Hjemmelavede julestokke

Prøv opskriften på de fineste, snoede, hjemmelavede julestokke. Normalt er de med pebermyntesmag, men vi har udviklet en opskrift på de fineste, bagte, julestokke, hvor både små og store vil elske den milde vaniljesmag og det sprøde knæk. Dæk julebordet med de fine hjemmelavede julestokke – eller lad dem pynte på juletræet, og nyd at julepynten kan spises.

Tag børnene med i julekøkkenet og lav småkagedejen sammen med dem. Lad de små ælte den røde pastafarve ind i dejen, det er et sjovt element i bagningen af hjemmelavede julestokke, som de vil elske. Rul og twist derefter tynde pølser af dejen, så du får de fineste julestokke. Brug også opskriften på den milde småkagedej til mange andre sjove og børnevenlige julesmåkager.

Se opskrift
Hjemmelavet julestokke

Køkkentid
1 t

Ventetid
2 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

ca. 20 stk.

Grunddej

500 g Valsemøllen Kage Hvedemel
200 g flormelis
375 g smør
1 vaniljestang
Rød pastafarve

Glasur 

1 æggehvide, pasteuriseret
150 g flormelis

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  2. Ælt mel, flormelis, vanilje og smør sammen på én gang.
  3. Del dejen i to og læg dem tildækket på køl i min. 2 timer.
  4. Tilsæt en smule rød pastafarve til den ene del og ælt sammen til dejen får den rigtige røde farve.
  5. Rul derefter tynde stænger ud, som er ca. 15 cm lange.
  6. Sno en hvid og en rød stang sammen, bøj den i enden så den får form som en stok, og skær kanterne til så, så de bliver skarpe. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  7. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i 6-8 min., til de er lysebrune i kanten. Hold godt øje med kagerne, da ovnens temperatur kan svinge meget. Lad kagerne køle helt af.

Et godt tip: Hvis du ønsker at give julesmåkagerne lidt mere knas kan du tilsætte hakkede mandler til dejen. Prøv også at bage julesmåkagemænd med samme småkagedej.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.