Kryddersmåkager – værtindegave

De skønne, julede kryddersmåkager kan nydes af både store og små, og er den perfekte småkage til at bruge som en personlig værtindegave.

Kryddersmåkager er dejligt nemme at arbejde med og smager skønt af julens krydderier som nelliker og kanel. Når der er alligevel er gang i julebagningen, og du skal bage julesmåkager, bør du også prøve disse. De er nemme at lave, og så bringer de stor glæde. En lidt anerledes småkage, som er fyldt med alle de julede smage. Bag gerne forskellige småkager og giv et lille udvalg i værtindegave ved julens små fester. Der er nemlig altid sjovere både at give og få hjemmelavede gaver.

Se opskrift
kryddersmåkager

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t. & 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kryddersmåkager – værtindegave: 4 ud af 5 baseret på 14 anmeldelser

Opskrift

ca. 25 stk.

120 g smør
200 g brun farin
1 æg
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
En knivspids salt
1 spsk. stødt kanel
1 tsk. ingefær
1 tsk. stødt nellike
evt. 1/4 tsk. hvid peber
325 g Valsemøllen Kagehvedemel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Pisk smør og brun farin sammen i en skål. Brug evt. en røremaskine eller et elektrisk piskeris.
  2. Tilsæt æg og pisk det til en ensformig masse.
  3. Bland alle de tørre ingredienser sammen og rør det i dejen.
  4. Lad dejen hvile i køleskabet i en times tid.
  5. Rul dejen ud med en kagerulle og udstik kryddersmåkagerne i forskellige figurer.
  6. Placer småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Bag kryddersmåkagerne i en forvarmet ovn på 190oC (Varmluft 175oC) i ca. 10 minutter.
  8. Lad dem køle af på en rist, og opbevar dem i en lufttæt kagedåse.

Et godt tip: Det er altid hyggeligt både at få og give hjemmelavede gaver. Især hvis de er spiselige. Når du bager kryddersmåkagerne, kan du også skrive en sød hilsen i glasur på kagerne. Det skaber endnu mere glæde hos modtageren. Find mere inspiration til spiselige værtindegaver her.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.