Jødekager

Jødekager er en klassisk julesmåkage, der er super nem at lave, smager lækkert og for mange vækker minder fra barndommen.

De klassiske smørbagte jødekager  med kanel og mandler, får hele huset til at dufte af jul. De er super nemme at bage, og så er de altid skønne have på lager i kagedåserne. De er nemlig fyldt med de julede smage, og så tager de lige den værste sukkertrang, når julen banker på døren. Tag børnene med i køkkenet, når du skal i gang med julebag, og lad dem hjælpe med at trille, rulle og drysse.

Se opskrift
jødekager

Køkkentid
25 min.

Ventetid
ca. 2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Jødekager: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

ca. 100 jødekager

500 g Valsemøllen Kage hvedemel
400 g smør
250 g sukker
1 æg
½ tsk. hjortetaksalt
Håndfuld snittede mandler

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland mel, sukker og hjortetaksalt i en skål.
  2. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
  3. Tilsæt æg og ælt dejen let sammen.
  4. Stil dejen tildækket på køl i minimum 2 timer.
  5. Rul dejen ud til 2,5 mm og udstik med en glat udstikker ca. 5 cm. i diameter.
  6. Pensl dem med æg og drys med kanelsukker og fint snittede mandler på midten af hver kage.
  7. Flyt kagerne med en paletkniv, over på bageplader med bagepapir.
  8. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 6-8 minutter. Husk at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.
  9. Lad jødekagerne køle af på en rist, inden du putter dem i en kagedåse.

Et godt tip: Vil du undgå at rulle dejen ud med kagerulle, kan du i stedet dele dejen i to portioner, forme dem til ruller, ca. 5 cm. i diameter og lægge dem på køl i mindst 2 timer eller i fryseren i ½ time. Se er de nemme at skære ud i skiver, og bare lægge direkte på en bageplade.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.