Fastelavnsboller med fuldkorn, remonce og vaniljecreme

Fastelavnsboller med creme og remonce. Findes der noget bedre? Det bliver ikke en ordentlig fastelavn uden lækre fastelavnsboller pyntet med festlig glasur.

Vi elsker fastelavnsboller, og særligt den gamle klassiker med remonce og creme! Denne opskrift er en fantastisk børnevenlig fastelavnsbolle. Den har dog det tvist, at er bagt med hvedemel med fuldkorn. Velbekomme!

Se opskrift

Køkkentid
45 min

Ventetid
2 t 20 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fastelavnsboller med fuldkorn, remonce og vaniljecreme: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

12 boller

140 ml sødmælk
30 g gær
1 stort æg
20 g lyst rørsukker
90 g smør
300 g Valsemøllen hvedemel med fuldkorn (du kan også bruge alm. hvedemel)
1 knvspids salt
1 æg til pensling

Vaniljecreme
1 vaniljestang
15 g lyst rørsukker
1 stort æg
2 spsk. maizena
2,5 dl sødmælk

Remonce
70 g lyst rørsukker
70 g ren rå marcipan
70 g blødt smør

Glasur
150 g flormelis
30-40 g past. æggehvider
pastafarver

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Boller

  1. Lun mælken og opløs gæren i mælken. Rør ægget og sukker i mælkeblandningen.
  2. Smelt smørret og rør det i og sigt mel og salt i, og ælt dejen godt sammen.
  3. Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve 1 time et lunt sted.

Vaniljecreme

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
  2. Rør æg, vaniljesukker, sukker, maizena og 1 dl sødmælk godt sammen.
  3. Varm resten af mælken op til lige under kogepunktet og bland den med æggeblandingen.
  4. Hæld massen tilbage i gryden og opvarm, imens du konstant pisker til cremen tykner.
  5. Tag cremen af varmen og lad cremen køle helt af.

Remonce

  1. Ælt sukker, marcipan og smør sammen til remonce

Fastelavsboller med remonce

  1. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en 0,5 cm tykkelse. Skær 12 ens stykker.
  2. På hvert stykke lægges en spsk. vaniljecreme, en spsk. remonce og en tsk. abrikossylt og ca. 3-4 mælkechokolade knapper.
  3. Fold hvert hjørne ind over fyldet og saml firkanten til en bolle, så fyldet ikke løber ud.
  4. Vend bollerne, så samlingen vender ned og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse ca. 30-60 minutter.
  6. Pensl dem med et sammenpisket æg og bag bollerne ved 220°C (varmluft 200°C) i 15-17 minutter.
  7. Lad dem køle af på en bagerist.

Glasur

  1. Pisk flormelis og æggehvider sammen til en sej glasur.
  2. Smør glasur ud på bollerne, og afsæt en masse forskellige farver pastafarve og træk et mønster med en madtandstik.

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.