Kryddersmåkager – værtindegave

De skønne, julede kryddersmåkager kan nydes af både store og små, og er den perfekte småkage til at bruge som en personlig værtindegave.

Kryddersmåkager er dejligt nemme at arbejde med og smager skønt af julens krydderier som nelliker og kanel. Når der er alligevel er gang i julebagningen, og du skal bage julesmåkager, bør du også prøve disse. De er nemme at lave, og så bringer de stor glæde. En lidt anerledes småkage, som er fyldt med alle de julede smage. Bag gerne forskellige småkager og giv et lille udvalg i værtindegave ved julens små fester. Der er nemlig altid sjovere både at give og få hjemmelavede gaver.

Se opskrift
kryddersmåkager

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t. & 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kryddersmåkager – værtindegave: 4 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Opskrift

ca. 25 stk.

120 g smør
200 g brun farin
1 æg
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
En knivspids salt
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. ingefær
1 tsk. stødt nellike
evt. 1/4 tsk. hvid peber
325 g Valsemøllen Kagehvedemel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Pisk smør og brun farin sammen i en skål. Brug evt. en røremaskine eller et elektrisk piskeris.
  2. Tilsæt æg og pisk det til en ensformig masse.
  3. Bland alle de tørre ingredienser sammen og rør det i dejen.
  4. Lad dejen hvile i køleskabet i en times tid.
  5. Rul dejen ud med en kagerulle og udstik kryddersmåkagerne i forskellige figurer.
  6. Placer småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Bag kryddersmåkagerne i en forvarmet ovn på 190oC (Varmluft 175oC) i ca. 10 minutter.
  8. Lad dem køle af på en rist, og opbevar dem i en lufttæt kagedåse.

Et godt tip: Det er altid hyggeligt både at få og give hjemmelavede gaver. Især hvis de er spiselige. Når du bager kryddersmåkagerne, kan du også skrive en sød hilsen i glasur på kagerne. Det skaber endnu mere glæde hos modtageren. Find mere inspiration til spiselige værtindegaver her.