Cookies med hampefrø og chokolade

Lækre og nemme cookies med chokolade og hampefrø, som er sprøde uden på og bløde inden i. Lige præcis som de skal være! Server dem for dine gæster eller til eftermiddagskaffen.

Aldrig har det været så hurtigt og nemt at bage cookies. I opskriften på disse cookies med chokolade og hampefrø tager det 5 minutter at røre dejen sammen og 8 – 10 minutter at bage kagerne. Så efter små 20 minutter har du de skønneste cookies med den bitre mørke chokolade, nøddeagtige hampefrø og og den karamelliserede kokossukker. De er derfor perfekte, hvis der kommer uventede gæster, eller du får lyst til noget sødt. Så det er bare at gå i gang!

Se opskrift
Cookies med chokolade og hampefrø

Køkkentid
15 min.

Ventetid
12 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

10 stk.

100 g smør
1 æg
150 g kokossukker
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
100 g mørke chokoladeknapper
1 tsk. kardemomme
1 tsk bagepulver
2 spsk Valsemøllen økologiske hampefrø
½ tsk. havsalt

Sådan gør du

  1. Varm ovnen op til 175° varmluft.
  2. Kokossukker, smør, æg og salt piskes sammen.
  3. Bland herefter mel, kardemomme og bagepulver sammen i en skål.
  4. Vend det i smørblandingen sammen med chokolade og hampefrø.
  5. Del dejen i 6 stykker og form dem til kugler.
  6. Placér dem på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  7. Tryk dem lettere flade – ikke for meget, da dejen flyder ud når de bages.
  8. Bag dem derfor med jævn plads fra hinanden.
  9. Bage dine cookies i ca. 8-10 minutter, til de er gyldne.
  10. Lad dem afkøle på en rist, indtil de er dejligt sprøde.
  11. Opbevar dem gerne i en lufttæt beholder.

Et godt tip: De skønne småkager er bagt med hampefrø og mørk chokolade, men du kan sagten udskifte det ene eller det andet med nødder, tørrede tranebær eller måske hvid chokolade. Har du ikke lige kokossukker stående, kan du fx bruge brun farin eller muscovadosukker, der også har en karamelleriseret smag.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.