Fastelavnsboller – Lav lækre boller til fastelavn

Om du er til de helt klassiske eller dem med fuldkorn – du finder opskrifterne her. Fyld med lækker remonce og vaniljecreme bliver de ikke bedre. Prøv de klassiske fastelavnsboller bagt på Finax Hvid Hvede fulkornsmel, som giver flere fibre til de søde og lækre fastelavnsboller. Pynt dem med klassisk glasur eller slip fantasien løs og find farverne frem.

Fastelavnsboller på mange måder

Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have. Hvis jeg ingen boller får, laver jeg ballade. Boller til fastelavn er en fast tradition i de fleste danske hjem. Det er nemlig både hyggeligt at bage dem sammen og spise dem sammen. Enhver familie har helt sikkert deres egen traditionelle bolle, som er deres klare favorit. Men faktisk så er fastelavnsbollen en af de kager, som kan laves på utrolig mange måder. Vi har samlet et væld af skønne opskrifter, så I kan prøve fastelavnsbolle på en ny måde – måske bliver det hele familiens favorit?

Mange varianter af den skønne bolle med fyld

I de mange opskrifter der findes på fastelavnsboller, kan både bollen og fyldet variere. Bollen kan være en helt klassisk bolle, den kan også være med lidt fuldkornsmel, som koldhævet bolle eller bagt som vandbakkelse. Fyldet i fastelavnsbollen kan også være forskelligt. Det kan enten være med en lækker vaniljecreme, med remonce med eller uden marcipan, med syltetøj eller med flødeskum og friske bær. I nogle opskrifter fyldes bollen både med vaniljecreme og lidt remonce. Bollen skal også pyntes. Det kan både være med en hvid eller farvet glasur med lidt krymmel eller frysetørrede hindbær. Eller med en chokoladeglasur.

Sådan laver du klassiske fastelavnsboller

Vil I gerne lave en helt klassisk fastelavnsbolle? Der er nok delte meninger om, hvad klassikeren egentligt er for en størrelse. Men der er i hvert fald en slags, der er meget populær. Det er den traditionelle fastelavnsbolle med vaniljecreme.

Når I skal bage bollen med vaniljecreme, er det næsten lige så let som at bage almindelige boller. Teknikken er i hvert fald den samme, når dejen skal laves klar og sættes til hævning. Mens den hæver kan man passende lave sin vaniljecreme – og remonce hvis man ønsker det. Herefter skal man så have dejen rullet ud og skåret ud i det antal boller, som man ønsker. Bollerne fyldes med creme og remonce og bages i følge opskriftens anvisninger.

De klassiske fastelavnsboller kan bages med Dansk Hvedemel fra Valsemøllen.

Vi har mange lækre og hurtige opskrifter

Drømmer I om lækre fastelavnsboller? Her på siden finder I mange gode opskrifter, til når det skal være let og hurtigt at bage. Her kan selv nybegyndere i køkkenet været med. Der er både opskrifter, hvor I laver dejen fra bunden med Dansk Hvedemel fra Valsemøllen og opskrifter hvor I bruger en pakke Valsemøllen Boller.

Læs mere

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.