Brosten småkage

Denne opskrift på brosten småkage giver dig et tilbageblik fra dengang man bagte kager i 50’erne. Brosten småkagen stammer nemlig helt tilbage til 50’erne, men er en småkage som er lækker og sprød at servere for dine gæster. Brosten småkagen er sprød udenpå, men blød og smagsfuld inden i. Den smagsfulde oplevelse giver dig ikke kun et tilbageblik til 50’erne men giver dig også smagen og duften af jul som vi alle elsker.

En opskrift af Diana Øgendahl 
Diana har delt sin mors gamle opskrift på “Brosten”. En skøn opskrift på småkager som kan gemmes længe og tages frem til uventede gæster.

Se opskrift
Brosten småkage

Køkkentid
30 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brosten småkage: 4 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

ca. 75 stk.

Småkager

½ kg honning
½ kg sukker
1 kg mel
2 tsk. Natron
2 tsk. Ingefær (kan udelades)
2 tsk. Nelliker
2 tsk. Kanel
3 æg

 

Glasur

Flomelis
Vand

Sådan gør du

 

  1. Smelt honning og sukker ved svag varme og afkøl lidt.
  2. Sigt melet sammen med krydderierne og natron, rør i tillige med æggene, og ælt dejen.
  3. Udrul dejen i pølser, der skæres ud og tril i kugler, som trykkes lidt flade og bages ved jævn varme ved ca. 185°C i ca. 5-8 min.
  4. Dyp mens de endnu er varme i hvid eller farvet glasur. Disse kager kan gemmes meget længe og er bedst efter nogle dage.

Et godt tip: Pift opskriften op og kom en smule rom i glasuren.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.