Juleflødeboller med cookiebund og kirsebær

Luftige og lækre juleflødeboller med en cookiebund af blandt andet mandler og chokolade.

Hjemmelavede juleflødeboller er bare noget af det bedste! Du bliver helt sikkert populær hos familie og venner, hvis du serverer disse lækre juleflødeboller med amarena kirsebær og cookiebund. Ta’ børnene med i køkkenet, og lad dem pynte og røre – de vil elske det! Du kan sagtens udelade kirsebærrene eller skifte dem ud med en anden type bær.

Se opskrift
juleflødeboller

Køkkentid
60 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8 personer

Cookiebund
100 g smør, blødt
100 g mørkt muscovadosukker
100 g Valsemøllen kage hvedemel
1 tsk bagepulver
50 g mandler, fint hakket
50 g mørk chokolade 70%, finthakket

Flødebolleskum
250 g hvidt sukker
100 g glukosesirup
75 g vand
140 g past. æggehvider
1 spsk hvidt sukker
2 tsk cake factor

I øvrigt
10-12 amarena kirsebær
400 g mørk chokolade
75-100 g kakaosmør.
lidt guldstøv og rød skovsyre

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Cookiebund

  1. Ælt smør, sukker, Valsemøllen Kage Hvedemel og bagepulver sammen. Ælt herefter mandlerne og finthakket chokolade i dejen til den er ensartet.
  2. Placer 1 spsk dej i hver form (rund form 5-6 cm i diameter) eller tril en lille kugle og placer på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Bag dem ved 180°C i 10-12 minutter.
  4. Lad dem køle hel af.

Flødebolleskum

  1. Kog sukker, glukosesirup og vand op i en lille gryde til præcis 117°C.
  2. Pisk æggehviderne let, til de skummer, sammen med 1 spsk sukker. Tilsæt dernæst den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt.
  3. Fortsæt med at piske til skummet har stuetemperatur. Det tager ca. 20 min.
  4. Vend cake factor i skummet og kom skummet på sprøjtepose med en stor rund tylle.

I øvrigt

  1. Placer et Amarena-kirsebær på hver cookiebund.
  2. Sprøjt en høj, fin top af skum over bunden.
  3. Smelt kakaosmør og temperer chokoladen.
  4. Hæld chokoladen op i en høj kande og dyb flødebollerne heri.
  5. Pynt med guldstøv og skovsyre.

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.