Julesmåkagemænd

Gør julen endnu mere hyggelig med små, søde julekagemænd med julehjerter i hænderne. Et sjovt twist på de klassiske julesmåkager med en sød og klassisk vaniljesmåkagedej. Pynt småkagemændene med chokoladeglasur og små øjne.

Småkagedejen er denne opskrift på julesmåkagedej med vanilje, som kan bruges til mange forskellige slags julesmåkager. Prøv f.eks. også snoede julestokke. Bag opskriften med Valsemøllen Kage Hvedemel som sikrer, at småkagerne får det rette knæk.

 

Se opskrift
Julesmåkage mand

Køkkentid
1,5 t

Ventetid
2 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

ca. 15 stk.

500 g Valsemøllen Kage Hvedemel
200 g flormelis
375 g smør
1 vaniljestang
Rød pastafarve

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  2. Ælt mel, flormelis, vanilje og smør sammen på én gang.
  3. Del dejen i to, og form dem til to aflange kugler.
  4. Læg dem tildækket på køl i min. 2 timer.
  5. Tag en lille portion dej fra til hjerterne og tilsæt en smule rød pastafarve og ælt sammen. Rul den ud så den er ca. 3 mm tyk og udstik dine hjerter.
  6. Ælt resten af dejen lidt og rul den ud, så den er ca. 3 mm tyk. Udstik dine kagemænd og hjerter. Brug evt. vores printvenlige skabelon til at skære kagemænd og hjerter ud efter.
  7. Kom hjerterne på kagemændene og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  8. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i 6-8 min., til de er lysebrune i kanten. Hold godt øje med kagerne, da ovnens temperatur kan svinge meget. Lad kagerne køle helt af.
  9. Når kagerne er kølet af, kan du pynte dine kage mænd med glasur og øjne.

Et godt tip: Prøv også at bage snoede julestokke af samme dej. Hvis du ønsker at give julesmåkagerne lidt mere knas kan du også tilsætte hakkede mandler til dejen.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.