Småkager med ingefær og pistaciekaramel

Vi elsker jul og spændende julesmåkager. Prøv disse velsmagende småkager med ingefær og pistaciekaramel.

Hvis du gerne vil overraske familie og venner med spændende og lækre julesmåkager, så skal du give dig i kast med disse velsmagende småkager med ingefær og pistaciekaramel. Ditte Julie har udviklet småkagerne, og de er bagt med Kage hvedemel der giver dine småkager den perfekte sprødhed. Læs mere om Kage Hvedemel her.

Se opskrift
småkager

Køkkentid
45 min

Ventetid
1 1/2 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Småkager med ingefær og pistaciekaramel: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

20 stk.

1 tsk. stødt ingefær
200 g Valsemøllen Kage Hvedemel
75 g flormelis
100 g blødt smør
2 æggeblommer

Pistaciekaramel
65 g pistacienødder
35 g lyst rørsukker
1 tsk. honning
20 ml piskefløde
20 g smør

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Sigt ingefær, Kage Hvedemel og flormelis ned i en stor skål og ælt smørret ind i melet.
  2. Tilsæt æggeblommer og ælt dejen til den samler sig.
  3. Kom småkagedejen i en pose og læg den på køl i 30-60 minutter.
  4. Kom lyst rørsukker, honning, fløde og smør i en gryde. Kog det ind til det har en temperatur på 120 grader.
  5. Pistaciekaramel: Hak pistacienødderne mellemfint og vende dem i karamelmassen. Lad det stå på bordet og køle en smule.
  6. Udrul dejen i lidt mel på køkkenbordet, og udstik småkager med en rund udstikker (6 cm i diameter – gerne med en lille bølgekant). Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og læg en lille kugle af pistaciekaramel i midten af småkagen. Bag dem ved 200°C (185°C varmluft) i 8-12 minutter.
  7. Lad dem køle af på en rist.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.