Klassiske peberkager

Klassiske peberkager hører julebagningen til. Peberkager er en familievenlig småkage, I kan dekorere nøjagtig, som I vil. Brug dem som en del af julepynten eller som bordkort på julebordet.

Lad duften af jul sprede sig med julebag, når I bager de klassiske peberkager. Det er et hyggeligt bageprojekt for store og små. Udstik dine julesmåkager til fine peberkagemænd, juletræer og julehjerter. Kun fantasien sætter grænser. Peberkagedejen kan holde sig op til en uge i køleskabet, så du kan nemt forberede dejen i forvejen og bage kagerne med børnene lige når det passer ind.

 

Se opskrift
klassiske peberkager

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Klassiske peberkager: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

ca. 50 stk.

125 g smør
200 g sirup
150 g brun farin
1 tsk. peber
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
3 tsk. stødt kanel
2 tsk. natron
1 æg
500 g Valsemøllen Kage hvedemel

Glasur:
½ dl pasteuriseret æggehvide (1 bæger)
ca. 150 g flormelis
evt. farve

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Smelt smør, sirup og farin over svag varme.
  2. Rør krydderier og natron i og lad blandingen køle lidt af.
  3. Kom æg og mel i den afkølede blanding og ælt dejen godt igennem.
  4. Stil dejen tildækket på køl i et par timer, gerne natten over – eller længere.
  5. Rul dejen ud i 3 mm tykkelse og udstik i de ønskede forme og figurer. Husk at stikke hul hvis du gerne vil bruge dem til at dekorere med, fx. som gavekort eller pynt på juletræet.
  6. Bag peberkagerne ved 200°C (varmluft 180°C)  i ca. 5-6 minutter. til de har fået en flot gyldenbrun farve.
  7. Lad dem køle af på en rist.
  8. Rør æggehvide, flormelis og evt. farve sammen. Fyld den gerne i sprøjteposer og pynt kagerne. Til dem der er lavet hul i, skal der bindes snor i før de pyntes med glasur.
  9. Opbevar de bagte peberkager i en småkagedåse, de kan holde  sig sprøde i en uges tid eller mere.

Et godt tip: Dejen til de klassiske peberkager kan fryses ned og holde sig i en måned på frost, eller i en lufttæt beholder på køl, hvor den kan holde sig i op til en uge.

Se hvordan du kan tage dine børn med bageprocessen

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.