Småkager med appelsin og kanel

Småkager med appelsin og kanel får hele huset til at dufte af jul. Tag børnene med i køkkenet til julebagningen, og lad dem pynte de små julekager.

Er du ved at være træt af de traditionelle juleopskrifter? Hvis du gerne vil bage lidt anderledes julesmåkager, skal du give dig i kast med disse småkager med appelsin og kanel. De skiller sig ud fra de klassiske julesmåkager, man har stadig en god og julet smag, som hele familien vil elske. Småkagerne er bagt med Kage hvedemel der giver dine småkager den perfekte sprødhed. Læs mere om Kage Hvedemel her.

Se opskrift
småkager med appelsin og kanel

Køkkentid
50 min.

Ventetid
1 t. 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til ca. 30 stk.

Småkagedej

1 tsk. stødt kanel
200 g Valsemøllen Kage Hvedemel
75 g flormelis
100 g blødt smør
2 æggeblommer
Skal af 1 økologisk appelsin

Glasur 

100 g flormelis
15-20 g æggehvider
Lidt rød og brun pastafarve

Brugt i opskriften

Sådan gør du

    1. Sigt kanel, mel og flormelis ned i en stor skål og ælt smørret ind i melet
    2. Tilsæt æggeblommer og appelsinskal og ælt dejen til den samler sig
    3. Kom småkagedejen i en pose og læg den på køl i 30-60 min.
    4. Udrul dejen i lidt mel på køkkenbordet, og udstik småkager med en rund udstikker (6 cm i diameter)
    5. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 200°C (185°C varmluft) i 8-12 minutter
    6. Lad dem køle af på en rist
    7. Pynt småkagerne som fx små rensdyr, når de er kølet helt af.

småkager med appelsin og kanel