Klassiske peberkager

Klassiske peberkager hører julebagningen til. Peberkager er en familievenlig småkage, I kan dekorere nøjagtig, som I vil. Brug dem som en del af julepynten eller som bordkort på julebordet.

Lad duften af jul sprede sig med julebag, når I bager de klassiske peberkager. Det er et hyggeligt bageprojekt for store og små. Udstik dine julesmåkager til fine peberkagemænd, juletræer og julehjerter. Kun fantasien sætter grænser. Peberkagedejen kan holde sig op til en uge i køleskabet, så du kan nemt forberede dejen i forvejen og bage kagerne med børnene lige når det passer ind.

 

Se opskrift
klassiske peberkager

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Klassiske peberkager: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

ca. 50 stk.

125 g smør
200 g sirup
150 g brun farin
1 tsk. peber
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
3 tsk. stødt kanel
2 tsk. natron
1 æg
500 g Valsemøllen Kage hvedemel

Glasur:
½ dl pasteuriseret æggehvide (1 bæger)
ca. 150 g flormelis
evt. farve

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Smelt smør, sirup og farin over svag varme.
  2. Rør krydderier og natron i og lad blandingen køle lidt af.
  3. Kom æg og mel i den afkølede blanding og ælt dejen godt igennem.
  4. Stil dejen tildækket på køl i et par timer, gerne natten over – eller længere.
  5. Rul dejen ud i 3 mm tykkelse og udstik i de ønskede forme og figurer. Husk at stikke hul hvis du gerne vil bruge dem til at dekorere med, fx. som gavekort eller pynt på juletræet.
  6. Bag peberkagerne ved 200°C (varmluft 180°C)  i ca. 5-6 minutter. til de har fået en flot gyldenbrun farve.
  7. Lad dem køle af på en rist.
  8. Rør æggehvide, flormelis og evt. farve sammen. Fyld den gerne i sprøjteposer og pynt kagerne. Til dem der er lavet hul i, skal der bindes snor i før de pyntes med glasur.
  9. Opbevar de bagte peberkager i en småkagedåse, de kan holde  sig sprøde i en uges tid eller mere.

Et godt tip: Dejen til de klassiske peberkager kan fryses ned og holde sig i en måned på frost, eller i en lufttæt beholder på køl, hvor den kan holde sig i op til en uge.

Se hvordan du kan tage dine børn med bageprocessen

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.