Sådan gør du
Boller
- Lun mælken og opløs gæren i mælken. Rør ægget og sukker i mælkeblandningen.
- Smelt smørret og rør det i og sigt mel og salt i, og ælt dejen godt sammen.
- Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve 1 time et lunt sted.
Vaniljecreme
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
- Rør æg, vaniljesukker, sukker, maizena og 1 dl sødmælk godt sammen.
- Varm resten af mælken op til lige under kogepunktet og bland den med æggeblandingen.
- Hæld massen tilbage i gryden og opvarm, imens du konstant pisker til cremen tykner.
- Tag cremen af varmen og lad cremen køle helt af.
Remonce
- Ælt sukker, marcipan og smør sammen til remonce
Fastelavsboller med remonce
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til en 0,5 cm tykkelse. Skær 12 ens stykker.
- På hvert stykke lægges en spsk. vaniljecreme, en spsk. remonce og en tsk. abrikossylt og ca. 3-4 mælkechokolade knapper.
- Fold hvert hjørne ind over fyldet og saml firkanten til en bolle, så fyldet ikke løber ud.
- Vend bollerne, så samlingen vender ned og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse ca. 30-60 minutter.
- Pensl dem med et sammenpisket æg og bag bollerne ved 220°C (varmluft 200°C) i 15-17 minutter.
- Lad dem køle af på en bagerist.
Glasur
- Pisk flormelis og æggehvider sammen til en sej glasur.
- Smør glasur ud på bollerne, og afsæt en masse forskellige farver pastafarve og træk et mønster med en madtandstik.