Hjemmelavede julestokke

Prøv opskriften på de fineste, snoede, hjemmelavede julestokke. Normalt er de med pebermyntesmag, men vi har udviklet en opskrift på de fineste, bagte, julestokke, hvor både små og store vil elske den milde vaniljesmag og det sprøde knæk. Dæk julebordet med de fine hjemmelavede julestokke – eller lad dem pynte på juletræet, og nyd at julepynten kan spises.

Tag børnene med i julekøkkenet og lav småkagedejen sammen med dem. Lad de små ælte den røde pastafarve ind i dejen, det er et sjovt element i bagningen af hjemmelavede julestokke, som de vil elske. Rul og twist derefter tynde pølser af dejen, så du får de fineste julestokke. Brug også opskriften på den milde småkagedej til mange andre sjove og børnevenlige julesmåkager.

Se opskrift
Hjemmelavet julestokke

Køkkentid
1 t

Ventetid
2 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

ca. 20 stk.

Grunddej

500 g Valsemøllen Kage Hvedemel
200 g flormelis
375 g smør
1 vaniljestang
Rød pastafarve

Glasur 

1 æggehvide, pasteuriseret
150 g flormelis

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  2. Ælt mel, flormelis, vanilje og smør sammen på én gang.
  3. Del dejen i to og læg dem tildækket på køl i min. 2 timer.
  4. Tilsæt en smule rød pastafarve til den ene del og ælt sammen til dejen får den rigtige røde farve.
  5. Rul derefter tynde stænger ud, som er ca. 15 cm lange.
  6. Sno en hvid og en rød stang sammen, bøj den i enden så den får form som en stok, og skær kanterne til så, så de bliver skarpe. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  7. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i 6-8 min., til de er lysebrune i kanten. Hold godt øje med kagerne, da ovnens temperatur kan svinge meget. Lad kagerne køle helt af.

Et godt tip: Hvis du ønsker at give julesmåkagerne lidt mere knas kan du tilsætte hakkede mandler til dejen. Prøv også at bage julesmåkagemænd med samme småkagedej.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.