Julesmåkagemænd

Gør julen endnu mere hyggelig med små, søde julekagemænd med julehjerter i hænderne. Et sjovt twist på de klassiske julesmåkager med en sød og klassisk vaniljesmåkagedej. Pynt småkagemændene med chokoladeglasur og små øjne.

Småkagedejen er denne opskrift på julesmåkagedej med vanilje, som kan bruges til mange forskellige slags julesmåkager. Prøv f.eks. også snoede julestokke. Bag opskriften med Valsemøllen Kage Hvedemel som sikrer, at småkagerne får det rette knæk.

 

Se opskrift
Julesmåkage mand

Køkkentid
1,5 t

Ventetid
2 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

ca. 15 stk.

500 g Valsemøllen Kage Hvedemel
200 g flormelis
375 g smør
1 vaniljestang
Rød pastafarve

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  2. Ælt mel, flormelis, vanilje og smør sammen på én gang.
  3. Del dejen i to, og form dem til to aflange kugler.
  4. Læg dem tildækket på køl i min. 2 timer.
  5. Tag en lille portion dej fra til hjerterne og tilsæt en smule rød pastafarve og ælt sammen. Rul den ud så den er ca. 3 mm tyk og udstik dine hjerter.
  6. Ælt resten af dejen lidt og rul den ud, så den er ca. 3 mm tyk. Udstik dine kagemænd og hjerter. Brug evt. vores printvenlige skabelon til at skære kagemænd og hjerter ud efter.
  7. Kom hjerterne på kagemændene og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  8. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i 6-8 min., til de er lysebrune i kanten. Hold godt øje med kagerne, da ovnens temperatur kan svinge meget. Lad kagerne køle helt af.
  9. Når kagerne er kølet af, kan du pynte dine kage mænd med glasur og øjne.

Et godt tip: Prøv også at bage snoede julestokke af samme dej. Hvis du ønsker at give julesmåkagerne lidt mere knas kan du også tilsætte hakkede mandler til dejen.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.