Julecookie med tranebær og kokos

Lækre julecookie med tranebær og kokos perfekt til den søde juletid.

Hvis du gerne vil bage nemme og lækre julesmåkager kan du give dig i kast med disse smørbagte småkager med tranebær og kokos, som Ditte Julie har udviklet. Småkagerne er bagt med Kage hvedemel der giver dine småkager den perfekte sprødhed. Læs mere om Kage Hvedemel her.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
10 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til Ca. 25 stk.

125 g blødt smør
125 g lyst rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
1/4 tsk. salt
180 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
75 g kokosmel
100 g tørrede tranebær

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Kom smør, rørsukker og vaniljesukker op i en skål, og ælt det sammen med hænderne.
  2. Tilsæt æg og salt.
  3. Sigt herefter Kage Hvedemel og bagepulver i dejen – ælt det godt sammen og derefter tilsæt kokosmel.
  4. Hak tranebær og ælt det i dejen.
  5. Placer klumper af cookiedejen med en spiseske på en eller flere bageplader beklædt med bagepapir. Vær obs på, at de godt kan flyde lidt ud
  6. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C (180 °C varmluft) i ca. 8-10 minutter. De skal være gyldnede i kanten.
  7. Lad dem køle af på en bagerist.

Tip: De kan sagtens fryses ned – så lav gerne dobbelt position, og hav altid lidt lækkert i fryseren, hvis gæsterne skulle komme lidt uanmeldt.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.