Brosten småkage

Denne opskrift på brosten småkage giver dig et tilbageblik fra dengang man bagte kager i 50’erne. Brosten småkagen stammer nemlig helt tilbage til 50’erne, men er en småkage som er lækker og sprød at servere for dine gæster. Brosten småkagen er sprød udenpå, men blød og smagsfuld inden i. Den smagsfulde oplevelse giver dig ikke kun et tilbageblik til 50’erne men giver dig også smagen og duften af jul som vi alle elsker.

En opskrift af Diana Øgendahl 
Diana har delt sin mors gamle opskrift på “Brosten”. En skøn opskrift på småkager som kan gemmes længe og tages frem til uventede gæster.

Se opskrift
Brosten småkage

Køkkentid
30 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brosten småkage: 4 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

ca. 75 stk.

Småkager

½ kg honning
½ kg sukker
1 kg mel
2 tsk. Natron
2 tsk. Ingefær (kan udelades)
2 tsk. Nelliker
2 tsk. Kanel
3 æg

 

Glasur

Flomelis
Vand

Sådan gør du

 

  1. Smelt honning og sukker ved svag varme og afkøl lidt.
  2. Sigt melet sammen med krydderierne og natron, rør i tillige med æggene, og ælt dejen.
  3. Udrul dejen i pølser, der skæres ud og tril i kugler, som trykkes lidt flade og bages ved jævn varme ved ca. 185°C i ca. 5-8 min.
  4. Dyp mens de endnu er varme i hvid eller farvet glasur. Disse kager kan gemmes meget længe og er bedst efter nogle dage.

Et godt tip: Pift opskriften op og kom en smule rom i glasuren.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.