Cookies med hampefrø og chokolade

Lækre og nemme cookies med chokolade og hampefrø, som er sprøde uden på og bløde inden i. Lige præcis som de skal være! Server dem for dine gæster eller til eftermiddagskaffen.

Aldrig har det været så hurtigt og nemt at bage cookies. I opskriften på disse cookies med chokolade og hampefrø tager det 5 minutter at røre dejen sammen og 8 – 10 minutter at bage kagerne. Så efter små 20 minutter har du de skønneste cookies med den bitre mørke chokolade, nøddeagtige hampefrø og og den karamelliserede kokossukker. De er derfor perfekte, hvis der kommer uventede gæster, eller du får lyst til noget sødt. Så det er bare at gå i gang!

Se opskrift
Cookies med chokolade og hampefrø

Køkkentid
15 min.

Ventetid
12 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

10 stk.

100 g smør
1 æg
150 g kokossukker
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
100 g mørke chokoladeknapper
1 tsk. kardemomme
1 tsk bagepulver
2 spsk Valsemøllen økologiske hampefrø
½ tsk. havsalt

Sådan gør du

  1. Varm ovnen op til 175° varmluft.
  2. Kokossukker, smør, æg og salt piskes sammen.
  3. Bland herefter mel, kardemomme og bagepulver sammen i en skål.
  4. Vend det i smørblandingen sammen med chokolade og hampefrø.
  5. Del dejen i 6 stykker og form dem til kugler.
  6. Placér dem på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  7. Tryk dem lettere flade – ikke for meget, da dejen flyder ud når de bages.
  8. Bag dem derfor med jævn plads fra hinanden.
  9. Bage dine cookies i ca. 8-10 minutter, til de er gyldne.
  10. Lad dem afkøle på en rist, indtil de er dejligt sprøde.
  11. Opbevar dem gerne i en lufttæt beholder.

Et godt tip: De skønne småkager er bagt med hampefrø og mørk chokolade, men du kan sagten udskifte det ene eller det andet med nødder, tørrede tranebær eller måske hvid chokolade. Har du ikke lige kokossukker stående, kan du fx bruge brun farin eller muscovadosukker, der også har en karamelleriseret smag.