Fastelavnsboller med fuldkorn, remonce og vaniljecreme

Fastelavnsboller med creme og remonce. Findes der noget bedre? Det bliver ikke en ordentlig fastelavn uden lækre fastelavnsboller pyntet med festlig glasur.

Vi elsker fastelavnsboller, og særligt den gamle klassiker med remonce og creme! Denne opskrift er en fantastisk børnevenlig fastelavnsbolle. Den har dog det tvist, at er bagt med hvedemel med fuldkorn. Velbekomme!

Se opskrift

Køkkentid
45 min

Ventetid
2 t 20 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fastelavnsboller med fuldkorn, remonce og vaniljecreme: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 12 boller

140 ml sødmælk
30 g gær
1 stort æg
20 g lyst rørsukker
90 g smør
300 g Valsemøllen hvedemel med fuldkorn (du kan også bruge alm. hvedemel)
1 knvspids salt
1 æg til pensling

Vaniljecreme
1 vaniljestang
15 g lyst rørsukker
1 stort æg
2 spsk. maizena
2,5 dl sødmælk

Remonce
70 g lyst rørsukker
70 g ren rå marcipan
70 g blødt smør

Glasur
150 g flormelis
30-40 g past. æggehvider
pastafarver

Fremgangsmåde

Boller

  1. Lun mælken og opløs gæren i mælken. Rør ægget og sukker i mælkeblandningen.
  2. Smelt smørret og rør det i og sigt mel og salt i, og ælt dejen godt sammen.
  3. Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve 1 time et lunt sted.

Vaniljecreme

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
  2. Rør æg, vaniljesukker, sukker, maizena og 1 dl sødmælk godt sammen.
  3. Varm resten af mælken op til lige under kogepunktet og bland den med æggeblandingen.
  4. Hæld massen tilbage i gryden og opvarm, imens du konstant pisker til cremen tykner.
  5. Tag cremen af varmen og lad cremen køle helt af.

Remonce

  1. Ælt sukker, marcipan og smør sammen til remonce

Fastelavsboller med remonce

  1. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en 0,5 cm tykkelse. Skær 12 ens stykker.
  2. På hvert stykke lægges en spsk. vaniljecreme, en spsk. remonce og en tsk. abrikossylt og ca. 3-4 mælkechokolade knapper.
  3. Fold hvert hjørne ind over fyldet og saml firkanten til en bolle, så fyldet ikke løber ud.
  4. Vend bollerne, så samlingen vender ned og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse ca. 30-60 minutter.
  6. Pensl dem med et sammenpisket æg og bag bollerne ved 220°C (varmluft 200°C) i 15-17 minutter.
  7. Lad dem køle af på en bagerist.

Glasur

  1. Pisk flormelis og æggehvider sammen til en sej glasur.
  2. Smør glasur ud på bollerne, og afsæt en masse forskellige farver pastafarve og træk et mønster med en madtandstik.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.