Jødekager

Jødekager er en klassisk julesmåkage, der er super nem at lave, smager lækkert og for mange vækker minder fra barndommen.

De klassiske smørbagte jødekager  med kanel og mandler, får hele huset til at dufte af jul. De er super nemme at bage, og så er de altid skønne have på lager i kagedåserne. De er nemlig fyldt med de julede smage, og så tager de lige den værste sukkertrang, når julen banker på døren. Tag børnene med i køkkenet, når du skal i gang med julebag, og lad dem hjælpe med at trille, rulle og drysse.

Se opskrift
jødekager

Køkkentid
25 min.

Ventetid
ca. 2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

ca. 100 jødekager

500 g Valsemøllen Kage hvedemel
400 g smør
250 g sukker
1 æg
½ tsk. hjortetaksalt
Håndfuld snittede mandler

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland mel, sukker og hjortetaksalt i en skål.
  2. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
  3. Tilsæt æg og ælt dejen let sammen.
  4. Stil dejen tildækket på køl i minimum 2 timer.
  5. Rul dejen ud til 2,5 mm og udstik med en glat udstikker ca. 5 cm. i diameter.
  6. Pensl dem med æg og drys med kanelsukker og fint snittede mandler på midten af hver kage.
  7. Flyt kagerne med en paletkniv, over på bageplader med bagepapir.
  8. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 6-8 minutter. Husk at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.
  9. Lad jødekagerne køle af på en rist, inden du putter dem i en kagedåse.

Et godt tip: Vil du undgå at rulle dejen ud med kagerulle, kan du i stedet dele dejen i to portioner, forme dem til ruller, ca. 5 cm. i diameter og lægge dem på køl i mindst 2 timer eller i fryseren i ½ time. Se er de nemme at skære ud i skiver, og bare lægge direkte på en bageplade.