Brosten småkage

Denne opskrift på brosten småkage giver dig et tilbageblik fra dengang man bagte kager i 50’erne. Brosten småkagen stammer nemlig helt tilbage til 50’erne, men er en småkage som er lækker og sprød at servere for dine gæster. Brosten småkagen er sprød udenpå, men blød og smagsfuld inden i. Den smagsfulde oplevelse giver dig ikke kun et tilbageblik til 50’erne men giver dig også smagen og duften af jul som vi alle elsker.

En opskrift af Diana Øgendahl 
Diana har delt sin mors gamle opskrift på “Brosten”. En skøn opskrift på småkager som kan gemmes længe og tages frem til uventede gæster.

Se opskrift
Brosten småkage

Køkkentid
30 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brosten småkage: 4 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

ca. 75 stk.

Småkager

½ kg honning
½ kg sukker
1 kg mel
2 tsk. Natron
2 tsk. Ingefær (kan udelades)
2 tsk. Nelliker
2 tsk. Kanel
3 æg

 

Glasur

Flomelis
Vand

Sådan gør du

 

  1. Smelt honning og sukker ved svag varme og afkøl lidt.
  2. Sigt melet sammen med krydderierne og natron, rør i tillige med æggene, og ælt dejen.
  3. Udrul dejen i pølser, der skæres ud og tril i kugler, som trykkes lidt flade og bages ved jævn varme ved ca. 185°C i ca. 5-8 min.
  4. Dyp mens de endnu er varme i hvid eller farvet glasur. Disse kager kan gemmes meget længe og er bedst efter nogle dage.

Et godt tip: Pift opskriften op og kom en smule rom i glasuren.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.