Gammeldags fastelavnsboller med creme og remonce

Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce er den perfekte måde at sætte gang i fastelavn. De søde boller vil begejstre både store og små.

Gammeldags fastelavnsboller med creme og remonce hører sig til, når vi når februar, da man ikke kan fejre fastelavn uden fastelavnsboller.

Se opskrift

Køkkentid
1 t.

Ventetid
1t og 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Gammeldags fastelavnsboller med creme og remonce: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 12 stk.

Vaniljecreme
2 æg
50 g sukker
40 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
5 dl mælk
2 tsk. vaniljesukker

Remonce
100 g blødt smør
100 g Lyst rørsukker
1 tsk. stødt kanel (kan udelades)

Dej
35 g gær
2 dl mælk
50 g sukker
1 æg
125 g koldt smør
400 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
½ tsk. kardemomme
½ tsk. salt
1 æg til pensling

Glasur
100g flormelis
20g bagekakao
3,5 spsk vand

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Vaniljecreme (kan laves dagen før, så den når at blive helt kold)
Pisk æg, sukker og mel sammen til en ensartet masse i en lille gryde.
Rør mælk i.
Tænd for blusset og pisk i gryden til det koger. Lad cremen koge godt igennem.
Hældes i en beholder, der dækkes med husholdningsfilm.
Stilles på køl.

Remonce
Lad smørret blive blødt og rør rørsukker og kanel i.
Lad remoncen sætte sig på køl igen – så er den nemmere at arbejde med

Dej
Oplæs gær og sukker i kold mælk. Rør æg i.
Findel det kolde smør i melet (gøres nemmest med en blender eller foodprocessor) og bland med kardemomme og salt.
Rør de tørre varer over i de våde og ælt dejen kort.
Lad dejen hvile køligt i 20 minutter.
Rul dejen ud til et rektangel og skær 3×4 firkanter.
Læg spiseskefuld vaniljecreme og en teskefuld remonce på midten og fold dejen op omkring. Vær omhyggelig med at lukke bollerne helt sammen, så ikke fyldet flyder ud under bagning. Brug eventuelt lidt vand.
Lad bollerne hvile i 1 time.
Pensles med et sammenpisket æg.
Bages ved 200 grader i 20-30 minutter eller til fastelavnsbollerne er gyldne.

Glasur
Rør ingredienserne sammen til en tyk glasur og fordel den på de kolde fastelavnsboller.
Du kan eventuelt være kreativ med børnene og lave søde katteansigter, så du får lidt mere fastelavns-stemning.

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.