Hjemmelavede julestokke

Prøv opskriften på de fineste, snoede, hjemmelavede julestokke. Normalt er de med pebermyntesmag, men vi har udviklet en opskrift på de fineste, bagte, julestokke, hvor både små og store vil elske den milde vaniljesmag og det sprøde knæk. Dæk julebordet med de fine hjemmelavede julestokke – eller lad dem pynte på juletræet, og nyd at julepynten kan spises.

Tag børnene med i julekøkkenet og lav småkagedejen sammen med dem. Lad de små ælte den røde pastafarve ind i dejen, det er et sjovt element i bagningen af hjemmelavede julestokke, som de vil elske. Rul og twist derefter tynde pølser af dejen, så du får de fineste julestokke. Brug også opskriften på den milde småkagedej til mange andre sjove og børnevenlige julesmåkager.

Se opskrift
Hjemmelavet julestokke

Køkkentid
1 t

Ventetid
2 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

ca. 20 stk.

Grunddej

500 g Valsemøllen Kage Hvedemel
200 g flormelis
375 g smør
1 vaniljestang
Rød pastafarve

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  2. Ælt mel, flormelis, vanilje og smør sammen på én gang.
  3. Del dejen i to og læg dem tildækket på køl i min. 2 timer.
  4. Tilsæt en smule rød pastafarve til den ene del og ælt sammen til dejen får den rigtige røde farve.
  5. Rul derefter tynde stænger ud, som er ca. 15 cm lange.
  6. Sno en hvid og en rød stang sammen, bøj den i enden så den får form som en stok, og skær kanterne til så, så de bliver skarpe. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  7. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i 6-8 min., til de er lysebrune i kanten. Hold godt øje med kagerne, da ovnens temperatur kan svinge meget. Lad kagerne køle helt af.

Et godt tip: Hvis du ønsker at give julesmåkagerne lidt mere knas kan du tilsætte hakkede mandler til dejen. Prøv også at bage julesmåkagemænd med samme småkagedej.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.