Klassiske peberkager

Klassiske peberkager hører julebagningen til. Peberkager er en familievenlig småkage, I kan dekorere nøjagtig, som I vil. Brug dem som en del af julepynten eller som bordkort på julebordet.

Lad duften af jul sprede sig med julebag, når I bager de klassiske peberkager. Det er et hyggeligt bageprojekt for store og små. Udstik dine julesmåkager til fine peberkagemænd, juletræer og julehjerter. Kun fantasien sætter grænser. Peberkagedejen kan holde sig op til en uge i køleskabet, så du kan nemt forberede dejen i forvejen og bage kagerne med børnene lige når det passer ind.

 

Se opskrift
klassiske peberkager

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

ca. 50 stk.

125 g smør
200 g sirup
150 g brun farin
1 tsk. peber
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
3 tsk. stødt kanel
2 tsk. natron
1 æg
500 g Valsemøllen Kage hvedemel

Glasur:
½ dl pasteuriseret æggehvide (1 bæger)
ca. 150 g flormelis
evt. farve

Brugt i opskriften

Sådan gør du:

  1. Smelt smør, sirup og farin over svag varme.
  2. Rør krydderier og natron i og lad blandingen køle lidt af.
  3. Kom æg og mel i den afkølede blanding og ælt dejen godt igennem.
  4. Stil dejen tildækket på køl i et par timer, gerne natten over – eller længere.
  5. Rul dejen ud i 3 mm tykkelse og udstik i de ønskede forme og figurer. Husk at stikke hul hvis du gerne vil bruge dem til at dekorere med, fx. som gavekort eller pynt på juletræet.
  6. Bag peberkagerne ved 200°C (varmluft 180°C)  i ca. 5-6 minutter. til de har fået en flot gyldenbrun farve.
  7. Lad dem køle af på en rist.
  8. Rør æggehvide, flormelis og evt. farve sammen. Fyld den gerne i sprøjteposer og pynt kagerne. Til dem der er lavet hul i, skal der bindes snor i før de pyntes med glasur.
  9. Opbevar de bagte peberkager i en småkagedåse, de kan holde  sig sprøde i en uges tid eller mere.

Et godt tip: Dejen til de klassiske peberkager kan fryses ned og holde sig i en måned på frost, eller på køl i en lufttæt beholder, i op til en uge.

Se hvordan du kan tage dine børn med bageprocessen

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.