Juleflødeboller med cookiebund og kirsebær

Luftige og lækre juleflødeboller med en cookiebund af blandt andet mandler og chokolade.

Hjemmelavede juleflødeboller er bare noget af det bedste! Du bliver helt sikkert populær hos familie og venner, hvis du serverer disse lækre juleflødeboller med amarena kirsebær og cookiebund. Ta’ børnene med i køkkenet, og lad dem pynte og røre – de vil elske det! Du kan sagtens udelade kirsebærrene eller skifte dem ud med en anden type bær.

Se opskrift
juleflødeboller

Køkkentid
60 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8 personer

Cookiebund
100 g smør, blødt
100 g mørkt muscovadosukker
100 g Valsemøllen kage hvedemel
1 tsk bagepulver
50 g mandler, fint hakket
50 g mørk chokolade 70%, finthakket

Flødebolleskum
250 g hvidt sukker
100 g glukosesirup
75 g vand
140 g past. æggehvider
1 spsk hvidt sukker
2 tsk cake factor

I øvrigt
10-12 amarena kirsebær
400 g mørk chokolade
75-100 g kakaosmør.
lidt guldstøv og rød skovsyre

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Cookiebund

  1. Ælt smør, sukker, Valsemøllen Kage Hvedemel og bagepulver sammen. Ælt herefter mandlerne og finthakket chokolade i dejen til den er ensartet.
  2. Placer 1 spsk dej i hver form (rund form 5-6 cm i diameter) eller tril en lille kugle og placer på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Bag dem ved 180°C i 10-12 minutter.
  4. Lad dem køle hel af.

Flødebolleskum

  1. Kog sukker, glukosesirup og vand op i en lille gryde til præcis 117°C.
  2. Pisk æggehviderne let, til de skummer, sammen med 1 spsk sukker. Tilsæt dernæst den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt.
  3. Fortsæt med at piske til skummet har stuetemperatur. Det tager ca. 20 min.
  4. Vend cake factor i skummet og kom skummet på sprøjtepose med en stor rund tylle.

I øvrigt

  1. Placer et Amarena-kirsebær på hver cookiebund.
  2. Sprøjt en høj, fin top af skum over bunden.
  3. Smelt kakaosmør og temperer chokoladen.
  4. Hæld chokoladen op i en høj kande og dyb flødebollerne heri.
  5. Pynt med guldstøv og skovsyre.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.