Sprøde vaniljekranse, sprøjtevenlige

Jul uden sprøde vaniljekranse er ikke en rigtig jul. Det giver Ditte Julie os ret i, og derfor har hun også lavet en skøn opskrift på vaniljekranse, som er nem at arbejde med.

Vaniljekranse er en af julens helt store klassikere, bagt på Kage Hvedemel og dejen er perfekt til at bruge i en sprøjtepose i stedet for en maskine, når du skal forme dine kranse. Gem dine sprøde vaniljekranse i en kagedåse, så der altid er skønt julebag klar til uventede gæster.

Se opskrift
sprøde vaniljekranse

Køkkentid
40 min

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sprøde vaniljekranse, sprøjtevenlige: 3 ud af 5 baseret på 71 anmeldelser

Opskrift

ca. 30 stk.

80 g mandler
1 vaniljestang
180 g lyst rørsukker
200 g blødt smør
1 æg
250 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Rist mandlerne af i ovnen på 180oC varmluft i ca. 8-10 minutter og lad dem køle af
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret
  3. Ælt vaniljesukker, sukker og smør godt sammen og tilsæt æg
  4. Blend mandlerne med ca. 100 g hvedemelet til mandelmel. Tilsæt mandelmelet og resten af hvedemelet, og ælt dejen glat og ensartet
  5. Kom dejen op i en sprøjtepose med en stor stjernetylle, og sprøjt ca. 30 vaniljekranse på en bageplade beklædt med bagepapir
  6. Bag vaniljekransene i midten af en forvarmet ovn ved 200oC (varmluft 180oC) i ca. 10-15 minutter – de skal være gyldne i farven.
  7. Lad de sprøde vaniljekranse køle af på en rist. Opbevar tørt i en lufttæt beholder.

Hvorfor bruge Kage Hvedemel?

Valsemøllen Kage Hvedemel er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx brød. Valsemøllen Kage Hvedemel gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk. Har du ikke Valsemøllen Kage Hvedemel, kan du udskifte med en almindelig hvedemel.

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.