Klassiske fastelavnsboller med creme og festlig glasur

De klassiske fastelavnsboller med creme og festlig glasur hører sig til, når tiden er inde for fastelavnsfester.

Boller op, og boller ned… Når prinsesser, ninjaer, løver og superhelte begynder at ses i gadebilledet, ved vi, at det er Fastelavn – og traditionen tro skal der være klassiske fastelavnsboller til alle de udklædte børn og barnlige sjæle.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 10 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Klassiske fastelavnsboller med creme og festlig glasur: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

12 boller
  • korn af 1 vaniljestang
  • 1,5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 knivspids salt
  • 100g blødt smør
  • 1 æg
  • 400-450 g Valsemøllen hvedemel
  • æg til pensling

Creme:

  • korn af 1 vaniljestang
  • 2 spsk. Sukker
  • 4 æggeblommer
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 2,5 dl mælk

Pynt med hvid- og chokoladeglasur

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Del vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud i mælken.
  2. Lun mælken (30-35°C ) og opløs gær, sukker og salt heri.
  3. Kom mælkeblandingen i en røreskål og tilsæt smør, æg og halvdelen af hvedemel, og rør dejen godt sammen.
  4. Tilsæt resten af hvedemel og ælt dejen godt igennem.
  5. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 45 minutter.
  6. Lav cremen imens dejen hæver. Se fremgangsmåde på Creme nedenfor.
  7. Del dejen i 12 lige store dele, og rul dem flade med en kagerulle.
  8. Placer en ½ spsk. creme i midten af dejen, og saml bollen omkring cremen.
  9. Sørg for at bollen lukkes godt sammen i bunden, og vend den flotte side opad.
  10. Lad fastelavnsbollerne hæve lunt og tildækket på en bageplade beklædt med bagepapir i 20 minutter.
  11. Bag dem i i en forvarmet ovn ved 200 °C  i ca. 12-15 minutter.
  12. Lad dem køle helt ned på en rist og pynt med glasur og frysetørret hindbær, nødder eller andet.

Creme

  1. Del vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og pisk vanilje sammen med sukker, æggeblommer og majsstivelse i en skål.
  2. Kog mælken op med vaniljestangen i gryden.
  3. Tilsæt mælken til skålen med æggemassen, og pisk cremen en gang igennem.
  4. Hæld cremen tilbage i gryden og kog den op under omrøring.
  5. Lad cremen køle helt ned i en skål inden den fyldes i fastelavnsbollerne.

 

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med masser af velsmag og inspiration direkte i dine mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 17. september, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.