Klassiske fastelavnsboller med creme og festlig glasur

De klassiske fastelavnsboller med creme og festlig glasur hører sig til, når tiden er inde for fastelavnsfester.

Boller op, og boller ned… Når prinsesser, ninjaer, løver og superhelte begynder at ses i gadebilledet, ved vi, at det er Fastelavn – og traditionen tro skal der være klassiske fastelavnsboller til alle de udklædte børn og barnlige sjæle.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 10 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Klassiske fastelavnsboller med creme og festlig glasur: 5 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

12 boller
  • korn af 1 vaniljestang
  • 1,5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 knivspids salt
  • 100g blødt smør
  • 1 æg
  • 400-450 g Valsemøllen hvedemel
  • æg til pensling

Creme:

  • korn af 1 vaniljestang
  • 2 spsk. Sukker
  • 4 æggeblommer
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 2,5 dl mælk

Pynt med hvid- og chokoladeglasur

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Del vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud i mælken.
  2. Lun mælken (30-35°C ) og opløs gær, sukker og salt heri.
  3. Kom mælkeblandingen i en røreskål og tilsæt smør, æg og halvdelen af hvedemel, og rør dejen godt sammen.
  4. Tilsæt resten af hvedemel og ælt dejen godt igennem.
  5. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 45 minutter.
  6. Lav cremen imens dejen hæver. Se fremgangsmåde på Creme nedenfor.
  7. Del dejen i 12 lige store dele, og rul dem flade med en kagerulle.
  8. Placer en ½ spsk. creme i midten af dejen, og saml bollen omkring cremen.
  9. Sørg for at bollen lukkes godt sammen i bunden, og vend den flotte side opad.
  10. Lad fastelavnsbollerne hæve lunt og tildækket på en bageplade beklædt med bagepapir i 20 minutter.
  11. Bag dem i i en forvarmet ovn ved 200 °C  i ca. 12-15 minutter.
  12. Lad dem køle helt ned på en rist og pynt med glasur og frysetørret hindbær, nødder eller andet.

Creme

  1. Del vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og pisk vanilje sammen med sukker, æggeblommer og majsstivelse i en skål.
  2. Kog mælken op med vaniljestangen i gryden.
  3. Tilsæt mælken til skålen med æggemassen, og pisk cremen en gang igennem.
  4. Hæld cremen tilbage i gryden og kog den op under omrøring.
  5. Lad cremen køle helt ned i en skål inden den fyldes i fastelavnsbollerne.

 

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.