Klassiske fastelavnsboller med creme og festlig glasur

De klassiske fastelavnsboller med creme og festlig glasur hører sig til, når tiden er inde for fastelavnsfester.

Boller op, og boller ned… Når prinsesser, ninjaer, løver og superhelte begynder at ses i gadebilledet, ved vi, at det er Fastelavn – og traditionen tro skal der være klassiske fastelavnsboller til alle de udklædte børn og barnlige sjæle.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 10 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 12 boller
  • korn af 1 vaniljestang
  • 1,5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 knivspids salt
  • 100g blødt smør
  • 1 æg
  • 400-450 g Valsemøllen hvedemel
  • æg til pensling

Creme:

  • korn af 1 vaniljestang
  • 2 spsk. Sukker
  • 4 æggeblommer
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 2,5 dl mælk

Pynt med hvid- og chokoladeglasur

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Del vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud i mælken.
  2. Lun mælken (30-35°C ) og opløs gær, sukker og salt heri.
  3. Kom mælkeblandingen i en røreskål og tilsæt smør, æg og halvdelen af hvedemel, og rør dejen godt sammen.
  4. Tilsæt resten af hvedemel og ælt dejen godt igennem.
  5. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 45 minutter.
  6. Lav cremen imens dejen hæver. Se fremgangsmåde på Creme nedenfor.
  7. Del dejen i 12 lige store dele, og rul dem flade med en kagerulle.
  8. Placer en ½ spsk. creme i midten af dejen, og saml bollen omkring cremen.
  9. Sørg for at bollen lukkes godt sammen i bunden, og vend den flotte side opad.
  10. Lad fastelavnsbollerne hæve lunt og tildækket på en bageplade beklædt med bagepapir i 20 minutter.
  11. Bag dem i i en forvarmet ovn ved 200 °C  i ca. 12-15 minutter.
  12. Lad dem køle helt ned på en rist og pynt med glasur og frysetørret hindbær, nødder eller andet.

Creme

  1. Del vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og pisk vanilje sammen med sukker, æggeblommer og majsstivelse i en skål.
  2. Kog mælken op med vaniljestangen i gryden.
  3. Tilsæt mælken til skålen med æggemassen, og pisk cremen en gang igennem.
  4. Hæld cremen tilbage i gryden og kog den op under omrøring.
  5. Lad cremen køle helt ned i en skål inden den fyldes i fastelavnsbollerne.

Opskriften er udviklet af Madblogger Maria Vestergaard. Få mere inspiration på hendes blog mariavestergaard.dk

 

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.