Spiseligt fastelavnspynt til fastelavnsriset – småkager

Fastelavn er ungernes fest, men de voksne kan bestemt også finde deres barnlige sjæl frem og være med!

Boller op boller ned, boller i min mave – er der noget bedre end fastelavnsboller? Muligvis, selvom Ditte Julie har lavet nogle lækre fastelavnsboller med creme har hun også været i køkkenet med sin datter og lavet spiseligt pynt til fastelavnsriset.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 30-50 småkager

SMÅKAGEDEJ
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
60 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Udstikkere i forskellige sjove forme

GLASUR
150 g flormelis
40-45 g past. æggehvider
pastafarver

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Småkager:

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, vaniljesukker og blødt smør til det minder om brødkrummer.
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  3. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.
  4. Tag dejen ud af køleskabet, og ælt dejen kort sammen og udrul herefter dejen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse.
  5. Udstik småkagerne i forskellige forme alt efter, hvilke udstikkere du har tilrådighed.
  6. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 190°C varmluft i 8-10 minutter.
  7. Så snart de kommer ud af ovnen prikkes et lille hul i hver småkage med en skrap kniv, så en tråd senere kan føres igennem dem.

Glasur:

  1. Pisk flormelis og æggehvider til en sej og fast glasur.
  2. Pisk gerne med en elpisker.
  3. Pynt derefter dine småkager efter ønske.

  

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.