Fastelavnsboller med fuldkorn, remonce og vaniljecreme

Fastelavnsboller med creme og remonce. Findes der noget bedre? Det bliver ikke en ordentlig fastelavn uden lækre fastelavnsboller pyntet med festlig glasur.

Vi elsker fastelavnsboller, og særligt den gamle klassiker med remonce og creme! Denne opskrift er en fantastisk børnevenlig fastelavnsbolle. Den har dog det tvist, at er bagt med hvedemel med fuldkorn. Velbekomme!

Se opskrift

Køkkentid
45 min

Ventetid
2 t 20 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fastelavnsboller med fuldkorn, remonce og vaniljecreme: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

12 boller

140 ml sødmælk
30 g gær
1 stort æg
20 g lyst rørsukker
90 g smør
300 g Valsemøllen hvedemel med fuldkorn (du kan også bruge alm. hvedemel)
1 knvspids salt
1 æg til pensling

Vaniljecreme
1 vaniljestang
15 g lyst rørsukker
1 stort æg
2 spsk. maizena
2,5 dl sødmælk

Remonce
70 g lyst rørsukker
70 g ren rå marcipan
70 g blødt smør

Glasur
150 g flormelis
30-40 g past. æggehvider
pastafarver

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Boller

  1. Lun mælken og opløs gæren i mælken. Rør ægget og sukker i mælkeblandningen.
  2. Smelt smørret og rør det i og sigt mel og salt i, og ælt dejen godt sammen.
  3. Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve 1 time et lunt sted.

Vaniljecreme

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
  2. Rør æg, vaniljesukker, sukker, maizena og 1 dl sødmælk godt sammen.
  3. Varm resten af mælken op til lige under kogepunktet og bland den med æggeblandingen.
  4. Hæld massen tilbage i gryden og opvarm, imens du konstant pisker til cremen tykner.
  5. Tag cremen af varmen og lad cremen køle helt af.

Remonce

  1. Ælt sukker, marcipan og smør sammen til remonce

Fastelavsboller med remonce

  1. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en 0,5 cm tykkelse. Skær 12 ens stykker.
  2. På hvert stykke lægges en spsk. vaniljecreme, en spsk. remonce og en tsk. abrikossylt og ca. 3-4 mælkechokolade knapper.
  3. Fold hvert hjørne ind over fyldet og saml firkanten til en bolle, så fyldet ikke løber ud.
  4. Vend bollerne, så samlingen vender ned og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse ca. 30-60 minutter.
  6. Pensl dem med et sammenpisket æg og bag bollerne ved 220°C (varmluft 200°C) i 15-17 minutter.
  7. Lad dem køle af på en bagerist.

Glasur

  1. Pisk flormelis og æggehvider sammen til en sej glasur.
  2. Smør glasur ud på bollerne, og afsæt en masse forskellige farver pastafarve og træk et mønster med en madtandstik.

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.