Ingefærsmåkager

Ingefærsmåkager er en småkage, der ikke nødvendigvis kun kan spises til jul. Den gør sig utroligt godt til de kolde aftener, da den både har sødme og bitterhed fra ingefæren.

Vores ingefærsmåkager er dejligt sprøde, og har den gode smag fra ingefær. Nogle ville mene, at ingefær er et dejligt julekrydderi og anvendes ofte i juleopskrifter. Men elsker du smagen af ingefær og sprøde småkager, vil du elske denne opskrift på hjemmebagte ingefærsmåkager. De er både gode til julen eller en kold vinterdag sammen med en varm kop te eller et glas gløgg.

Se opskrift
ingefærsmåkager

Køkkentid
2 timer

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Ingefærsmåkager: 3 ud af 5 baseret på 11 anmeldelser

Opskrift

ca. 60 småkager

500 g Valsemøllen hvedemel eller Valsemøllen Kage Hvedemel
500 g sukker
400 g smør
75 g lys sirup
25 g frisk revet ingefær
2 tsk natron

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Ælt alle ingredienserne sammen på én gang.
  2.  Dejen deles i 2 og rul dem ud i stænger af ca. 35 cm.
  3. Læg dem tildækket på frost i mindst 2 timer, eller på køl til næste dag.
  4. Skær stængerne i ensartede skiver ca. 3 mm. og læg dem på bageplader med bagepapir.
  5. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 8-10 minutter, til de er lysebrune i kanten. Husk at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.
  6. Lad dine ingefærsmåkager køle af på en rist. Her bliver de dejligt sprøde.

Et godt tip: Skal du til at i gang med den store julebagning? Du kan også skifte hvedemelet i opskriften ud med Dansk Kage Hvedemel, der er en fintmalet mel specielt til kagebagning. Det samme kan du gøre i dine andre julesmåkager. Melet giver endnu mere sprøde småkager til julebordet. Lær mere om bagning og meltyper i vores Bageskole. Find endnu flere sprøde og søde julekager, som du kan servere til julehyggen i vores julebageunivers.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.