Gammeldags fastelavnsboller med creme og remonce

Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce er den perfekte måde at sætte gang i fastelavn. De søde boller vil begejstre både store og små.

Gammeldags fastelavnsboller med creme og remonce hører sig til, når vi når februar, da man ikke kan fejre fastelavn uden fastelavnsboller.

Se opskrift

Køkkentid
1 t.

Ventetid
1t og 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Gammeldags fastelavnsboller med creme og remonce: 5 ud af 5 baseret på 10 anmeldelser

Opskrift

12 stk.

Vaniljecreme
2 æg
50 g sukker
40 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
5 dl mælk
2 tsk. vaniljesukker

Remonce
100 g blødt smør
100 g Lyst rørsukker
1 tsk. stødt kanel (kan udelades)

Dej
35 g gær
2 dl mælk
50 g sukker
1 æg
125 g koldt smør
400 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
½ tsk. kardemomme
½ tsk. salt
1 æg til pensling

Glasur
100g flormelis
20g bagekakao
3,5 spsk vand

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Vaniljecreme (kan laves dagen før, så den når at blive helt kold)
Pisk æg, sukker og mel sammen til en ensartet masse i en lille gryde.
Rør mælk i.
Tænd for blusset og pisk i gryden til det koger. Lad cremen koge godt igennem.
Hældes i en beholder, der dækkes med husholdningsfilm.
Stilles på køl.

Remonce
Lad smørret blive blødt og rør rørsukker og kanel i.
Lad remoncen sætte sig på køl igen – så er den nemmere at arbejde med

Dej
Oplæs gær og sukker i kold mælk. Rør æg i.
Findel det kolde smør i melet (gøres nemmest med en blender eller foodprocessor) og bland med kardemomme og salt.
Rør de tørre varer over i de våde og ælt dejen kort.
Lad dejen hvile køligt i 20 minutter.
Rul dejen ud til et rektangel og skær 3×4 firkanter.
Læg spiseskefuld vaniljecreme og en teskefuld remonce på midten og fold dejen op omkring. Vær omhyggelig med at lukke bollerne helt sammen, så ikke fyldet flyder ud under bagning. Brug eventuelt lidt vand.
Lad bollerne hvile i 1 time.
Pensles med et sammenpisket æg.
Bages ved 200 grader i 20-30 minutter eller til fastelavnsbollerne er gyldne.

Glasur
Rør ingredienserne sammen til en tyk glasur og fordel den på de kolde fastelavnsboller.
Du kan eventuelt være kreativ med børnene og lave søde katteansigter, så du får lidt mere fastelavns-stemning.

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.