Brunkager

Sprøde brunkager, der smager af jul og søde minder.

Ingen jul uden brunkager. Her får du den klassiske opskrift på brunkager. Disse julesmåkager er bagt med Kage hvedemel der giver dine småkager den perfekte sprødhed. Læs mere om Kage Hvedemel her.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
et døgn


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 70-80 stk.

125 g smør
200 g sirup
125 g sukker
1 tsk. kanel
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. potaske
– udrørt i lidt vand
500 g Valsemøllen Kage Hvedemel
50 g fint hakkede mandler

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør, sirup og sukker i en gryde over jævn varme.
  2. Kanel og nellike røres i gryden, der tages af varmen, hvorefter potaske røres i.
  3. Blandingen afkøles, og mel og mandler tilsættes.
  4. Når dejen er kold nok til at arbejde med, rulles den til stænger, og lægges på køl til næste dag.
  5. Skær stængerne i ensartede tynde skiver, og bag brunkagerne i midten af en forvarmet ovn ved 190ºC (varmluft 175ºC) i 8-10 minutter.