Klassiske fastelavnsboller med creme og festlig glasur

De klassiske fastelavnsboller med creme og festlig glasur hører sig til, når tiden er inde for fastelavnsfester.

Boller op, og boller ned… Når prinsesser, ninjaer, løver og superhelte begynder at ses i gadebilledet, ved vi, at det er Fastelavn – og traditionen tro skal der være klassiske fastelavnsboller til alle de udklædte børn og barnlige sjæle.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 10 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Klassiske fastelavnsboller med creme og festlig glasur: 3 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

12 boller
  • korn af 1 vaniljestang
  • 1,5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 knivspids salt
  • 100g blødt smør
  • 1 æg
  • 400-450 g Valsemøllen hvedemel
  • æg til pensling

Creme:

  • korn af 1 vaniljestang
  • 2 spsk. Sukker
  • 4 æggeblommer
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 2,5 dl mælk

Pynt med hvid- og chokoladeglasur

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Del vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud i mælken.
  2. Lun mælken (30-35°C ) og opløs gær, sukker og salt heri.
  3. Kom mælkeblandingen i en røreskål og tilsæt smør, æg og halvdelen af hvedemel, og rør dejen godt sammen.
  4. Tilsæt resten af hvedemel og ælt dejen godt igennem.
  5. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 45 minutter.
  6. Lav cremen imens dejen hæver. Se fremgangsmåde på Creme nedenfor.
  7. Del dejen i 12 lige store dele, og rul dem flade med en kagerulle.
  8. Placer en ½ spsk. creme i midten af dejen, og saml bollen omkring cremen.
  9. Sørg for at bollen lukkes godt sammen i bunden, og vend den flotte side opad.
  10. Lad fastelavnsbollerne hæve lunt og tildækket på en bageplade beklædt med bagepapir i 20 minutter.
  11. Bag dem i i en forvarmet ovn ved 200 °C  i ca. 12-15 minutter.
  12. Lad dem køle helt ned på en rist og pynt med glasur og frysetørret hindbær, nødder eller andet.

Creme

  1. Del vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og pisk vanilje sammen med sukker, æggeblommer og majsstivelse i en skål.
  2. Kog mælken op med vaniljestangen i gryden.
  3. Tilsæt mælken til skålen med æggemassen, og pisk cremen en gang igennem.
  4. Hæld cremen tilbage i gryden og kog den op under omrøring.
  5. Lad cremen køle helt ned i en skål inden den fyldes i fastelavnsbollerne.