Klassiske peberkager

Klassiske peberkager hører julebagningen til. Peberkager er en familievenlig småkage, I kan dekorere nøjagtig, som I vil. Brug dem som en del af julepynten eller som bordkort på julebordet.

Lad duften af jul sprede sig med julebag, når I bager de klassiske peberkager. Det er et hyggeligt bageprojekt for store og små. Udstik dine julesmåkager til fine peberkagemænd, juletræer og julehjerter. Kun fantasien sætter grænser. Peberkagedejen kan holde sig op til en uge i køleskabet, så du kan nemt forberede dejen i forvejen og bage kagerne med børnene lige når det passer ind.

 

Se opskrift
klassiske peberkager

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til ca. 50 stk.

125 g smør
200 g sirup
150 g brun farin
1 tsk. peber
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
3 tsk. stødt kanel
2 tsk. natron
1 æg
500 g Valsemøllen Kage hvedemel

Glasur:
½ dl pasteuriseret æggehvide (1 bæger)
ca. 150 g flormelis
evt. farve

Brugt i opskriften

Sådan gør du:

  1. Smelt smør, sirup og farin over svag varme.
  2. Rør krydderier og natron i og lad blandingen køle lidt af.
  3. Kom æg og mel i den afkølede blanding og ælt dejen godt igennem.
  4. Stil dejen tildækket på køl i et par timer, gerne natten over – eller længere.
  5. Rul dejen ud i 3 mm tykkelse og udstik i de ønskede forme og figurer. Husk at stikke hul hvis du gerne vil bruge dem til at dekorere med, fx. som gavekort eller pynt på juletræet.
  6. Bag peberkagerne ved 200°C (varmluft 180°C)  i ca. 5-6 minutter. til de har fået en flot gyldenbrun farve.
  7. Lad dem køle af på en rist.
  8. Rør æggehvide, flormelis og evt. farve sammen. Fyld den gerne i sprøjteposer og pynt kagerne. Til dem der er lavet hul i, skal der bindes snor i før de pyntes med glasur.
  9. Opbevar de bagte peberkager i en småkagedåse, de kan holde  sig sprøde i en uges tid eller mere.

Et godt tip: Dejen til de klassiske peberkager kan fryses ned og holde sig i en måned på frost, eller på køl i en lufttæt beholder, i op til en uge.

Se hvordan du kan tage dine børn med bageprocessen