Gammeldags fastelavnsboller med creme og remonce

Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce er den perfekte måde at sætte gang i fastelavn. De søde boller vil begejstre både store og små.

Gammeldags fastelavnsboller med creme og remonce hører sig til, når vi når februar, da man ikke kan fejre fastelavn uden fastelavnsboller.

Se opskrift

Køkkentid
1 t.

Ventetid
1t og 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Gammeldags fastelavnsboller med creme og remonce: 4 ud af 5 baseret på 23 anmeldelser

Opskrift

12 stk.

Vaniljecreme
2 æg
50 g sukker
40 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
5 dl mælk
2 tsk. vaniljesukker

Remonce
100 g blødt smør
100 g Lyst rørsukker
1 tsk. stødt kanel (kan udelades)

Dej
35 g gær
2 dl mælk
50 g sukker
1 æg
125 g koldt smør
400 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
½ tsk. kardemomme
½ tsk. salt
1 æg til pensling

Glasur
100g flormelis
20g bagekakao
3,5 spsk vand

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Vaniljecreme (kan laves dagen før, så den når at blive helt kold)
Pisk æg, sukker og mel sammen til en ensartet masse i en lille gryde.
Rør mælk i.
Tænd for blusset og pisk i gryden til det koger. Lad cremen koge godt igennem.
Hældes i en beholder, der dækkes med husholdningsfilm.
Stilles på køl.

Remonce
Lad smørret blive blødt og rør rørsukker og kanel i.
Lad remoncen sætte sig på køl igen – så er den nemmere at arbejde med

Dej
Oplæs gær og sukker i kold mælk. Rør æg i.
Findel det kolde smør i melet (gøres nemmest med en blender eller foodprocessor) og bland med kardemomme og salt.
Rør de tørre varer over i de våde og ælt dejen kort.
Lad dejen hvile køligt i 20 minutter.
Rul dejen ud til et rektangel og skær 3×4 firkanter.
Læg spiseskefuld vaniljecreme og en teskefuld remonce på midten og fold dejen op omkring. Vær omhyggelig med at lukke bollerne helt sammen, så ikke fyldet flyder ud under bagning. Brug eventuelt lidt vand.
Lad bollerne hvile i 1 time.
Pensles med et sammenpisket æg.
Bages ved 200 grader i 20-30 minutter eller til fastelavnsbollerne er gyldne.

Glasur
Rør ingredienserne sammen til en tyk glasur og fordel den på de kolde fastelavnsboller.
Du kan eventuelt være kreativ med børnene og lave søde katteansigter, så du får lidt mere fastelavns-stemning.

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.