Pæretærte med mandelfrangipane

Pæretærte med en klassisk mørdejsbund, syrlige pærer og mandelfrangipane. Hvem kan modstå det? Server den skønne pæretærte med creme fraiche, vaniljeis eller flødesum til eftermiddagskaffen eller som dessert.

Efterårets mange pærer skal uden tvivl bruges i kage – og denne pæretærte er et godt bud. De syrlige pærer kommer til sin ret, og er et godt modspil til den søde tærte. Mandelfrangipane er en mandelcreme, der minder lidt om marcipan. Tærtens kombination med mandelfrangipane og mørdej, giver en skøn tærte, der sagtens kan laves dagen før servering. Velbekomme.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pæretærte med mandelfrangipane: 3 ud af 5 baseret på 15 anmeldelser

Opskrift

6-8 personer

Mørdej:
1 vaniljestang
60 g flormelis
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
75 g blødt smør
2 past. æggeblommer

Mandelfrangipane:
80 g blødt smør
80 g lyst rørsukker
80 g mandler, blendet til mel
1 stort æg
1 nip salt

I øvrigt:
3 pærer

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Mørdej:

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud med en kniv, og mas dem sammen med lidt af flormelissen.
  2. Kom flormelis, vaniljesukker og mel op i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost.
  3. Ælt æggeblommerne ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen.
  4. Læg dejen i en pose og på køl i 30 minutter.

Mandelfrangipane:

  1. Ælt smør, sukker og mandelmel (mandler som selv er blendet til mel) sammen.
  2. Tilsæt ægget og salt, og ælt det godt sammen.
  3. Rul tærtedejen ud i ca. 2-3 mm tykkelse og kom mørdejen i formen (her er der brugt en stor tærtering 20 cm diameter).
  4. Fyld mandelfrangipane i den ubagte tærte.
  5. Halver pærerne og fjern stilk og kernehus. Skær dem i tynde skriver og placer dem i samlet halve på tærten (se billede nedenfor).
  6. Bag tærten ved 210°C (190°C varmluft) i 20-25 minutter.
  7. Lad den køle af og server den lækre pæretærte lun eller kold med creme fraiche, vaniljeflødeis eller flødeskum.

pæretærtepæretærte

 

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.