Citronlagkage med birkes – Bageblanding

Bag en flot og nem citronlagkage med birkes. Med Valsemøllen Citronmåne kan du bage en festlig lagkage til fødselsdag eller andre anledninger med en dejlig syrlig smag af citron. Citronsmagen kommer både fra citronfrosting, men også fra bundene sammen med den søde smag af vanilje.

Opskriften tager udgangspunkt i to pakker Valsemøllen Citronmåne. Det gør det nemt at imponere med en flot lagkage, som både er hurtig og overraskende nem at bage.

Se mange flere nemme, sjove og kreative fødselsdagskager, her.

Se opskrift
Citronlagkage med birkes - Bageblanding

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t 25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Citronlagkage med birkes – Bageblanding: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

6 personer

Lagkagebunde

2 pakker Valsemøllen Citronmåne
1 dl lunkent vand (30°C)
2 dl smagsneutral olie, f.eks. solsikkeolie
4 æg
2 spsk. blå birkes
3 små springforme (16 cm i diameter), eller bag kagen i 1 stor bradepande (40 x 25 cm), og stik den efterfølgende ud i 3 runde bunde.

Citronfrosting

150 g blødt smør
150 g flormelis
1 usprøjtet citron
200 g flødeost naturel

Pynt

Spiselige gule blomster
Blå birkes

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Lagkagebunde

 

  1. Hæld melposernes indhold i en stor skål, og tilsæt vand, olie og æg.
  2. Rør kagemassen sammen med en grydeske i 2-3 minutter, til dejen er glat og blank.Tilsæt blå birkes, og rør det rundt i dejen.
  3. Læg bagepapir i springformenes bunde, og smør kanterne med lidt smør eller olie. Fordel dejen ligeligt i de 3 forme, og glat overfladen med bagsiden af en ske.
  4. Tænd ovnen på 160°C varmluft, hvis du bager alle 3 kager på én gang. Hvis du bager én kage ad gangen, kan du indstille ovnen på 180°C ved almindelig over-/undervarme. Bag kagerne i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gennembagte.
  5. Afkøl kagerne helt på en rist.

Citronfrosting

 

  1. Pisk det bløde smør luftigt i en skål med en elpisker i ca. 2 minutter.
  2. Tilsæt flormelis og fintrevet citronskal, og pisk videre i ca. 1 minut.
  3. Tilsætflødeost, og pisk cremen sammen, til den er fast og ensartet. Smag til med lidt citronsaft.

Samling

 

  1. Læg den første lagkagebund på et serveringsfad. Fordel ¼ af citronfrostingen oven på bunden, og glat det ud med en palet. Gentag med den næste lagkagebund og ¼ af frostingen. Læg den sidste lagkagebund øverst, og pres lagkagen letsammen, så lagene ligger jævnt.
  2. Smør kagen op med resten af citronfrostingen med en palet, så der er et lag creme på toppen og kun et tyndt lag på siderne, så man stadig kan fornemme kagebundene igennem cremen.
  3. Sæt kagen på køl, og lad den sætte sig i mindst 1 time før servering.

Servering

 

  1. Pynt citronlagkagen med spiselige gule blomster og et lille drys blå birkes lige før servering.

Et godt tip: Skal du udfordre din bagning så prøv denne opskrift på sommerlagkage med hyldeblomstmousse. 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.