Pæretærte med mandelfrangipane

Pæretærte med en klassisk mørdejsbund, syrlige pærer og mandelfrangipane som er en mandelcreme - hvem kan modstå det? Server en skøn pæretærte med creme fraiche, vanijleflødeis eller flødesum til eftermiddagskaffen eller til dessert.

Efterårets mange pærer skal uden tvivl bruges i kage – og denne pæretærte er et godt bud, hvor de syrlige pærer kommer til sin ret. I kombination med mandelfrangipane og mørdej, har du en skøn tærte der sagtens kan laves dagen før servering. Velbekomme.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pæretærte med mandelfrangipane: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 6-8 personer

Mørdej:
1 vaniljestang
60 g flormelis
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
75 g blødt smør
2 past. æggeblommer

Mandelfrangipane:
80 g blødt smør
80 g lyst rørsukker
80 g mandler, blendet til mel
1 stort æg
1 nip salt

I øvrigt:
3 pærer

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Mørdej:

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud med en kniv, og mas dem sammen med lidt af flormelissen.
  2. Kom flormelis, vaniljesukker og mel op i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost.
  3. Ælt æggeblommerne ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen.
  4. Læg dejen i en pose og på køl i 30 minutter.

Mandelfrangipane:

  1. Ælt smør, sukker og mandelmel (mandler som selv er blendet til mel) sammen.
  2. Tilsæt ægget og salt, og ælt det godt sammen.
  3. Rul tærtedejen ud i ca. 2-3 mm tykkelse og kom mørdejen i formen (her er der brugt en stor tærtering 20 cm diameter).
  4. Fyld mandelfrangipane i den ubagte tærte.
  5. Halver pærerne og fjern stilk og kernehus. Skær dem i tynde skriver og placer dem i samlet halve på tærten (se billede nedenfor).
  6. Bag tærten ved 210°C (190°C varmluft) i 20-25 minutter.
  7. Lad den køle af og server den lækre pæretærte lun eller kold med creme fraiche, vaniljeflødeis eller flødeskum.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

 

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.