Cookies med hampefrø og chokolade

Lækre og nemme cookies med chokolade og hampefrø, som er sprøde uden på og bløde inden i. Lige præcis som de skal være! Server dem for dine gæster eller til eftermiddagskaffen.

Aldrig har det været så hurtigt og nemt at bage cookies. I opskriften på disse cookies med chokolade og hampefrø tager det 5 minutter at røre dejen sammen og 8 – 10 minutter at bage kagerne. Så efter små 20 minutter har du de skønneste cookies med den bitre mørke chokolade, nøddeagtige hampefrø og og den karamelliserede kokossukker. De er derfor perfekte, hvis der kommer uventede gæster, eller du får lyst til noget sødt. Så det er bare at gå i gang!

Se opskrift
Cookies med chokolade og hampefrø

Køkkentid
15 min.

Ventetid
12 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

10 stk.

100 g smør
1 æg
150 g kokossukker
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
100 g mørke chokoladeknapper
1 tsk. kardemomme
1 tsk bagepulver
2 spsk Valsemøllen økologiske hampefrø
½ tsk. havsalt

Sådan gør du

  1. Varm ovnen op til 175° varmluft.
  2. Kokossukker, smør, æg og salt piskes sammen.
  3. Bland herefter mel, kardemomme og bagepulver sammen i en skål.
  4. Vend det i smørblandingen sammen med chokolade og hampefrø.
  5. Del dejen i 6 stykker og form dem til kugler.
  6. Placér dem på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  7. Tryk dem lettere flade – ikke for meget, da dejen flyder ud når de bages.
  8. Bag dem derfor med jævn plads fra hinanden.
  9. Bage dine cookies i ca. 8-10 minutter, til de er gyldne.
  10. Lad dem afkøle på en rist, indtil de er dejligt sprøde.
  11. Opbevar dem gerne i en lufttæt beholder.

Et godt tip: De skønne småkager er bagt med hampefrø og mørk chokolade, men du kan sagten udskifte det ene eller det andet med nødder, tørrede tranebær eller måske hvid chokolade. Har du ikke lige kokossukker stående, kan du fx bruge brun farin eller muscovadosukker, der også har en karamelleriseret smag.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.