Lagkagebunde

Lagkagebunde er slet ikke så svære at bage, som du tror. Her får du opskriften på den perfekte lagkagebund, som er nem at gå til. Det er næsten ligeså nemt som at købe dem.

Hjemmelavede lagkagebunde kan noget helt specielt. De er nemme at bage, og så bliver de lækre og luftige, især når de bliver bagt med Valsemøllens Kage Hvedemel. Hvad der skal mellem bundene er op til dig. Det er kun fantasien, der sætter grænser! Du kan blive inspireret af vores opskrifter på lagkager i vores bageunivers.

Se opskrift
lagkagebunde

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Lagkagebunde: 4 ud af 5 baseret på 9 anmeldelser

Sådan gør du

  1. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  2. Bland de tørre ingredienser sammen og sigt det i æggesnapsen.
  3. Vend dejen godt rundt og hæld den i en smurt springform.
  4. Pres dejen en smule ud til siderne, så der dannes en fordybning i midten af kagen.
  5. Bag kagen i en forvarmet ovn ved  200 °C  (185 °C varmluft) i ca. 30 minutter.
  6. Lad kagen afkøle helt inden den skæres ud i tre lagkagebunde.

Et godt tip: Når du skal skære dine lagkage bunde, skal du starte med bruge en brødkniv til at markere en rille rundt på 1/3 af kagen. Skær gradvist igennem med kniven, mens du drejer kagen. Del nu den tykke del af kagen på samme måde. Du kan også brøde kødsnor eller sytråd til at skære bundene med. Du skal stadig alve en rille, og placer derefter snoren i rillen og skær igennem.

Valsemøllen Kage Hvedemel er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx brød. Valsemøllen Kage Hvedemel gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt. Har du ikke Valsemøllen Kage Hvedemel, kan du godt udskifte med en almindelig hvedemel.