Julesmåkagemænd

Gør julen endnu mere hyggelig med små, søde julekagemænd med julehjerter i hænderne. Et sjovt twist på de klassiske julesmåkager med en sød og klassisk vaniljesmåkagedej. Pynt småkagemændene med chokoladeglasur og små øjne.

Småkagedejen er denne opskrift på julesmåkagedej med vanilje, som kan bruges til mange forskellige slags julesmåkager. Prøv f.eks. også snoede julestokke. Bag opskriften med Valsemøllen Kage Hvedemel som sikrer, at småkagerne får det rette knæk.

 

Se opskrift
Julesmåkage mand

Køkkentid
1,5 t

Ventetid
2 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

ca. 15 stk.

500 g Valsemøllen Kage Hvedemel
200 g flormelis
375 g smør
1 vaniljestang
Rød pastafarve

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  2. Ælt mel, flormelis, vanilje og smør sammen på én gang.
  3. Del dejen i to, og form dem til to aflange kugler.
  4. Læg dem tildækket på køl i min. 2 timer.
  5. Tag en lille portion dej fra til hjerterne og tilsæt en smule rød pastafarve og ælt sammen. Rul den ud så den er ca. 3 mm tyk og udstik dine hjerter.
  6. Ælt resten af dejen lidt og rul den ud, så den er ca. 3 mm tyk. Udstik dine kagemænd og hjerter. Brug evt. vores printvenlige skabelon til at skære kagemænd og hjerter ud efter.
  7. Kom hjerterne på kagemændene og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  8. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i 6-8 min., til de er lysebrune i kanten. Hold godt øje med kagerne, da ovnens temperatur kan svinge meget. Lad kagerne køle helt af.
  9. Når kagerne er kølet af, kan du pynte dine kage mænd med glasur og øjne.

Et godt tip: Prøv også at bage snoede julestokke af samme dej. Hvis du ønsker at give julesmåkagerne lidt mere knas kan du også tilsætte hakkede mandler til dejen.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.