Julesmåkagemænd

Gør julen endnu mere hyggelig med små, søde julekagemænd med julehjerter i hænderne. Et sjovt twist på de klassiske julesmåkager med en sød og klassisk vaniljesmåkagedej. Pynt småkagemændene med chokoladeglasur og små øjne.

Småkagedejen er denne opskrift på julesmåkagedej med vanilje, som kan bruges til mange forskellige slags julesmåkager. Prøv f.eks. også snoede julestokke. Bag opskriften med Valsemøllen Kage Hvedemel som sikrer, at småkagerne får det rette knæk.

 

Se opskrift
Julesmåkage mand

Køkkentid
1,5 t

Ventetid
2 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

ca. 15 stk.

500 g Valsemøllen Kage Hvedemel
200 g flormelis
375 g smør
1 vaniljestang
Rød pastafarve

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  2. Ælt mel, flormelis, vanilje og smør sammen på én gang.
  3. Del dejen i to, og form dem til to aflange kugler.
  4. Læg dem tildækket på køl i min. 2 timer.
  5. Tag en lille portion dej fra til hjerterne og tilsæt en smule rød pastafarve og ælt sammen. Rul den ud så den er ca. 3 mm tyk og udstik dine hjerter.
  6. Ælt resten af dejen lidt og rul den ud, så den er ca. 3 mm tyk. Udstik dine kagemænd og hjerter. Brug evt. vores printvenlige skabelon til at skære kagemænd og hjerter ud efter.
  7. Kom hjerterne på kagemændene og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  8. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i 6-8 min., til de er lysebrune i kanten. Hold godt øje med kagerne, da ovnens temperatur kan svinge meget. Lad kagerne køle helt af.
  9. Når kagerne er kølet af, kan du pynte dine kage mænd med glasur og øjne.

Et godt tip: Prøv også at bage snoede julestokke af samme dej. Hvis du ønsker at give julesmåkagerne lidt mere knas kan du også tilsætte hakkede mandler til dejen.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.