Jødekager

Jødekager er en klassisk julesmåkage, der er super nem at lave, smager lækkert og for mange vækker minder fra barndommen.

De klassiske smørbagte jødekager  med kanel og mandler, får hele huset til at dufte af jul. De er super nemme at bage, og så er de altid skønne have på lager i kagedåserne. De er nemlig fyldt med de julede smage, og så tager de lige den værste sukkertrang, når julen banker på døren. Tag børnene med i køkkenet, når du skal i gang med julebag, og lad dem hjælpe med at trille, rulle og drysse.

Se opskrift
jødekager

Køkkentid
25 min.

Ventetid
ca. 2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Jødekager: 4 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

ca. 100 jødekager

500 g Valsemøllen Kage hvedemel
400 g smør
250 g sukker
1 æg
½ tsk. hjortetaksalt
Håndfuld snittede mandler

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland mel, sukker og hjortetaksalt i en skål.
  2. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
  3. Tilsæt æg og ælt dejen let sammen.
  4. Stil dejen tildækket på køl i minimum 2 timer.
  5. Rul dejen ud til 2,5 mm og udstik med en glat udstikker ca. 5 cm. i diameter.
  6. Pensl dem med æg og drys med kanelsukker og fint snittede mandler på midten af hver kage.
  7. Flyt kagerne med en paletkniv, over på bageplader med bagepapir.
  8. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 6-8 minutter. Husk at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.
  9. Lad jødekagerne køle af på en rist, inden du putter dem i en kagedåse.

Et godt tip: Vil du undgå at rulle dejen ud med kagerulle, kan du i stedet dele dejen i to portioner, forme dem til ruller, ca. 5 cm. i diameter og lægge dem på køl i mindst 2 timer eller i fryseren i ½ time. Se er de nemme at skære ud i skiver, og bare lægge direkte på en bageplade.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger (link til produkterne) kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole (link til bageskolen) og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

    Hvad er godt at huske, når man skal bage i en Airfryer?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.