Pæretærte med mandelfrangipane

Pæretærte med en klassisk mørdejsbund, syrlige pærer og mandelfrangipane. Hvem kan modstå det? Server den skønne pæretærte med creme fraiche, vaniljeis eller flødesum til eftermiddagskaffen eller som dessert.

Efterårets mange pærer skal uden tvivl bruges i kage – og denne pæretærte er et godt bud. De syrlige pærer kommer til sin ret, og er et godt modspil til den søde tærte. Mandelfrangipane er en mandelcreme, der minder lidt om marcipan. Tærtens kombination med mandelfrangipane og mørdej, giver en skøn tærte, der sagtens kan laves dagen før servering. Velbekomme.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pæretærte med mandelfrangipane: 3 ud af 5 baseret på 9 anmeldelser

Opskrift

6-8 personer

Mørdej:
1 vaniljestang
60 g flormelis
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
75 g blødt smør
2 past. æggeblommer

Mandelfrangipane:
80 g blødt smør
80 g lyst rørsukker
80 g mandler, blendet til mel
1 stort æg
1 nip salt

I øvrigt:
3 pærer

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Mørdej:

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud med en kniv, og mas dem sammen med lidt af flormelissen.
  2. Kom flormelis, vaniljesukker og mel op i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost.
  3. Ælt æggeblommerne ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen.
  4. Læg dejen i en pose og på køl i 30 minutter.

Mandelfrangipane:

  1. Ælt smør, sukker og mandelmel (mandler som selv er blendet til mel) sammen.
  2. Tilsæt ægget og salt, og ælt det godt sammen.
  3. Rul tærtedejen ud i ca. 2-3 mm tykkelse og kom mørdejen i formen (her er der brugt en stor tærtering 20 cm diameter).
  4. Fyld mandelfrangipane i den ubagte tærte.
  5. Halver pærerne og fjern stilk og kernehus. Skær dem i tynde skriver og placer dem i samlet halve på tærten (se billede nedenfor).
  6. Bag tærten ved 210°C (190°C varmluft) i 20-25 minutter.
  7. Lad den køle af og server den lækre pæretærte lun eller kold med creme fraiche, vaniljeflødeis eller flødeskum.

pæretærtepæretærte

 

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.