Pebernødder

Ingen jul uden julens mindste småkager: pebernødder. Beviset på at selvom man er lille kan man sagtens være fyldt med god smag.

Pebernødder er en af de klassiske julesmåkager, alle elsker. De dufter og smager simpelthen bare af jul. Bag dem sammen med børnene og lad din familie og gæster få fornøjelsen af smagen af jul. Pebernødder er også den perfekte hjemmelavede gave i juletiden. Put dem i et kræmmerhus eller i et glas med en sød lille hilsen. Husk at brug Valsemøllen Kage Hvedemel til dine småkager, så er du sikret den helt rigtige sprødhed.

Og et tip til pebernøddebagning: bag hellere en god portion, for vores erfaringer siger os, at de bliver spist med stor fornøjelse af både store og små.

Se opskrift
pebernødder

Køkkentid
20 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pebernødder: 3 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

ca. 100 pebernødder

250 g Valsemøllen Kage Hvedemel
125 g smør
125 g brun farin
½ tsk. ingefær
½ tsk. kanel
½ tsk. natron
½ tsk. hvid peber
1 dl piskefløde

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Ælt alle ingredienser sammen.
  2. Dele dejen i to portioner og rul dem ud til stænger.
  3. Skær stængerne i små stykker (på størrelse med hasselnødder) og tril dem runde og læg dem på bageplader med bagepapir.
  4. Bag pebernødderne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 175°C i ca. 8- 10 minutter.
  5.  Afkøl pebernødderne, før de kommes i en kagedåse.

Se hvordan du kan tage dine børn med bageprocessen