Sprøde vaniljekranse, sprøjtevenlige

Jul uden vaniljekranse er ikke en rigtig jul. Det giver Ditte Julie os ret i, og derfor har hun også lavet en skøn opskrift på vaniljekranse, som er nem at arbejde med.

Vaniljekranse er en af julens helt store klassikere, bagt på Kage Hvedemel og dejen er perfekt til at bruge i en sprøjtepose i stedet for en maskine, når du skal forme dine kranse.

Se opskrift

Køkkentid
40 min

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sprøde vaniljekranse, sprøjtevenlige: 3 ud af 5 baseret på 15 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til ca. 30 stk.

80 g mandler
1 vaniljestang
180 g lyst rørsukker
200 g blødt smør
1 æg
250 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Rist mandlerne af i ovnen på 180oC varmluft i ca. 8-10 minutter og lad dem køle af
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret
  3. Ælt vaniljesukker, sukker og smør godt sammen og tilsæt æg
  4. Blend mandlerne med ca. 100 g hvedemelet til mandelmel. Tilsæt mandelmelet og resten af hvedemelet, og ælt dejen glat og ensartet
  5. Kom dejen op i en sprøjtepose med en stor stjernetylle, og sprøjt ca. 30 vaniljekranse på en bageplade beklædt med bagepapir
  6. Bag vaniljekransene i midten af en forvarmet ovn ved 200oC (varmluft 180oC) i ca. 10-15 minutter – de skal være gyldne i farven
  7. De færdigbagte vaniljekranse skal opbevares tørt

Valsemøllen Kage Hvedemel er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx brød. Valsemøllen Kage Hvedemel gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk. Har du ikke Valsemøllen Kage Hvedemel, kan du udskifte med en almindelig hvedemel.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.