Kryddersmåkager – værtindegave

Skønne kryddersmåkager kan nydes af både store og små, og er den perfekte småkage til at bruge som en personlig værtindegave.

Kryddersmåkager er dejlig nemme at arbejde med og smager skønt af julens krydderier som nelliker og kanel.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t. & 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kryddersmåkager – værtindegave: 5 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til ca. 25 stk.

120 g smør
200 g brun farin
1 æg
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
En knivspids salt
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. ingefær
1 tsk. stødt Nelliker
evt. 1/4 tsk. hvid peber
325 g Valsemøllen Kagehvedemel

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Pisk smør og brun farin sammen i en skål. Brug evt. en røremaskine eller et elektrisk piskeris.
  2. Tilsæt æg og pisk det til en ensformig masse.
  3. Bland alle de tørre ingredienser sammen og rør det i dejen.
  4. Lad dejen hvile i køleskabet i en times tid.
  5. Rul dejen ud med en kagerulle og udstik kryddersmåkagerne i forskellige figurer.
  6. Placer småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Bag kryddersmåkagerne i en forvarmet ovn på 190oC (Varmluft 175oC) i ca. 10 minutter.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard.