Sådan gør du
- Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og bland det med flormelis og blødt smør.
- Tilsæt hvedemel og vaniljesukker.
- Hak mandler meget fint og kom dem i dejen.
- Ælt dejen godt igennem, og stil den på køl i et par timer.
- Kom dejen i en sprøjtepose med tyl eller brug en kødhakker til vaniljekranse.
- Tryk dejen ud lange strimler, skær dem over i intervaller af cirka 5 centimeter.
- Form små vaniljekranse og læg dem på en bageplade med bagepapir .
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 190°C (varmluft 200°C) i ca. 5 minutter, eller til småkagerne er blevet en smule lysebrune.
- Lad dem køle af på en bagerist og opbevar dem i en lukket kagedåse med bagepapir.
Et godt tip: Elsker du også klassiske jule småkager som de hjemmelavede vaniljekranse? Så gå på opdagelse i vores julebageunivers, hvor vi har samlet alle vores bedste opskrifter på julekager. Her finder du både opskrifter på peberkager, specier og jødekager. Rigtig god jule-bagelyst!