer et amarina kirsebær på hver cookiebund.
  2. Sprøjt en høj fin top af skum over bunden.
  3. Smelt kakaosmør og temperer chokoladen.
  4. Hæld chokoladen op i en høj kande og dyb flødebollerne heri.
  5. Pynt med guldstøv og skovsyr.

 

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.