Brosten småkage

Denne opskrift på brosten småkage giver dig et tilbageblik fra dengang man bagte kager i 50’erne. Brosten småkagen stammer nemlig helt tilbage til 50’erne, men er en småkage som er lækker og sprød at servere for dine gæster. Brosten småkagen er sprød udenpå, men blød og smagsfuld inden i. Den smagsfulde oplevelse giver dig ikke kun et tilbageblik til 50’erne men giver dig også smagen og duften af jul som vi alle elsker.

En opskrift af Diana Øgendahl 
Diana har delt sin mors gamle opskrift på “Brosten”. En skøn opskrift på småkager som kan gemmes længe og tages frem til uventede gæster.

Se opskrift
Brosten småkage

Køkkentid
30 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brosten småkage: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

ca. 75 stk.

Småkager

½ kg honning
½ kg sukker
1 kg mel
2 tsk. Natron
2 tsk. Ingefær (kan udelades)
2 tsk. Nelliker
2 tsk. Kanel
3 æg

 

Glasur

Flomelis
Vand

Sådan gør du

 

  1. Smelt honning og sukker ved svag varme og afkøl lidt.
  2. Sigt melet sammen med krydderierne og natron, rør i tillige med æggene, og ælt dejen.
  3. Udrul dejen i pølser, der skæres ud og tril i kugler, som trykkes lidt flade og bages ved jævn varme ved ca. 185°C i ca. 5-8 min.
  4. Dyp mens de endnu er varme i hvid eller farvet glasur. Disse kager kan gemmes meget længe og er bedst efter nogle dage.

Et godt tip: Pift opskriften op og kom en smule rom i glasuren.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.