Jødekager

Jødekager er en klassisk julesmåkage, der er super nem at lave, smager lækkert og for mange vækker minder fra barndommen.

De klassiske smørbagte jødekager  med kanel og mandler, får hele huset til at dufte af jul. De er super nemme at bage, og så er de altid skønne have på lager i kagedåserne. De er nemlig fyldt med de julede smage, og så tager de lige den værste sukkertrang, når julen banker på døren. Tag børnene med i køkkenet, når du skal i gang med julebag, og lad dem hjælpe med at trille, rulle og drysse.

Se opskrift
jødekager

Køkkentid
25 min.

Ventetid
ca. 2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Jødekager: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

ca. 100 jødekager

500 g Valsemøllen Kage hvedemel
400 g smør
250 g sukker
1 æg
½ tsk. hjortetaksalt
Håndfuld snittede mandler

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland mel, sukker og hjortetaksalt i en skål.
  2. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
  3. Tilsæt æg og ælt dejen let sammen.
  4. Stil dejen tildækket på køl i minimum 2 timer.
  5. Rul dejen ud til 2,5 mm og udstik med en glat udstikker ca. 5 cm. i diameter.
  6. Pensl dem med æg og drys med kanelsukker og fint snittede mandler på midten af hver kage.
  7. Flyt kagerne med en paletkniv, over på bageplader med bagepapir.
  8. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 6-8 minutter. Husk at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.
  9. Lad jødekagerne køle af på en rist, inden du putter dem i en kagedåse.

Et godt tip: Vil du undgå at rulle dejen ud med kagerulle, kan du i stedet dele dejen i to portioner, forme dem til ruller, ca. 5 cm. i diameter og lægge dem på køl i mindst 2 timer eller i fryseren i ½ time. Se er de nemme at skære ud i skiver, og bare lægge direkte på en bageplade.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.