Pæretærte med mandelfrangipane

Pæretærte med en klassisk mørdejsbund, syrlige pærer og mandelfrangipane. Hvem kan modstå det? Server den skønne pæretærte med creme fraiche, vaniljeis eller flødesum til eftermiddagskaffen eller som dessert.

Efterårets mange pærer skal uden tvivl bruges i kage – og denne pæretærte er et godt bud. De syrlige pærer kommer til sin ret, og er et godt modspil til den søde tærte. Mandelfrangipane er en mandelcreme, der minder lidt om marcipan. Tærtens kombination med mandelfrangipane og mørdej, giver en skøn tærte, der sagtens kan laves dagen før servering. Velbekomme.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pæretærte med mandelfrangipane: 3 ud af 5 baseret på 13 anmeldelser

Opskrift

6-8 personer

Mørdej:
1 vaniljestang
60 g flormelis
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
75 g blødt smør
2 past. æggeblommer

Mandelfrangipane:
80 g blødt smør
80 g lyst rørsukker
80 g mandler, blendet til mel
1 stort æg
1 nip salt

I øvrigt:
3 pærer

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Mørdej:

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud med en kniv, og mas dem sammen med lidt af flormelissen.
  2. Kom flormelis, vaniljesukker og mel op i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost.
  3. Ælt æggeblommerne ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen.
  4. Læg dejen i en pose og på køl i 30 minutter.

Mandelfrangipane:

  1. Ælt smør, sukker og mandelmel (mandler som selv er blendet til mel) sammen.
  2. Tilsæt ægget og salt, og ælt det godt sammen.
  3. Rul tærtedejen ud i ca. 2-3 mm tykkelse og kom mørdejen i formen (her er der brugt en stor tærtering 20 cm diameter).
  4. Fyld mandelfrangipane i den ubagte tærte.
  5. Halver pærerne og fjern stilk og kernehus. Skær dem i tynde skriver og placer dem i samlet halve på tærten (se billede nedenfor).
  6. Bag tærten ved 210°C (190°C varmluft) i 20-25 minutter.
  7. Lad den køle af og server den lækre pæretærte lun eller kold med creme fraiche, vaniljeflødeis eller flødeskum.

pæretærtepæretærte

 

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.