Klassiske peberkager

Klassiske peberkager hører julebagningen til. Peberkager er en familievenlig småkage, I kan dekorere nøjagtig, som I vil. Brug dem som en del af julepynten eller som bordkort på julebordet.

Lad duften af jul sprede sig med julebag, når I bager de klassiske peberkager. Det er et hyggeligt bageprojekt for store og små. Udstik dine julesmåkager til fine peberkagemænd, juletræer og julehjerter. Kun fantasien sætter grænser. Peberkagedejen kan holde sig op til en uge i køleskabet, så du kan nemt forberede dejen i forvejen og bage kagerne med børnene lige når det passer ind.

 

Se opskrift
klassiske peberkager

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Klassiske peberkager: 4 ud af 5 baseret på 11 anmeldelser

Opskrift

ca. 50 stk.

125 g smør
200 g sirup
150 g brun farin
1 tsk. peber
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
3 tsk. stødt kanel
2 tsk. natron
1 æg
500 g Valsemøllen Kage hvedemel

Glasur:
½ dl pasteuriseret æggehvide (1 bæger)
ca. 150 g flormelis
evt. farve

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Smelt smør, sirup og farin over svag varme.
  2. Rør krydderier og natron i og lad blandingen køle lidt af.
  3. Kom æg og mel i den afkølede blanding og ælt dejen godt igennem.
  4. Stil dejen tildækket på køl i et par timer, gerne natten over – eller længere.
  5. Rul dejen ud i 3 mm tykkelse og udstik i de ønskede forme og figurer. Husk at stikke hul hvis du gerne vil bruge dem til at dekorere med, fx. som gavekort eller pynt på juletræet.
  6. Bag peberkagerne ved 200°C (varmluft 180°C)  i ca. 5-6 minutter. til de har fået en flot gyldenbrun farve.
  7. Lad dem køle af på en rist.
  8. Rør æggehvide, flormelis og evt. farve sammen. Fyld den gerne i sprøjteposer og pynt kagerne. Til dem der er lavet hul i, skal der bindes snor i før de pyntes med glasur.
  9. Opbevar de bagte peberkager i en småkagedåse, de kan holde  sig sprøde i en uges tid eller mere.

Et godt tip: Dejen til de klassiske peberkager kan fryses ned og holde sig i en måned på frost, eller i en lufttæt beholder på køl, hvor den kan holde sig i op til en uge.

Se hvordan du kan tage dine børn med bageprocessen

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.