Cookies med hampefrø og chokolade

Lækre og nemme cookies med chokolade og hampefrø, som er sprøde uden på og bløde inden i. Lige præcis som de skal være! Server dem for dine gæster eller til eftermiddagskaffen.

Aldrig har det været så hurtigt og nemt at bage cookies. I opskriften på disse cookies med chokolade og hampefrø tager det 5 minutter at røre dejen sammen og 8 – 10 minutter at bage kagerne. Så efter små 20 minutter har du de skønneste cookies med den bitre mørke chokolade, nøddeagtige hampefrø og og den karamelliserede kokossukker. De er derfor perfekte, hvis der kommer uventede gæster, eller du får lyst til noget sødt. Så det er bare at gå i gang!

Se opskrift
Cookies med chokolade og hampefrø

Køkkentid
15 min.

Ventetid
12 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

10 stk.

100 g smør
1 æg
150 g kokossukker
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
100 g mørke chokoladeknapper
1 tsk. kardemomme
1 tsk bagepulver
2 spsk Valsemøllen økologiske hampefrø
½ tsk. havsalt

Sådan gør du

  1. Varm ovnen op til 175° varmluft.
  2. Kokossukker, smør, æg og salt piskes sammen.
  3. Bland herefter mel, kardemomme og bagepulver sammen i en skål.
  4. Vend det i smørblandingen sammen med chokolade og hampefrø.
  5. Del dejen i 6 stykker og form dem til kugler.
  6. Placér dem på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  7. Tryk dem lettere flade – ikke for meget, da dejen flyder ud når de bages.
  8. Bag dem derfor med jævn plads fra hinanden.
  9. Bage dine cookies i ca. 8-10 minutter, til de er gyldne.
  10. Lad dem afkøle på en rist, indtil de er dejligt sprøde.
  11. Opbevar dem gerne i en lufttæt beholder.

Et godt tip: De skønne småkager er bagt med hampefrø og mørk chokolade, men du kan sagten udskifte det ene eller det andet med nødder, tørrede tranebær eller måske hvid chokolade. Har du ikke lige kokossukker stående, kan du fx bruge brun farin eller muscovadosukker, der også har en karamelleriseret smag.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.