Ingefærsmåkager

Ingefærsmåkager er en småkage, der ikke nødvendigvis kun kan spises til jul. Den gør sig utroligt godt til de kolde aftener, da den både har sødme og bitterhed fra ingefæren.

Vores ingefærsmåkager er dejligt sprøde, og har den gode smag fra ingefær. Nogle ville mene, at ingefær er et dejligt julekrydderi og anvendes ofte i juleopskrifter. Men elsker du smagen af ingefær og sprøde småkager, vil du elske denne opskrift på hjemmebagte ingefærsmåkager. De er både gode til julen eller en kold vinterdag sammen med en varm kop te eller et glas gløgg.

Se opskrift
ingefærsmåkager

Køkkentid
2 timer

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Ingefærsmåkager: 4 ud af 5 baseret på 29 anmeldelser

Opskrift

ca. 60 småkager

500 g Valsemøllen hvedemel eller Valsemøllen Kage Hvedemel
500 g sukker
400 g smør
75 g lys sirup
25 g frisk revet ingefær
2 tsk natron

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Ælt alle ingredienserne sammen på én gang.
  2.  Dejen deles i 2 og rul dem ud i stænger af ca. 35 cm.
  3. Læg dem tildækket på frost i mindst 2 timer, eller på køl til næste dag.
  4. Skær stængerne i ensartede skiver ca. 3 mm. og læg dem på bageplader med bagepapir.
  5. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 8-10 minutter, til de er lysebrune i kanten. Husk at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.
  6. Lad dine ingefærsmåkager køle af på en rist. Her bliver de dejligt sprøde.

Et godt tip: Skal du til at i gang med den store julebagning? Du kan også skifte hvedemelet i opskriften ud med Dansk Kage Hvedemel, der er en fintmalet mel specielt til kagebagning. Det samme kan du gøre i dine andre julesmåkager. Melet giver endnu mere sprøde småkager til julebordet. Lær mere om bagning og meltyper i vores Bageskole. Find endnu flere sprøde og søde julekager, som du kan servere til julehyggen i vores julebageunivers.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.