Sprøde vaniljekranse, sprøjtevenlige

Jul uden sprøde vaniljekranse er ikke en rigtig jul. Det giver Ditte Julie os ret i, og derfor har hun også lavet en skøn opskrift på vaniljekranse, som er nem at arbejde med.

Vaniljekranse er en af julens helt store klassikere, bagt på Kage Hvedemel og dejen er perfekt til at bruge i en sprøjtepose i stedet for en maskine, når du skal forme dine kranse. Gem dine sprøde vaniljekranse i en kagedåse, så der altid er skønt julebag klar til uventede gæster.

Se opskrift
sprøde vaniljekranse

Køkkentid
40 min

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sprøde vaniljekranse, sprøjtevenlige: 3 ud af 5 baseret på 117 anmeldelser

Opskrift

ca. 30 stk.

80 g mandler
1 vaniljestang
180 g lyst rørsukker
200 g blødt smør
1 æg
250 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Rist mandlerne af i ovnen på 180oC varmluft i ca. 8-10 minutter og lad dem køle af
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret
  3. Ælt vaniljesukker, sukker og smør godt sammen og tilsæt æg
  4. Blend mandlerne med ca. 100 g hvedemelet til mandelmel. Tilsæt mandelmelet og resten af hvedemelet, og ælt dejen glat og ensartet
  5. Kom dejen op i en sprøjtepose med en stor stjernetylle, og sprøjt ca. 30 vaniljekranse på en bageplade beklædt med bagepapir
  6. Bag vaniljekransene i midten af en forvarmet ovn ved 200oC (varmluft 180oC) i ca. 10-15 minutter – de skal være gyldne i farven.
  7. Lad de sprøde vaniljekranse køle af på en rist. Opbevar tørt i en lufttæt beholder.

Hvorfor bruge Kage Hvedemel?

Valsemøllen Kage Hvedemel er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx brød. Valsemøllen Kage Hvedemel gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk. Har du ikke Valsemøllen Kage Hvedemel, kan du udskifte med en almindelig hvedemel.

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.