Spiseligt fastelavnspynt til fastelavnsriset – småkager

Fastelavn er ungernes fest, men de voksne kan bestemt også finde deres barnlige sjæl frem og være med!

Boller op boller ned, boller i min mave – er der noget bedre end fastelavnsboller? Muligvis, selvom Ditte Julie har lavet nogle lækre fastelavnsboller med creme har hun også været i køkkenet med sin datter og lavet spiseligt pynt til fastelavnsriset.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

30-50 småkager

SMÅKAGEDEJ
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
60 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Udstikkere i forskellige sjove forme

GLASUR
150 g flormelis
40-45 g past. æggehvider
pastafarver

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Småkager:

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, vaniljesukker og blødt smør til det minder om brødkrummer.
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  3. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.
  4. Tag dejen ud af køleskabet, og ælt dejen kort sammen og udrul herefter dejen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse.
  5. Udstik småkagerne i forskellige forme alt efter, hvilke udstikkere du har tilrådighed.
  6. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 190°C varmluft i 8-10 minutter.
  7. Så snart de kommer ud af ovnen prikkes et lille hul i hver småkage med en skrap kniv, så en tråd senere kan føres igennem dem.

Glasur:

  1. Pisk flormelis og æggehvider til en sej og fast glasur.
  2. Pisk gerne med en elpisker.
  3. Pynt derefter dine småkager efter ønske.