Sådan gør du
Lagkagebunde
- Hæld melposernes indhold i en stor skål, og tilsæt vand, olie og æg.
- Rør kagemassen sammen med en grydeske i 2-3 minutter, til dejen er glat og blank.Tilsæt blå birkes, og rør det rundt i dejen.
- Læg bagepapir i springformenes bunde, og smør kanterne med lidt smør eller olie. Fordel dejen ligeligt i de 3 forme, og glat overfladen med bagsiden af en ske.
- Tænd ovnen på 160°C varmluft, hvis du bager alle 3 kager på én gang. Hvis du bager én kage ad gangen, kan du indstille ovnen på 180°C ved almindelig over-/undervarme. Bag kagerne i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gennembagte.
- Afkøl kagerne helt på en rist.
Citronfrosting
- Pisk det bløde smør luftigt i en skål med en elpisker i ca. 2 minutter.
- Tilsæt flormelis og fintrevet citronskal, og pisk videre i ca. 1 minut.
- Tilsætflødeost, og pisk cremen sammen, til den er fast og ensartet. Smag til med lidt citronsaft.
Samling
- Læg den første lagkagebund på et serveringsfad. Fordel ¼ af citronfrostingen oven på bunden, og glat det ud med en palet. Gentag med den næste lagkagebund og ¼ af frostingen. Læg den sidste lagkagebund øverst, og pres lagkagen letsammen, så lagene ligger jævnt.
- Smør kagen op med resten af citronfrostingen med en palet, så der er et lag creme på toppen og kun et tyndt lag på siderne, så man stadig kan fornemme kagebundene igennem cremen.
- Sæt kagen på køl, og lad den sætte sig i mindst 1 time før servering.
Servering
- Pynt citronlagkagen med spiselige gule blomster og et lille drys blå birkes lige før servering.
Et godt tip: Skal du udfordre din bagning så prøv denne opskrift på sommerlagkage med hyldeblomstmousse.