Ingefærsmåkager

Ingefærsmåkager er en småkage, der ikke nødvendigvis kun kan spises til jul. Den gør sig utroligt godt til de kolde aftener, da den både har sødme og bitterhed fra ingefæren.

Vores ingefærsmåkager er dejligt sprøde, og har den gode smag fra ingefær. Nogle ville mene, at ingefær er et dejligt julekrydderi og anvendes ofte i juleopskrifter. Men elsker du smagen af ingefær og sprøde småkager, vil du elske denne opskrift på hjemmebagte ingefærsmåkager. De er både gode til julen eller en kold vinterdag sammen med en varm kop te eller et glas gløgg.

Se opskrift
ingefærsmåkager

Køkkentid
2 timer

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Ingefærsmåkager: 3 ud af 5 baseret på 9 anmeldelser

Opskrift

til ca. 60 småkager

500 g Valsemøllen hvedemel eller Valsemøllen Kage Hvedemel
500 g sukker
400 g smør
75 g lys sirup
25 g frisk revet ingefær
2 tsk natron

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Ælt alle ingredienserne sammen på én gang.
  2.  Dejen deles i 2 og rul dem ud i stænger af ca. 35 cm.
  3. Læg dem tildækket på frost i mindst 2 timer, eller på køl til næste dag.
  4. Skær stængerne i ensartede skiver ca. 3 mm. og læg dem på bageplader med bagepapir.
  5. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 8-10 minutter, til de er lysebrune i kanten. Husk at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.
  6. Lad dine ingefærsmåkager køle af på en rist. Her bliver de dejligt sprøde.

Et godt tip: Skal du til at i gang med den store julebagning? Du kan også skifte hvedemelet i opskriften ud med Dansk Kage Hvedemel, der er en fintmalet mel specielt til kagebagning. Det samme kan du gøre i dine andre julesmåkager. Melet giver endnu mere sprøde småkager til julebordet. Lær mere om bagning og meltyper i vores Bageskole. Find endnu flere sprøde og søde julekager, som du kan servere til julehyggen i vores julebageunivers.