Småkager med ingefær – Værtindegave

Elsker du ingefær, så vil du elsker denne opskrift på hjemmebagte småkager med ingefær. De er nemme at lave og smager som en drøm. Vil du forkæle med en personlig værtindegave, kan du give en kage på glas. Se hvordan i opskriften nedenfor.

Julens bedste værtindegave: Kage på glas, eller hjemmelavet shake and bake er en fantastisk god ide til en skøn og kærlig værtindegave til et venskab du holder af. Giv ingredienserne i glasset  sammen med opskriften, eller bag de skønne småkager med ingefær selv, så du selv og dem omkring dig, kan blive forkælet med skønne, sprøde småkager. Se også andre ideer til personlige værtindegaver.

Se opskrift
småkager med ingefær

Køkkentid
40 min.

Ventetid
8 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Småkager med ingefær – Værtindegave: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

45 stk.

225 g Valsemøllen kagehvedemel
120 g smør
100 g mørk sirup
110 g rørsukker
1 spsk natron
2 spsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
1 æggeblomme

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland kagehvedemel, natron, ingefær og kanel i en skål
  2. Varm sukker, smør og sirup i en gryde ved lav varme, indtil sukkeret er opløst – rør jævnligt, så det ikke brænder på. Hæld over i en skål og lad det afkøle en smule.
  3. Tilsæt melblandingen og rør dejen godt sammen, til dejen er ensartet. Brug evt. 1 æggeblomme til at samle dejen, hvis den smuldre for dig.
  4. Tænd ovnen på 180°, varmluft.
  5. Rul dejen ud på bordet med en kagerulle til ca. 0,5 cm tykkelse. Brug en udstikker til at få en ønsket form/figur.
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir og kom forsigtigt kagerne på pladen.
  7. Bag ingefærkagerne i 6-8 min., til de har fået en lettere gylden farve.
  8. Lad dem afkøle på en rist.

Et godt tip: Giv en kage på glas i værtindegave. Kom de tørre ingredienser i lag i et fint glas med låg, print denne opskrift, og pin en fin hilsen og en kageudstikker på glasset. Det vil sprede masser af bageglæde