Spiseligt fastelavnspynt til fastelavnsriset – småkager

Fastelavn er ungernes fest, men de voksne kan bestemt også finde deres barnlige sjæl frem og være med! Pynt dit fastelavnsris med pynt der kan spises bagefter.

Boller op boller ned, boller i min mave – er der noget bedre end fastelavnsboller? Muligvis, selvom Ditte Julie har lavet nogle lækre fastelavnsboller med creme har hun også været i køkkenet med sin datter og lavet spiseligt pynt til fastelavnsriset. En hyggelig måde at lave fastelavnsris pynt med børnene. Miks det med udklippede katte og kroner.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

30-50 småkager

SMÅKAGEDEJ
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
60 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Udstikkere i forskellige sjove forme

GLASUR
150 g flormelis
40-45 g past. æggehvider
pastafarver

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Småkager:

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, vaniljesukker og blødt smør til det minder om brødkrummer.
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  3. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.
  4. Tag dejen ud af køleskabet, og ælt dejen kort sammen og udrul herefter dejen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse.
  5. Udstik småkagerne i forskellige forme alt efter, hvilke udstikkere du har tilrådighed.
  6. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 190°C varmluft i 8-10 minutter.
  7. Så snart de kommer ud af ovnen prikkes et lille hul i hver småkage med en skrap kniv, så en tråd senere kan føres igennem dem.

Glasur:

  1. Pisk flormelis og æggehvider til en sej og fast glasur.
  2. Pisk gerne med en elpisker.
  3. Pynt derefter dine småkager efter ønske.

  

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.