Småkager med ingefær – Værtindegave

Elsker du ingefær, så vil du elsker denne opskrift på hjemmebagte småkager med ingefær. De er nemme at lave og smager som en drøm. Vil du forkæle med en personlig værtindegave, kan du give en kage på glas. Se hvordan i opskriften nedenfor.

Julens bedste værtindegave: Kage på glas, eller hjemmelavet shake and bake er en fantastisk god ide til en skøn og kærlig værtindegave til et venskab du holder af. Giv ingredienserne i glasset  sammen med opskriften, eller bag de skønne småkager med ingefær selv, så du selv og dem omkring dig, kan blive forkælet med skønne, sprøde småkager. Se også andre ideer til personlige værtindegaver.

Se opskrift
småkager med ingefær

Køkkentid
40 min.

Ventetid
8 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Småkager med ingefær – Værtindegave: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

45 stk.

225 g Valsemøllen kagehvedemel
120 g smør
100 g mørk sirup
110 g rørsukker
1 spsk natron
2 spsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
1 æggeblomme

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland kagehvedemel, natron, ingefær og kanel i en skål
  2. Varm sukker, smør og sirup i en gryde ved lav varme, indtil sukkeret er opløst – rør jævnligt, så det ikke brænder på. Hæld over i en skål og lad det afkøle en smule.
  3. Tilsæt melblandingen og rør dejen godt sammen, til dejen er ensartet. Brug evt. 1 æggeblomme til at samle dejen, hvis den smuldre for dig.
  4. Tænd ovnen på 180°, varmluft.
  5. Rul dejen ud på bordet med en kagerulle til ca. 0,5 cm tykkelse. Brug en udstikker til at få en ønsket form/figur.
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir og kom forsigtigt kagerne på pladen.
  7. Bag ingefærkagerne i 6-8 min., til de har fået en lettere gylden farve.
  8. Lad dem afkøle på en rist.

Et godt tip: Giv en kage på glas i værtindegave. Kom de tørre ingredienser i lag i et fint glas med låg, print denne opskrift, og pin en fin hilsen og en kageudstikker på glasset. Det vil sprede masser af bageglæde

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.